Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Spacer na molo
Gdynia Orłowo
zapraszam
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (https://s1.postimg.org/u7v03a7lb/DSC_2313bw_M.jpg)
wieksza wersja
https://postimg.org/image/d2l2cflxh/
Rewelecja. Patrzę i się uczę, oby więcej takich fotografii na forum.
Generalnie mnie się podoba, może te deski by się dało jakoś lepiej wyeksponować - w sensie trochę więcej clarity w lr np :)
Generalnie mnie się podoba, może te deski by się dało jakoś lepiej wyeksponować - w sensie trochę więcej clarity w lr np :)
ale w jakim celu ? fotografia ma świecić ? brakuje Ci detalu ? to matryca 36 MG, deski juz i tak swieca, bo zdjecie zostało zrobione zimą były oblodzone :) nie obrabiam w LR ale Capture One Pro 10, uwazam go za najlepszy obecnie program do wywoływania zdjec, ma rewelacyjne clarity przy normalnym wywolaniu zdjecia, przy tym bardzo czystą kolorystykę, a koncze obrobke w PS-ie.
ale w jakim celu ? fotografia ma świecić ? brakuje Ci detalu ? to matryca 36 MG, deski juz i tak swieca, bo zdjecie zostało zrobione zimą były oblodzone :) nie obrabiam w LR ale Capture One Pro 10, uwazam go za najlepszy obecnie program do wywoływania zdjec, ma rewelacyjne clarity przy normalnym wywolaniu zdjecia, przy tym bardzo czystą kolorystykę, a koncze obrobke w PS-ie.
Świecić? Po co? 36Mpx... nie widać tego zupełnie. Każdy ma swój ulubiony program, mój to LR ;) :)
Ładna,czysta fota. Kompozycyjnie "pod linijkę" ;)
Clarity to zuooooo (niektórym wyłączałybym ten suwak albo ograniczył go do "wartości +20" ;)
ładne zdjęcie, pod linijkę ale te obcięte ławki trochę gryzą ten kadr
ładne zdjęcie, pod linijkę ale te obcięte ławki trochę gryzą ten kadr
hehe , nie mozna miec wszystkiego, to 14mm na pełnej klatce, mz. szersze pokaznie tego motywu zbytnio rozdrobni szczegóły i fotografia zostanie pozbawiona smaczków :) ale to mz. :) pozdrawiam
hehe , nie mozna miec wszystkiego, to 14mm na pełnej klatce, mz. szersze pokaznie tego motywu zbytnio rozdrobni szczegóły i fotografia zostanie pozbawiona smaczków :) ale to mz. :) pozdrawiam
nie można mieć wszystkiego - to na pewno, ale nie sądze żeby 3-4% szerszy kadr (bo pewnie tyle brakuje) rozdrobnił szczegóły i pozbawił smaczków mz oczywiście.
Hm jak dla mnie clarity tutaj już absolutnie nie byłoby wskazane ponieważ jak na mój gust i tak już jest bardzo ostro i wyraziście. Fota z klimatem, dynamiczne chmury i odbicie na deskach zrobiły robote ;)
Zegarmistrzowska precyzja, świetna konwersja i jakże ważny tu czynnik ludzki na zdjęciu. Nic bym nie zmieniał.
Bardzo dobra fotografia.., wręcz przykładowa konwersja i wykorzystanie niełatwych warunków świetlnych.., clarity absolutnie wystarcza.., kadr sterylny.., w pierwszym wrażeniu przycięte ławki też wydały się mi złym wyborem, jednak po przeczytaniu Twej odpowiedzi na tą uwagę przemyślałem problem i teraz się waham, krok do tyłu i przy 14 mm wszystko odjechało by w dal, a te najbliższe latarnie już są na granicy istotnego elementu kompozycyjnego. Najistotniejszy jednak jest klimat który tak pięknie uchwyciłeś. Pozdrawiam.