Zobacz pełną wersję : Nawigacja Google
Czy ta nawigacja posiada opcje trasy jak np targeo? Ostatnio na pewną miejscowość puściła mnie lokalnymi drogami dopiero sam na podstawie podświetlania rodzaju drogi wybrałem lepsze połączenie. Chodzi mi o kategorię w stylu Optymalne Bezpieczne Szybkie itd
Chyba nie ma. Można tylko wyłączyć drogi płatne czy promy. A google lubi wpuścić w pole.
No to będę musiał wybrać w targeo opcje a potem zastosować taką opcję w gogle. Ale najpierw to sobie kupię prostą papierówke do samochodu.
A nie prościej Mapy HERE lub WAZE?
Nie znam tego a to darmowe bez reklam?
Zostaje jednak w targeo & Google & yanosik
Dodatkowo Here mogą działać bez netu czyli offline
Ale trzeba chyba na kartę pobierać obszary
A co w tym dziwnego? Jak wyjedziesz poza UE, to docenisz.
Czyli nigdy bo do ruskich się nie wybieram.
Ja ze swojej strony polecam offlajnowo MAPS.ME. Pobierasz kraje/regiony, które ci pasują. Korzystam z tej apki poza UE i nie tylko. Bardzo dokładne, dużo punktów użyteczności publicznej (bankomaty, restauracje itp.)
Ja z mapami online dałem sobie spokój lata temu.
Za 60-100 zł można kupić dożywotnią licencję Sygic'a. Jeszcze się nie zdarzyło, aby wyprowadziła w pole (dosłownie, jak to się zdarza nawigacji Google), trasy przelicza błyskawicznie, ma opcję wyboru typu trasy, jak i wyznacza trasy znacznie lepiej niż Google czy yanosik.
Ja po Andaluzji poruszałem się offline z maps.me i nie zawiodła mnie ta nawigacja. Ale trzeba pobierać obszary na telefon.
Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
Za 60-100 zł można kupić dożywotnią licencję Sygic'a. Jeszcze się nie zdarzyło, aby wyprowadziła w pole
Sygic bardzo pozytywnie zaskoczył mnie 4 lata temu na Malcie, ale w 2015 w Sarajewie było słabo (w niektórych częściach miasta widział może 1/3 ulic).
Ogólnie miło wspominam.
Po Włoszech obecnie używam map Google na zmianę z TomTomem. TT daje sobie radę bardzo dobrze, Google pomimo wyznaczenia trasy potrafi ją zmienić bez żadnej informacji i puścić się dziurami. Jedynym sposobem jest dodanie mu punktów pośrednich. Generalnie jednak spore rozczarowanie. Może być jako coś awaryjnego. Podobnie jest z POI. W takich maps.me wygląda to bardzo fajnie a w Google lipa np wtedy jak szybko chcemy namierzyć jakiś parking.
W maps me jak włączyć komunikaty głosowe?
Oczywiście poradziłem sobie i przetestowałem mapę na trasie do Wilna. Żadnych zastrzeżeń nie mam co do mapy. Wczytuje sie po krótkiej chwili i póki co jestem z niej zadowolony. Nie bardzo mogę tylko znaleźć jak dodać miejsca pośrednie na całej trasie?
- - - - kolejny post - - - - - -
Oczywiście poradziłem sobie i przetestowałem mapę na trasie do Wilna. Żadnych zastrzeżeń nie mam co do mapy. Wczytuje sie po krótkiej chwili i póki co jestem z niej zadowolony. Nie bardzo mogę tylko znaleźć jak dodać miejsca pośrednie na całej trasie?
Mnie sygic ostatnio wyprowadzil w pole wiec uzywam google maps, darmowe, dzialaja offline i nawet jak mnie raz na rok wyprowadza inna droga to się nic nie stanie.
Jechałem wczoraj przy pomocy Google maps i pomimo tego iż zdefiniowałem trasę przy pomocy punktów pośrednich google usilnie wykorzystywało chyba tracking tak mi sie wydaje i zrzucało mnie z drogi dwucyfrowej na trzycyfrową sugerując że przyjadę 10 minut wcześniej. Cholernie mnie to irytuje. Zapodałem yanosika i już takich cudów nie było.