Zobacz pełną wersję : Krótki plener ślubny okolice Zakopanego. Gdzie?
Szanowni nikoniarze znacie miejsce na plener w okolicach Zakopanego (Nosala). Chodzi o krótką sesję w trakcie wesela, bez wędrówek górskich. Najlepiej aby dało się względnie blisko podjechać autem i aby było widać trochę gór. Proszę o pomoc.
krzysztofz24
29-08-2017, 21:37
Moja propozycja to jedziesz ulica Strazyska niemal do konca, skrecaszw Bogdanskiego i masz bardzo ladny widok na Giewont i kawalek Tatr Zachodnich. Jest tam bardzo duza laka, takze bez problemu moglbys ustawic PM mysle.
Albo Gubalowka po wjechaniu kolejka, choc ja bym wolal opcje pierwsza bo Giewont o wile blizej jest i po prostu lepiej byloby czuc gory w kadrze niz "tło" z Gubalowki.
Ewentualnie jadac trasa Chocholow-Zakopane jest po drodze kilka fajnych widoczkow z Giewontem i Tatrami Zachodnimi. Ale to juz bys sie musial przejechac i znalezc miejscowke coby sie komus w pole nie wladowac;-)
Opcja troche dalsza to Polana Glodowka i schronisko Glodowka ze wspanialym widokiem w okolicach Bukowiny Tatrzanskiej. Jest gdzie stanac samochodem (parking przy schronisku) i jest tez laka na ktorej mozna by sie ustawiac z PM.
Moja propozycja to jedziesz ulica Strazyska niemal do konca, skrecaszw Bogdanskiego i masz bardzo ladny widok na Giewont i kawalek Tatr Zachodnich. Jest tam bardzo duza laka, takze bez problemu moglbys ustawic PM mysle.
Właśnie czegoś takiego potrzebowałem! Na mapach google wygląda to obiecująco. Bardzo mi pomogłeś. Dzięki za pomoc. Ps: Schronisko wygląda ładniej i jes tam super widok ale jest za dalego. Zostawie sobię to na inną okazję.
krzysztofz24
29-08-2017, 22:29
Dodam jeszcze, ze na tej lace byly krecone sceny do czolowki takiego serialu "Szpilki na Giewoncie"
I w godzinach popoludniowych jest dobre boczne swiatlo, przechodzace w miare zblizania sie do zachodu w tylne (znaczy mam na mysli swiecace lekko z tylu).
Takze warunki do foto bardzo dobre.
Cisze sie, ze pomoglem.
robin102
31-08-2017, 21:56
Ewentualnie krótka samochodowa wycieczka do wsi Ząb, a po drodze niesamowite widocki.
Ewentualnie krótka samochodowa wycieczka do wsi Ząb, a po drodze niesamowite widocki.
Trzeba jechać tam przez Poronin tak?
robin102
31-08-2017, 22:12
Chyba niekoniecznie
Chyba niekoniecznie
Dzięki za info. Na pewno się przyda.
Rafał_Sz
01-09-2017, 09:33
Dodam tylko, że:
Opłaty za fotografowanie
Fotografowanie w celach reklamowych:
sesje zdjęciowe do kampanii reklamowych, sesje modelingowe itp. â 5 000,00 zł
Fotografowanie na szlaku turystycznym uroczystości rodzinnych (np. sesje ślubne):
opłata za jeden dzień zdjęciowy â 150,00 zł. (wniosek należy złożyć co najmniej z dwudniowym wyprzedzeniem- dwa dni robocze)
roczny abonament (dla fotografa) â 1 000,00 zł
Fotografowanie w celach prasowych i reportażowych :
zdjęcia ze szlaku turystycznego bez opłat
zdjęcia poza szlakiem turystycznym â 1 000,00 zł
http://tpn.pl/kontakt/zalatw-sprawe/filmowanie
robin102
01-09-2017, 14:56
Do Zebu z Zakopanego jest 6 km i 20 minut jazdy według gogla, nie trzeba jechać przez Poronin, a nawet nie warto bo w Poroninie teraz ruch wahadłowy i korki.
ps.
No dobra, dobra, ale te miejscówki o których mówiłem nie leżą na terenie TPNu przecież.
Rafał_Sz
01-09-2017, 20:31
No dobra, dobra, ale te miejscówki o których mówiłem nie leżą na terenie TPNu przecież.
To była informacja ogólna. ;)
Dodam tylko, że:
Opłaty za fotografowanie
Fotografowanie w celach reklamowych:
sesje zdjęciowe do kampanii reklamowych, sesje modelingowe itp. â 5 000,00 zł
Fotografowanie na szlaku turystycznym uroczystości rodzinnych (np. sesje ślubne):
opłata za jeden dzień zdjęciowy â 150,00 zł. (wniosek należy złożyć co najmniej z dwudniowym wyprzedzeniem- dwa dni robocze)
roczny abonament (dla fotografa) â 1 000,00 zł
Fotografowanie w celach prasowych i reportażowych :
zdjęcia ze szlaku turystycznego bez opłat
zdjęcia poza szlakiem turystycznym â 1 000,00 zł
http://tpn.pl/kontakt/zalatw-sprawe/filmowanie
Czyli usankcjonowane niszczenie przyrody i straszenie zwierząt za kasę :).
Jedź do mini parku w TPN ja tam robiłem trzy tygodnie temu. Gór nie ma ale wyjątkowo ładnie jak na park.
Odkopuje bo mam podobny problem, ale będę miał cały dzień (teoretycznie) na zdjęcia. Gdzie jeszcze warto się zapuścić z zakopanego?