Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] "Wianki"
1
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://s1289.photobucket.com/user/vienko79/media/Web%20Prepared_zpswxgvr5ww.jpg.html)
Świetnie wypełniony kadr i dobre kolory choć mam wrażenie, że nieco za mocno odszumiłeś.
Bez przepałów.., bez czarnych dziur.., wszystko ładnie poukładane w kadrze.., do tego smaczna kolorystyka.., jest klimat . Fajna fotografia.
Całkiem fajny kadr.
Można wiedzieć skąd robione i na jakiej ogniskowej?
ciacho23
25-06-2017, 19:58
Całkiem fajny kadr.
Można wiedzieć skąd robione i na jakiej ogniskowej?
Pewnie z kopca Krakusa. Co do ogniskowej to już autor musi się wypowiedzieć:)
w exifie jest napisane że 150mm
Kopiec Kraka,ogniskowa 150, naswietlalem tez na cienie
w exifie jest napisane że 150mm
A na czym kolega tego exifa widzi? :)
gatewayfl
25-06-2017, 21:49
Zapisz sobie to zdjęcie, np. na pulpicie, otwórz. Po czym wejdź w właściwości i szczegóły :)
Zapisz sobie to zdjęcie, np. na pulpicie, otwórz. Po czym wejdź w właściwości i szczegóły :)
Tak zasadniczo usiłowałem zrobić... tylko że coś mi ff szwankuje i nie chciał tego zapisać a exif viewer też nic nie widział... Chrome rozwiązało problem :)
chrome extensions - exif viewer 2.4.4 (ikona to taki pomarańczowy kwadrat z napisem exif) po najechaniu myszą na zdjecia na forum w rogu zdjęcia pojawiają się dane z exifa - dla leniwców takich jak ja nie trzeba nic zapisywać ani klikać :)
chrome extensions - exif viewer 2.4.4 (ikona to taki pomarańczowy kwadrat z napisem exif) po najechaniu myszą na zdjecia na forum w rogu zdjęcia pojawiają się dane z exifa - dla leniwców takich jak ja nie trzeba nic zapisywać ani klikać :) gatewayfl , jaś dzięki, dzięki... Jak wspomniałem Chrome problem rozwiązało. Coś ff nie chciał tej fotki "łyknąć" :)
Kopiec Kraka,ogniskowa 150, naswietlalem tez na cienie
dzięki..