Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Drzewko na skale
http://www.themarts.com/galeria/tree_D200_46_850.jpg
Hmm... ogólnie wporzo, ale jakoś kadr bez rewelacji. Znaczy drzewko okejowe, ale hmm... brakuje mi czegoś "mocnego" w kadrze.
Troszkę ostre światełko, ale ja uwielbiam takie kadry. Super.
cyrusvirus
04-06-2007, 00:05
Dla mnie extra! Super kadr, wzrok od razu wędruje na prawo, bo w lewo boję się patrzeć ze strachu że spadne ;) Pięknie namalowane
dla mnie też kadr extra. pozdrawiam :):)
dla mnie też kadr extra. pozdrawiam :):)
Hmm... ogólnie wporzo, ale jakoś kadr bez rewelacji. Znaczy drzewko okejowe, ale hmm... brakuje mi czegoś "mocnego" w kadrze.
np. jakiegoś lotnika, albo kogoś spadającego z góry. Na poważnie, extra fota, "On the edge":)
Swiatlo - zdjęcie robi wrazenie, nie dla osob cierpiacych na lek wysokosci ;)
Fakt że oświetlenie ostre z mocnymi cieniami ale chyba dzieki temu podbilo rozpietosc pomiedzy plaszczyznami pierwszego planu i tla. Podoba mi sie - nieźle wypatrzone :)
np. jakiegoś lotnika, albo kogoś spadającego z góry. Na poważnie, extra fota, "On the edge":)
No fota wporzo ;) Ale jakoś, kurdeczka, brak mi czegoś. Może własnie lotnika ;) Cholera wie ;)
I choinka nie obcięta ;)
A tak poważnie, te ciemniejsze i jaśniejsze "plamy" na lesie to cienie czy różne kolory drzew? Ciekawy jestem jakby to wyglądało z większym GO i w czerni.
I choinka nie obcięta ;)
A tak poważnie, te ciemniejsze i jaśniejsze "plamy" na lesie to cienie czy różne kolory drzew? Ciekawy jestem jakby to wyglądało z większym GO i w czerni.
To są cienie chmur.
Mała GO powoduje wrażenie przestrzeni i wysokości...
bukowy dziad
05-06-2007, 23:20
bardzo fajne wykorzystanie GO w krajobrazie. mnie sie podoba (nawet bez spadajacego lotnika;) ).
To są cienie chmur.
Mała GO powoduje wrażenie przestrzeni i wysokości...
Nie wiedziałem.
Super oddałes wrażenie wysokości :) To mi się bardzo podoba!
jordancity
09-06-2007, 22:00
bardzo dobre zdjecie
"Mała GO powoduje wrażenie przestrzeni i wysokości..."
Moze nie tyle powoduje, co poteguje (IMHO), ale to nie wplywa na ocene ;).
Chyba troche faktycznie jakiegos drobiazgu chociaz brakuje, ale gdybys z jego braku nie mial pstryknac tej fotki, to by jednak glupie bylo ;).
Bardzo sympatycznie i wlasnie ta GO duzo wnosi. I drazni mnie czasami opinia, ze krajobraz mozna robic tylko na duzej GO. Wszystko zalezy od sytuacji i pomyslu.
Swoja droga mysle, ze obciecie okolo 1/3 szerokosci z lewej tez daloby ciekawy efekt (dodatkowo, nie zamiast).