PDA

Zobacz pełną wersję : d70s - dlaczego nie włącza się monitor?

Gagata
04-06-2007, 13:28
Witam! jestem od paru dni użytkownikiem nikona d70s. Właśnie znalazłam dziś czas aby go wreszcie uruchomić i "rozgryźć". no i mam problem - nie włącza się monitor...... Baterie włozone , panel kontrolny działa a monitor - czarny... Z instrukcji wynika że powinien się włączyć! cały czas miga kontrolka clock - nie moge ustawić zegara ani nic w ogóle ... czy coś robię żle...:???: Pomóżcie!

KJO
04-06-2007, 13:32
Witam! jestem od paru dni użytkownikiem nikona d70s. Właśnie znalazłam dziś czas aby go wreszcie uruchomić i "rozgryźć". no i mam problem - nie włącza się monitor...... Baterie włozone , panel kontrolny działa a monitor - czarny... Z instrukcji wynika że powinien się włączyć! cały czas miga kontrolka clock - nie moge ustawić zegara ani nic w ogóle ... czy coś robię żle...:???: Pomóżcie!

monitor włącza się po zrobieniu zdjęcia i jak naciśniesz przycisk np menu

Gagata
04-06-2007, 13:48
KJO - ale zrobiłam fotkę (przynajmniej tak mi się wydaje:) , lustro kliknęło) i nic.. a wyczytałam że powinno się AUTOMATYCZNIE zrobione zdjęcie pojawić na monitorze.. a poza tym piszą tez że nie zrobię zdjęcia (tak zrozumiałam) jeśli nie usatwię zegara itp a nie moge bo nie włącza się monitor..... czy ja jestem półgłówkiem czy to , chmmm:evil: , wina sprzętu..???

Kekacz
04-06-2007, 13:52
Ale wcisnąłeś przycisk Play? (trójkącik) lub Menu? :D

Lustro kłapie, klikają myszki ;)

Gagata
04-06-2007, 13:58
Kekacz - wciskałam - i to i to ! próbowałam rónych rzeczy...:(
Co tu robić???

Myslę że lustro spokojnie mogłoby sobie KLIKAĆ gdyby nie komputery i myszki które to pojęcie zmonopolizowały, jak widać..:-D

Kekacz
04-06-2007, 14:03
Lustra kłapały czy klapały jeszcze przed wprowadzeniem komputerów pod strzechy.

W instrukcji blizej konca są pytania odnosnie problemow i odpowiedzi jak je rozwiazac. Nie ma tam nic o migającym clock?

KJO
04-06-2007, 14:04
może przytrzymujesz spust po zrobieniu zdjęcia, wtedy też się nie wyświetli. Nie mam przy sobie instrukcji więc ci z tym clock nie pomogę

Gagata
04-06-2007, 14:15
Kekacz - jasne że PIERWSZA BYŁA LUSTRZANKA ;) (tzn PRZED KOMPUTEREM, szczególnie pod strzechą..) Ja kłapałam (???) swoim pierwszym lustrem 25 lat temu i wtedy okreslenie klikać nie kojarzyło się z żadną myszą, a na pewno nie z komputerową:-D :-D

No wyczytałam własnie że jak clock miga tzn że zegar trzeba ustawic - a jak mam go ustawić jak mam czarny monitor.....

..czy nie prościej było z mechanicznym prostym zenithem :-? zachciało mi się elektroniki:evil:

KJO - tzn pytasz czy WŁĄCZYŁAM APARAT? No oczywiście..

Kekacz
04-06-2007, 14:18
Na spodzie aparatu jest przycisk Reset, wciśnij go. Instrukcja angielska, str. 200.

..czy nie prościej było z mechanicznym prostym zenithem :-? zachciało mi się elektroniki:evil:

No co Ty? Długopisem? :D

Gagata
04-06-2007, 14:24
Kekacz - no właśnie znalazłam ten opis w instrrukcji na str. 200 ale to nic nie dało...
nadal MONITOR JEST CZARNY. NIC SIĘ NA NIM NIE DZIEJ. Co jest u licha:evil:

Długopisem - to dobre, nie znałam tego:mrgreen: ..ale podobnie prosty mechanizm...

Kekacz
04-06-2007, 14:28
Poddaję się. Kupiłeś nowy aparat? W sklepie? Ostatecznie możesz się tam przejść.

Gagata
04-06-2007, 14:32
CHOLERA. czyżbym miała takiego pecha??? Kupiłam w sklepie. I to u znajomego sprzedawcy więc nie będzie problemu.. Ale jak to tak - nowy aparat i taka przykrość:cry:

Kekacz
04-06-2007, 14:37
Może sprzedawca wcisnie jakies czarodziejskie trzy przyciski i wszystko zadziala ;)
Pisanie przez net to czasami wróżenie z kart i jesli nie spotkasz osoby, ktora miala podobny problem, może być cieżko. Na żywo to co innego.
Kuj żelazo póki gorące i idz do sklepu.

Valwit
04-06-2007, 14:42
akumualtor wlozony, aparat wlaczony, wciskasz przycisk menu i ekran czarny? znaczy popsute.

michaszek
04-06-2007, 14:43
Albo po prostu masz skopany wyświetlacz, ew odłączoną taśme od niego, róznie może być. Nie kombinuj sam za wiele tylko leć do sklepu, tym bardziej że z tego co piszesz wnioskuje, że masz blisko. Przykra sprawa, powodzenia!

michaszek
04-06-2007, 14:44
akumualtor wlozony, aparat wlaczony, wciskasz przycisk menu i ekran czarny? znaczy popsute.

hehe, Valwit prawie w tym samym czasie ;)

Gagata
04-06-2007, 14:57
Juz rozmawiałam ze sklepem - jade tam jutro.
Dzięki w każdym razie bardzo i pozdrawiam!