Zobacz pełną wersję : Kupno nowego małego aparatu
Witam.
Szukam czegoś mniejszego niż D5200. Nie lustrzanka.
Wymagania:
- mały NOWY sprzęt
- cena tak by sprzedany D5200 z KITem 18-105 z N50 f/1.8 i akcesoriami zrekompesował zakup nowego aparatu
- obowiązkowo jasny obiektyw (50mm f/1.8 wystarcza ale może być jasny 35 lub jakiś jasny zoom)
- obowiązkowo zoom jakiś, KIT 18-105 starczał
- zależy na odizolowaniu tła od pierwszego planu
- odchylny ekran by z dołu móc robić fotki bez kładzenia się na ziemię (nie jest obowiązkową opcją, ale miło by było)
Ktoś ma propozycje jakieś ?
Póki co nie istnieje taki sprzęt, w tak niskiej cenie jedynie lustrzanki z obiektywami.
W tej cenie kupisz zaledwie jakieś bezlustro z kitem, coś w stylu olympus e-pl 7 + 14-42mm.
Popatrz na serię Samsung NX, choć za taką cenę to ciężko będzie. Jednak nie ma teraz nic tak małego i taniego z matrycą APS-C...
#koesh ja chcę bezlusterkowca ;-)
Czekam na inne propozycje, gdybym miał więcej kasy... No ale niestety nic z tego.
Ale jakie propozycje, wejdź na stronę jakiegoś sklepu i masz wszystkie informacje, wybierasz co cie interesuje i zapytaj na forum, może ktoś używa i się wypowie.
A może jest coś bez wymiennych obiektywów co jest jasne i ma dobrego zooma ?
Ps. Flash mile widziany
A może coś z matrycą jedno calową?
Ale taka matryca jakoś kiepsko łapie się pod to co wymieniłeś.
Sony RX100
+- spelnia wszystkie twoje wstepne zalozenia
Borat1979
02-09-2017, 18:16
Sony RX100
+- spelnia wszystkie twoje wstepne zalozenia
Nie spełni bo nie zaoferuje jakości obrazu na poziomie D5200. Porównywalny będzie dopiero belusterkowiec z matrycą APS-C ale takiego z obiektywami nie kupi w cenie tego nikona.
Jakość nie była jednym z kryteriów.
Może któryś ze starszych bezlusterkowcow (używany) plus jakaś manualna stałka?
Nie wiem ile dostanie się za tego d5200 z obiektywem .
Fuji X-t10 lub Sony a6000 (albo starsze nex-6, nex-7, nex-5, nex-3n) + 16-50 + 50/1.8 OSS lub jakiś manual typu Porst 55/1.4, Rokkor 58/1.8, Helios, Canon FD.
manual typu Porst 55/1.4
Ja se go właśnie kupiłem(dzięki Tobie:-)) Jak będzie kiepski, to pociągnę Cię do odpowiedzialności :-P