Zobacz pełną wersję : Jak to jest z tą opłatą miesięczną Adobe Photoshop CC na tę chwilę?
dreamerON
12-08-2017, 17:23
Cześć. Chciałbym się dowiedzieć jak to jest z tą opłatą miesięczną Adobe Photoshop CC. Wyczytałem na tym forum w archiwum w prawdzie ale chciałem się upewnić, że plan roczny niczym się nie różni od planu miesięcznego mniej więcej tyle tylko, że jest planem miesięcznym. I zdębiałem. Czy mógłby mi ktoś wytłumaczyć jakie są różnice miedzy planem miesięcznym a planem rocznym z opłatą miesięczną? Bo chyba czegoś nie rozumiem. Czy jeśli wybiorę tę droższą opcję to będę mógł na przykład zrezygnować po miesiącu bez konsekwencji? Dzięki z góry.
Kojocisko
12-08-2017, 18:12
Plan roczny to roczne zobowiązanie, płatne w miesięcznych ratach. Nie zrezygnujesz po miesiącu. Możesz zrezygnować, płacić będziesz.
dreamerON
12-08-2017, 18:17
Tak jak myślałem, teraz wszystko jasne dzięki za info.
Czy po wykupieniu abinamentu na rok po roku samo sie przedluzy ? Placilem numerem z karty i nie wiem czy mi sciagnie samo czy nie.
Wysłane z mojego ZUK Z2121 przy użyciu Tapatalka
madebyzosiek
18-08-2017, 10:15
Czy po wykupieniu abinamentu na rok po roku samo sie przedluzy ? Placilem numerem z karty i nie wiem czy mi sciagnie samo czy nie.
Wysłane z mojego ZUK Z2121 przy użyciu TapatalkaTak, samo na taki sam czas i na tych samych warunkach.
To jak to mam usunac ze juz nie chce ?
Wysłane z mojego ZUK Z2121 przy użyciu Tapatalka
madebyzosiek
18-08-2017, 11:07
To jak to mam usunac ze juz nie chce ?
Wysłane z mojego ZUK Z2121 przy użyciu TapatalkaA tego nie wiem, ale obstawiam że miesiąc przed końcem wypowiedzieć umowę. Pisz do Adobe pytanie ;)
Tak, samo na taki sam czas i na tych samych warunkach.
Czyli jak mam pakiet promocyjny "dla fotografów" Ps i Lr za jakieś czterdzieści parę złotych miesięcznie, to z automatu utrzymają mi tą kwotę?
W ostatnim miesiącu planu rocznego.
W ostatnim miesiącu planu rocznego.
Do kogo ta odpowiedź?
madebyzosiek
18-08-2017, 12:24
Czyli jak mam pakiet promocyjny "dla fotografów" Ps i Lr za jakieś czterdzieści parę złotych miesięcznie, to z automatu utrzymają mi tą kwotę?Tak, a przynajmniej ja tak mam już trzeci rok :)
Witam,
a czy sensowna jest przesiadka z CS6 na CC? Co tam pozmieniali/ulepszyli w stosunku do CS6? Ewentualnie interesuje mnie pakiet dla fotografa PS+Lr za 12,30 euro/m-c. Czy opłacalne jest płacenie miesięcznego abonamentu za zmiany wprowadzone CC?
Borat1979
28-11-2017, 22:52
Plan roczny to roczne zobowiązanie, płatne w miesięcznych ratach. Nie zrezygnujesz po miesiącu. Możesz zrezygnować, płacić będziesz.
Jak usuniesz dane karty to nie będziesz.:mrgreen:
Witam, a czy sensowna jest przesiadka z CS6 na CC? Co tam pozmieniali/ulepszyli w stosunku do CS6?
Mówiąc szczerze to nie ma większego sensu.
Jak usuniesz dane karty to nie będziesz.:mrgreen:
Czyli i korzystać nie będę mógł :)
Mówiąc szczerze to nie ma większego sensu.
No i właśnie... Z tego co w różnych artykułach piszą i np. na tym blogu https://tomaszpluszczyk.pl/photoshop-cc-w-subskrypcji/ oraz innych stronach, to podobno przyspieszona została praca programu, itp., i ogólnie jest to "opłacalne"...
A może ktoś ma porównanie z przesiadki z CS6 na CC?
I jeszcze jedno: czy może ktoś wie, czy po zainstalowaniu wersji próbnej i gdy ona straci już ważność, chcąc zainstalować z powrotem poprzednią wersję Ps, nie pozostają jakieś błędy lub inne niespodzianki ze strony Adobe uniemożliwiające ponowne zainstalowanie SC6?
kilka dni temu miałem okazję zrezygnować z CC bo kończył mi się abonament więc wcisnąłem rezygnuje (proforma) w zamian za rezygnacje z rezygnacji zaproponowano dwa miesiące bez opłat (z automatu) kiedyś było trzy miesiące.
Czyli rozumiem, że dalej na razie pozostałeś przy CC :) A co Cię skłoniło, że postanowiłeś zrezygnować? Powrót do starszej wersji, czy przesiadka na inny program?
Czyli rozumiem, że dalej na razie pozostałeś przy CC :) A co Cię skłoniło, że postanowiłeś zrezygnować? Powrót do starszej wersji, czy przesiadka na inny program?
Tak to była tylko proforma aby zobaczyć co odpowiedzą,
przed tym krokiem rozważałem różne opcje ale i tak zwyciężyło przyzwyczajenie do LR,
jak bym musiał zmienić to na dzisiaj najbliżej byłoby mi do Luminara.
No dobrze, a czy wg Ciebie to rzeczywiście CC jest na tyle dużo lepszy żeby się przesiąść na niego z CS6?
nie mam porównania, ja z planu CC używam tylko LR, PS leży nieużywany.
Borat1979
29-11-2017, 21:37
No i właśnie... Z tego co w różnych artykułach piszą i np. na tym blogu https://tomaszpluszczyk.pl/photoshop-cc-w-subskrypcji/ oraz innych stronach, to podobno przyspieszona została praca programu, itp., i ogólnie jest to "opłacalne"...
A może ktoś ma porównanie z przesiadki z CS6 na CC?
Ja tam nie zauważyłem żadnej poprawy. Wręcz przeciwnie wersje CC aplikacji Adobe są raczej bardziej ociężałe nie szybsze.
Ooo... no właśnie i ja się trochę tego obawiałem. Może coś tam usprawnili niektóre narzędzia ale najprędzej kosztem zasoborzerności programu. Właśnie mam zamiar pobrać wersję testową Ps CC i Lr CC no i zobaczymy :)
Nowsze ACR są już tylko na CC. Więc jak się kupi nowy model aparatu (załóżmy D850) to trzeba mieć CC. Ja ciągle mam CS6. W CC jest fajniejszy filtr skraplanie (liquify).
Nikona D850 obsługuje LR6.13 - http://blogs.adobe.com/lightroomjournal/2017/10/lightroom-6-13-now-available.html
Nowsze ACR są już tylko na CC. Więc jak się kupi nowy model aparatu (załóżmy D850) to trzeba mieć CC. Ja ciągle mam CS6. W CC jest fajniejszy filtr skraplanie (liquify).
Można zrobić konwersję do DNG
Pozdro
Wiesiek