PDA

Zobacz pełną wersję : LIGHTROOM xmp

Robert D.
20-07-2017, 18:48
LR nie zapisał mi plików xmp (zostały "odhaczone"), czy można zapisać same pliki xmp, czy muszę jeszcze raz zapisać całe zdjęcia?

spiritus
20-07-2017, 19:30
Znam skrót do pojedynczego zdjęcia aby LR wygenerował XMP. Jest to ctrl+s. Jeżeli masz tego dość sporo to możesz spróbować ustawić w pierwszym zdjęciu dowolny parametr np o +1 i zastosować do wszystkich zdjęć. Później ten parametr obniżasz o tą samą wartość i znowu synchronizujesz ze wszystkimi. XMP powinny się pokazać.

Ten drugi sposób to na poczekaniu wymyśliłem. Nw czy działa ale sprawdzić możesz.

Robert D.
20-07-2017, 19:38
Znam skrót do pojedynczego zdjęcia aby LR wygenerował XMP. Jest to ctrl+s. Jeżeli masz tego dość sporo to możesz spróbować ustawić w pierwszym zdjęciu dowolny parametr np o +1 i zastosować do wszystkich zdjęć. Później ten parametr obniżasz o tą samą wartość i znowu synchronizujesz ze wszystkimi. XMP powinny się pokazać.

Ten drugi sposób to na poczekaniu wymyśliłem. Nw czy działa ale sprawdzić możesz.

Dzięki, będę próbował.

spiritus
20-07-2017, 19:56
Daj znać jak Ci się uda.

Robert D.
20-07-2017, 20:01
Daj znać jak Ci się uda.

ctr+s działa, zaznaczyłem wszystkie zdjęcia, wszystkie xmp się pojawiły - dzięki

spiritus
20-07-2017, 20:30
Ooo i super. Dzięki za odp.
W sumie o tym nie pomyślałem :D