Zobacz pełną wersję : [szukam] jakąś osłonę przeciwsłoneczną na body
Kilka dni temu zdarzyło mi się filmowanie pewnej uroczystości. Imprezy była na świeżym powietrzu i był straszny upał. Podczas filmowania aparat mi się tak zagrzał, że się wyłączył. Pojawił się komunikat, że musi ostygnąć. Choć starałem się go trzymać w cieniu, to i tak w końcu musiał się wyłączyć. Na szczęście nie był to w jakimś ważnym momencie nagrywania. Za kilka dni znowu będę filmował podobną uroczystość i chciałbym się zabezpieczyć przed taką sytuacją. Czy są jakieś dedykowane takie osłony? A może ktoś podzieli się jakimś patentem DIY?
Skoro będąc w cieniu się nagrzał do tego stopinia że się wyłączył to nie ma nic poza przerwami w używaniu co by mogło ci pomóc. Prawdopodobnie matryca się przeleżała, a dodatkowe otulanie sprzętu nie poprawia jego wentylacji. Rób przerwy z wyłączeniem kamery i chroń sprzęt od bezpośredniego światła słonecznego.
Właśnie od słońca się nagrzał. Starałam się go trzymać w cieniu, ale nie zawsze się dało. Czasem filmowałem spod parasola, czasem z za jakiegoś budynku, czasem aparat był w moim cieniu. Ale też był bezpośrednio w słońcu. Chciałbym go osłonić czymś przed słońcem.