PDA

Zobacz pełną wersję : Grupowe zaznaczanie (sortowanie) określonych rodzajowo plików podczas importu w Lightroom.

Kevak
12-09-2017, 16:06
Proszę uprzejmie Kolegów i Koleżanki o pomoc w zwalczaniu mej sklerozy. Mam problem podczas importu z karty do PC za pośrednictwem Lightrooma dużej liczby plików, umieszczonych na karcie i pobranych jednocześnie plików obrazów (NEF) i video (mp4). Pamiętam, że kiedyś mogłem chyba dzięki kombinacji klawiszy lub z menu wybrać jaki typ plików chcę importować. Sortowanie plików wg filtra nie prowadzi do tego celu. Podsumowując, jak mogę z karty pobrać tylko pliki obrazów, pomijając pliki video (obrabiane w innym programie) bez indywidualnego ich oznaczania?
Pozdrawiam

Vandor
13-09-2017, 09:01
Przytrzymanie lewego Alt zmienia Check/Uncheck All na Check/Uncheck Videos.
Albo możesz użyć sort: media type.

Oryginał odpowiedzi: https://photo.stackexchange.com/questions/50550/import-only-image-files-into-lightroom-library
Pozdrawiam

Kevak
13-09-2017, 14:52
Dziękuję bardzo. Przytrzymanie lewego altu rozwiązało problem. Użycie natomiast sortowania "media type" nie pomaga, mam wrażenie, że kiedyś chyba działało, może teraz pojawiły się w ostatnim czasie czasie jakieś bugi. W każdym razie problem rozwiązany. Pozdrawiam serdecznie.