PDA

Zobacz pełną wersję : Nikon d750 - nie wyświetlają się informacje w wizjerze

zlotos
29-06-2017, 07:46
Witam serdecznie, mam problem jak w temacie. Podczas robienia zdjęć, w pewnym momencie w wizjerze przestały wyświetlać się informacje o ekspozycji i inne. Wizjer poza tym dział normalnie, ostrość AF jest ok, wyświetlają się kratki i pole AF. Jest podświetlany odpowiednio. Przestały wyświetlać się jedynie info o ekspozycji,ustawieniach itd (wszystko z dolnego paska w wizjerze). Aparat nie upadł. Nie pomaga przywrócenie do fabrycznych ustawień fotografowania. bardzo proszę szanownych forumowiczów o pomoc w temacie.

Pozdrawiam
Michał

pawl_s
29-06-2017, 10:23
Jeśli reset i przywrócenie ustawień fabrycznych nie pomaga, to chyba coś się popsuło ;)

zlotos
29-06-2017, 12:05
Jeśli reset i przywrócenie ustawień fabrycznych nie pomaga, to chyba coś się popsuło ;) no zostanie wysłanie puszki do serwisu. Wysyłam do studio5s. Dziwna sprawa - chyba poprostu ni z tego ni z owego przestał działać ten panel w wizjerze ;(

Viking89
29-06-2017, 12:13
A może przestawił Ci się tryb z manualnego na P. Wtedy info o ekspozycji nie jest chyba wyświetlane. Ja tak miałem jak kupowałem d3s. Myślałem że jest zepsuty. Koleś też nie wiedział co jest nie tak. Po pół godzinie zauważyłem że jest tryb P a nie M. Zmieniłem i wszystko ożylo:P

zlotos
29-06-2017, 16:43
A może przestawił Ci się tryb z manualnego na P. Wtedy info o ekspozycji nie jest chyba wyświetlane. Ja tak miałem jak kupowałem d3s. Myślałem że jest zepsuty. Koleś też nie wiedział co jest nie tak. Po pół godzinie zauważyłem że jest tryb P a nie M. Zmieniłem i wszystko ożylo:P

Niestety mam M cały czas. Ale z euforią poleciałem do puszki żebu to sprawdzić ;) dla mnie to jednak jakaś taka dziwna usterka. Aparat pracuje, ostatnio na triathlonie Karkonoskim, gdzie fotografowalem w gradzie i deszczu. No ale też aparat był jakoś tam zabezpieczony i na długo od tego czas wszystko było ok.to solidna konstrukcja puszki. Przestało działać na mazurskiej, suchej jak pieprz łące... Nie działa żadnym trybie. Przeglądam menu wszerz i wzdłuż w nadzieji, że producent gdzieś ukrył włączanie i wyłączanie tej opcji ;)

madebyzosiek
29-06-2017, 16:48
Tryb nie ma nic do tego. Padł Ci wyświetlacz w wizjerze, Studio5s wymieni ;)

zlotos
29-06-2017, 17:15
Tryb nie ma nic do tego. Padł Ci wyświetlacz w wizjerze, Studio5s wymieni ;)

Tak też właśnie zrobię - innego wytłumaczenia, a i rozwiązania nie ma. mam nadzieję, że pomimo sezonu uda się przeprowadzić szybki serwis ;) dziękuję i pozdrawiam.
Michał