Zobacz pełną wersję : Zlazła guma na gwarancji z D750- serwis pisze, że nie ma takiej części ?
voyager100
24-07-2017, 21:38
Witam wszystkich. Z mojego Body D750 całkowicie odpadła guma pod kciuk. Aparat jest na gwarancji. Od serwisu otrzymałem informację takiej treści."
Dzień dobry,
Guma jest w tej chwili niedostępna. Następną dostawę części mamy za 2 tygodnie. Jeżeli guma przyjdzie w następnej dostawie, to niezwłocznie ją do Pana wyślemy.
Jeżeli zlecenie ma być założone na gwarancji, to bardzo proszę o przesłanie skanu karty gwarancyjnej i dowodu zakupu sprzętu.
Pozdrawiam, Piotr Miller
Serwis Nikon"
Niby odpowiedź szybka i kulturalna nie zaprzeczam ale co dalej o tym mysleć. Czyżby nie można wykonać szybkiego zlecenia na wymianę gumy w ramch gwarancji. ? To jest jakiś szok nie można tego cholerstwa nigdzie kupić ?
Oczywiście kopie dowodu zakupu i gwarancji wysłałem.
Wojteksw
25-07-2017, 12:33
Co w tym jest dziwnego? 2 tygodnie to bardzo szybki termin dla serwisu Nikona.
Kojocisko
25-07-2017, 13:43
Jeżeli uważacie, że dwa tygodnie to długo, to popsujcie Landrovera na gwarancji :-) Dla części nie decydującej o działaniu aparatu bym nie dramatyzował, choć fajnie by było, żeby mieli na stanie.
krzysztofz24
25-07-2017, 14:14
Co w tym jest dziwnego? 2 tygodnie to bardzo szybki termin dla serwisu Nikona.
Własnie:-)
voyager100
25-07-2017, 19:10
Jeżeli uważacie, że dwa tygodnie to długo, to popsujcie Landrovera na gwarancji :-) Dla części nie decydującej o działaniu aparatu bym nie dramatyzował, choć fajnie by było, żeby mieli na stanie.
Sorry zapomniałem, że kupiłem aparacik za głupie 9 tysięcy złotych. Być może trzeba pozbyć się tego badziewia i wejść w Sonego
madebyzosiek
25-07-2017, 19:35
W Sony z pewnością naprawy gwarancyjne realizowane są w 24 godziny... Mi Xperie Z1, która się zalała (!!!) wymienili na nową po... 14 dniach. Kurcze...
A wracając do tematu, nie wiem w czym widzisz problem... Sprowadzą gumę i wymienią...
voyager100
25-07-2017, 21:35
W Sony z pewnością naprawy gwarancyjne realizowane są w 24 godziny... Mi Xperie Z1, która się zalała (!!!) wymienili na nową po... 14 dniach. Kurcze...
A wracając do tematu, nie wiem w czym widzisz problem... Sprowadzą gumę i wymienią...
Aparat zarabia na siebie. Focenie z gołym korpusem nie wpłynie na jakość fotki ale powiem, że jakoś dziwnie się czuję z blaszaną rękojeścią zwłaszcza, że pod gumą od dołu wystaje jakaś elektronika
madebyzosiek
25-07-2017, 22:00
Aparat zarabia na siebie. Focenie z gołym korpusem nie wpłynie na jakość fotki ale powiem, że jakoś dziwnie się czuję z blaszaną rękojeścią zwłaszcza, że pod gumą od dołu wystaje jakaś elektronikaNo ok, ale takie rzeczy się zdarzają... Ja zalałem wodoszczelny telefon Sony... A usługa serwisowa w dwa tygodnie, to raczej standard...
Canon robi to w 5 dni z kurierem :)
Kurde taki sprzęt, a taka opieszałość, w głowie się nie mieści !
Rozumiem serie tanie, ale tyle kasy i taki wał !!
Chociaż ostatnio mam problem z Orange, miesiąc czasu nie mogą usunąć usterki.
voyager1000
09-08-2017, 21:48
Guma przyszła bezpłatnie zgodnie z tym o czym informował serwis czyli 2 tygodnie. Trochę długo ale chyba zgodnie z umową gwarancyjną. Dlatego nie pozostaje nic jak podziękować i Nikon Serwis Polska
Oklejenie gripa od 5d3, zajelo serwisowi z wysylkami w obie strony 5 dni. Gdybym podjechal do serwisu, zrobili by to na poczekaniu.
Z tego co slyszalem, Sony ma slaby serwis jesli chodzi o bezlustra.
Oklejenie gripa od 5d3, zajelo serwisowi z wysylkami w obie strony 5 dni. Gdybym podjechal do serwisu, zrobili by to na poczekaniu.
Z tego co slyszalem, Sony ma slaby serwis jesli chodzi o bezlustra.
A czy Sony nie ma serwisu gwarancyjnego na Żytniej ??
Mi się zdawało, że to ten sam co Canona.
A czy Sony nie ma serwisu gwarancyjnego na Żytniej ??
Mi się zdawało, że to ten sam co Canona.Nie mam pojecia. Ja naprawialem w fixation.