Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Panna młoda 2
Ostry600
31-08-2017, 09:09
Tym razem trochę inny pomysł.
Jak zwykle będę wdzięczny za wasze opinie.
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2017/08/DSC0269E_qhwphsh-1.jpg
źródło (http://s6.ifotos.pl/img/DSC0269-E_qhwphsh.jpg)
Mnie się to nie podoba, reguł "złotego podziału" bym nie łamał i przesunął tą panią bliżej środka we "właściwe" miejsce. Poza tym takie "kiczykowate" mi się to widzi jakoś... księcia tylko z przeciwnej strony brak albo jakiejś żaby... ;) :)
Sam pomysł mi się podoba ale istotnie przyciąłbym górę i prawą stronę. I drobiazg, który rzucił mi się w oczy: niezdecydowany stan wody :-). Może warto było poczekać chwilę aby zniknęły kręgi.
Kojocisko
01-09-2017, 13:28
A mnie po prostu się podoba. No może nie aż tak jak wyżeł ;-)
Dla mnie kręgi na wodzie pokazują ruch, a skoro ruch, to te trochę więcej miejsca z prawej też jest OK.
W razie czego fajne zdjęcie np. na okładkę - daje miejsce na napisy..
Ostry600
01-09-2017, 14:19
...brak albo jakiejś żaby... ;) :)
Jasne. Sam byś chętnie zapozował koło Pani Basi...pewnie dlatego żaby ci tam brakuje :):) :)
...pewnie dlatego żaby ci tam brakuje :):) :)
No nie tylko żaby... ;) nie przepadam za niesymetrycznymi zdjęciami, zawsze mi takie coś "leci" w jedną stronę. Nie ma na tej focie KOMPLETNIE nic co by usprawiedliwiało pozostawienie takich pustych przestrzeni - ot kaprys fotografa. Moim zdaniem oczywiście ;) :)
Ostry600
01-09-2017, 18:55
Nie no oczywiście żartowałem frogi. Dzięki za opinię. Mnie jakoś tą przestrzeń klimat robi. Miałem na myśli "ostatnie chwile takiej przestrzeni życiowej..." bo ślub za kilka miesięcy dopiero. Wiem że fota sugeruje coś innego i nie mogliście o tym wiedzieć. Modelka wie i zdjęcie kazała wydrukować więc chyba ok :)
... Mnie jakoś tą przestrzeń klimat robi. Miałem na myśli "ostatnie chwile takiej przestrzeni życiowej..." bo ślub za kilka miesięcy dopiero. Wiem że fota sugeruje coś innego i nie mogliście o tym wiedzieć. Modelka wie i zdjęcie kazała wydrukować więc chyba ok :)
Jak klient zadowolony to reszta jest nie istotna ;) :)
Opanowałeś już tego LR (kolory)?
Ostry600
01-09-2017, 22:59
Niestety nie :(
Trochę nie miałem czasu ale muszę wrócić do tematu w pon.
Wiem, że to śmieszne i wiem, że może nie na miejscu bo autor miał taką koncepcję, ale chętnie bym kolor zobaczył. Pomysł fajny i kadrowanie mi się podoba.
Mam też mieszane uczucia względem GO. W sensie, że mogłeś wziąć pod uwagę mocniejsze przymknięcie szkła ;-)
RomanZWrocławia
03-09-2017, 23:36
A mnie w tym zdjęciu brakuje lekkości i radości
Ona nie jest szczęśliwa, że stąpa bosymi stopami w wodzie. Ona brnie w czymś, z wyraźnym wysiłkiem. Wyraz twarzy, układ ciała i materii wszystko ją ciągnie w tył. Przypomina sprintera próbującego ostatnim wysiłkiem przekroczyć linię mety wyrzucając klatkę piersiową w przód.
Zapewne powstało wiele klatek z tego brodzenia - ta mi całkowicie nie leży.