Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Maślany Most
Sebastianito
18-09-2017, 22:07
"Butter Bridge" w regionie: "The Rest and Be Thankful" (luźne tłumaczenie: Podziękuj i odpocznij na maślanym moście)
Dla mnie zupełna nowość fotografując nocne niebo.
Pełen respekt dla ludzi którzy wiedzą jak wstrzelić się w kadr i dobrać proporcję po ciemku, po omacku.
Jakie ISO? Jaka przesłona? Obiektyw zaparował czy jeszcze nie? Wystarczy baterii czy nie? A później podczas obróbki: Jak się wyostrza zdjęcie nocne?
Niemniej jednak muszę się przyznać jak na spowiedzi, iż pomógł mi w tym wypadku współczynnik ludzki i doświetlenie mostu to światła samochodów przejeżdżających na drodze nieopodal, a światło pod łukiem mostu to G-Creative (http://forum.nikoniarze.pl/member.php?u=74183) świecący telefonem.
Butter Bridge
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2017/09/butter_bridge_by_sebastiankrausdbntzeb-1.jpg
źródło (https://orig00.deviantart.net/2c7f/f/2017/261/c/1/butter_bridge_by_sebastiankraus-dbntzeb.jpg)
|Pentax K1|Pentax 15-30@15mm|ISO6400|f/2.8|16sek|
Moim zdaniem wyszło bardzo fajnie. To jedno zdjęcie wyostrzone na nieskończoność czy nieskończoność i most?
Pomijając tą beznadziejną ramkę ( w głowie mi się nigdy to nie pomieści jak można psuć świadomie zdjęcia takim szajsem) to samo zdjęcie wyszło moim zdaniem świetnie ;) :)
Największa sztuka (pomijając pogodę) to jest znaleźć ciekawą kompozycję do nieba i gwiazd.
Z tymi trudnościami to znowu nie przesadzajmy... latarka w telefonie i wszystko można ogarnąć w "jasności".
Sebastianito
18-09-2017, 23:02
Moim zdaniem wyszło bardzo fajnie. To jedno zdjęcie wyostrzone na nieskończoność czy nieskończoność i most?
Czołówka na most i światło wspomagajace AF z aparatu, ale wyszło i tak na nieskończoność.
Pomijając tą beznadziejną ramkę ( w głowie mi się nigdy to nie pomieści jak można psuć świadomie zdjęcia takim szajsem)
Ramka jest konsekwentna i będzie z każdym następnym zdjęciem. Cieszę się jednak, że zdjęcie się podoba. Najgorsze w nocnym fotografowaniu jest krzyk: "Nosz K#3wa Grzechu, mówiłem Ci nie świeć!| :)
Ramka be - zdjęcie cacy :D ;) Bardzo fajna miejscóweczka :)
Wyszło bardzo fajnie. Zwłaszcza jak na debiut :)
Zdjecie jest bardzo dobre. Gdybym to ja wykonal bylaby droga mleczna inna (czyli bardzo prawdopodobne, ze zdjecie bym zepsul). Bardzo ladnie. Ramke bym powiekszyl i napisami ozdobil- you know what I mean...
G-creative
19-09-2017, 13:28
Mi sie podoba :-) calkowite zaprzeczenie wybuchowego temperamentu autora - tutaj spokojnie i wszystko jest wywazone.
Najgorsze w nocnym fotografowaniu jest krzyk: "Nosz K#3wa Grzechu, mówiłem Ci nie świeć!| :)
fajne. ladnie kolory graja
Dla mnie rewelacja. Bardzo mi się podoba.
Świetne zdjęcie ze smakiem, bez zbyt dosadnego wyostrzenia gwiazd i drogi mlecznej. Rewelacyjnie też podkreślona nocna pora poprzez kolorystykę oraz bardzo dobrze ścięty kadr.
Maślany most jest K A P I T A L N Y !!! Świetna kompozycja i super wykonanie. Delikatne światło - lux dla mnie!
Rzemiosło (pierwsze kroki z mleczną...) ociera się tymczasem o mistrzostwo i drżyjcie wy, którzy już temat macie obstukany. Seba nadchodzi..! :D
Ramka jest OK.
Każdy życzyłby sobie takich początków :D, bardzo ładnie wyszło !
No nie wiem, nie wiem
co napisać, bo już pochwalono dostatecznie, więc przyłączam się do ochów i achów :D
Zaglądam kolejny raz i powiem Tobie: magia! Przyzwyczaiłeś nas już do poziomu wysokich lotów! Brawo! Pozdrawiam ☺
Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
Super praca. Jak się wciągniesz to wstawanie na świty przy całonocnym czuwaniu będą miłym wspomnieniem (że się spało w nocy :D).
Rewelacyjne. To jakie ISO? Jaka przesłona ? ...
Bardzo ładnie wyszło. Faktura mostu ładnie wyciągnięta. Rozgwieżdżone niebo dopełnia kompozycji. Jedyne zdjął bym nieco ostrzenia z krawędzi gór. Super praca :)