PDA

Zobacz pełną wersję : wyzwalacz YongNuo pomoc w wyzwalaniu

indepedente
28-07-2017, 17:16
Witam posiadam YongNuo wyzwalacz radiowy RF-603C3 II chciałem się dowiedzieć czy jest jakaś szansa, że jeden podłącze do stopki i będę mogl robić zdjęcia wciskajac przycisk w drugim ?

Jak to mniej więcej ustawić itp ? Do nikona D750

Me_how
29-07-2017, 10:44
Odbiornik należy podłączyć kabelkiem do gniazda wyzwalacza. Tyle, że masz urządzenia do canona, więc nie wiem czy kabelki będą pasować do nikona.

indepedente
29-07-2017, 16:35
Odbiornik należy podłączyć kabelkiem do gniazda wyzwalacza. Tyle, że masz urządzenia do canona, więc nie wiem czy kabelki będą pasować do nikona.
tzn ? kupowalem do nikona i z lampą działa wszystko, ja chce wyzwalać bez lampy ? bez kabelka sie nie da ?

Me_how
30-07-2017, 11:29
tzn ? kupowalem do nikona i z lampą działa wszystko, ja chce wyzwalać bez lampy ? bez kabelka sie nie da ?

No nie da się.

indepedente
02-08-2017, 21:44
No nie da się.

Mozesz polecic cos z allegro ?

Me_how
02-08-2017, 22:40
Musisz znaleźć kabelek do Twojego korpusu firmowany przez Yongnuo. Na przykład fripersi sprzedają takie kable.

Mozesz polecic cos z allegro ?

fotocat
08-08-2017, 07:35
Mąż sprawił mi nieziemską frajdę kupując Youngnuo RF-603 II . Na razie co prawda stoi sobie lampa błyskowa na statywie tylko, pierwsze błyski testowe czy działa poszły i ... na więcej nie mam czasu, ale powiem że zdecydowanie większe pole manewru się robi jak nie ma lampy na body. Teraz można ją postawić gdzie się chce, a do tego ustawić dowolne kąty odbicia. Dziękuję wam, za rady co kupić (doradzaliście wyzwalacze, fotocele - różne tanie i droższe rozwiązania) i cieszę się że wybrałam właśnie wersję droższą :) bo wiem że nie wyrzuciłam pieniążków do kosza. Dzięki :)