PDA

Zobacz pełną wersję : Nieostre zdjęcia w Wordpressie w Chrome, ostre w IE/Firefox

smogg9
06-07-2017, 13:39
Witam,
od jakiegoś czasu zauważyłem że zdjęcia które dodaję na blogu w Chrome są dosyć nie ostre, za to w IE/Firefox wyglądają tak jak powinny.
Sprawdzałem na 3 komputerach - ten sam efekt, czyli to nie wina mojej przeglądarki...

Otwórzcie np. http://thewanderingpath.com/2017/07/western-australia-roadtrip-part-1/ w Chrome i IE/Firefox obok siebie.

Miał ktoś podobny problem i wie jak go rozwiązać? Jakiś kod czy plugin w Wordpressie... próbowałem zmieniać rozmiar obrazu w style.css w WP na auto, 100%, dokładny rozmiar jaki ma container i nic... dalej rozmazane w Chrome. Powyłączałem wszystkie pluginy i też żadnego efektu.

smogg9
06-07-2017, 14:11
Dobra, wygrzebałem w googlach co może powodować takie zachowanie i bingo. Tylko nie wiem dlaczego...

Wyłączenie hardware acceleration w Chrome rozwiązuje problem.

Za szybko się poskarżyłem na forum, ale ponad 2h kombinowałem i nie trafiłem na to. Zostanie na przyszłość dla innych.

ksh
06-07-2017, 14:11
hmm... u mnie identycznie jest ale mam tylko edge i chrome.

sokolnik
06-07-2017, 14:12
Ja mam podobny problem ale chyba bardziej skomplikowany. Sprawdź moja stronę www.dareksokol.pl stronę główna, zdjęcia w tle.