Mata_Hari
30-06-2017, 22:06
Po zakupie D300s jakiś czas temu stary D80 wylądował w szafie, gdzie przeleżał nieużywany kilka lat. Wyjęłam go dzisiaj z zamiarem używania, ale okazało się, że cały się klei. Kleją się dosłownie wszystkie elementy gumowe, zarówno pod prawą ręką, jak i pod lewą. Próbowałam się tego pozbyć przy pomocy wilgotnej ściereczki z mydłem, ale efektu zero. Do tego, pod palcami lewej ręki, pod naciskiem, jakby od spodu gumy wychodził klej.
Wiem, że niektórzy wymieniali gumy spod kciuka, ale tutaj trzeba by wymienić prawie całą powierzchnię aparatu.
Czy ktoś z Was spotkał się może z czymś takim i wie, jak sobie z tym poradzić? Nie wiem, ile ten aparat jeszcze pociągnie, ale szkoda mi go ze względu na to, że się klei przekreślić.
Ma ktoś jakiś pomysł?
Wiem, że niektórzy wymieniali gumy spod kciuka, ale tutaj trzeba by wymienić prawie całą powierzchnię aparatu.
Czy ktoś z Was spotkał się może z czymś takim i wie, jak sobie z tym poradzić? Nie wiem, ile ten aparat jeszcze pociągnie, ale szkoda mi go ze względu na to, że się klei przekreślić.
Ma ktoś jakiś pomysł?