Zobacz pełną wersję : Nikon D 7200 będzie współpracować z Nikkorem AF-P 70-300mm f/4,5-6,3 ED VR
Jacek z Huty
22-06-2017, 00:01
Szybkie pytanie !
Czy Nikon D7200 będzie współpracować bez problemu z obiektywem Nikkor AF-P 70-300mm f/4,5-6,3 ED VR
Będzie działać AF, ustawienie przysłony i redukcja drgań ?
Z góry dziękuję za szybką odpowiedź.
Obiektyw współpracuje z aparatami z serii D3000 (model D3300 i nowsze), aparatami z serii D5000 (model D5200 i nowsze) oraz aparatami z serii D7000 (model D7100 i nowsze). Współpracuje również z modelem D500. Współpracujące modele aparatów mogą wymagać uaktualnienia oprogramowania sprzętowego.
Nie będzie tylko możliwości włączenia/wyłączenia AF A/M i VR ON/OFF z poziomu menu, czyli będzie na stałe włączone w D7200.
Dokładniej, to AF można wyłączyć dźwignią na body. VR nie da się wyłączyć. Mam i polecam.
D7200 współpracuje z obiektywem Nikkor AF-P 70-300mm f/4,5-6,3 ED VR. Działa AF (nawet dość szybko), ustawienie przysłony i redukcja drgań.
AF można bez problemu wyłączyć, VR nie próbowałem - nie miałem dotąd potrzeby.
Jacek z Huty
22-06-2017, 22:20
Dziękuję wszystkim za szybką odpowiedź. Obiektyw mam już u siebie i rzeczywiście w D7200 nie można wyłączyć stabilizacji. AF można spokojnie wyłączyć. Co do ostrości na 300mm to jest prawie żyleta. AF chodzi bardzo cicho i szybko. Fajny obiektyw w dobrej cenie. Kupiłem nówkę za 1299zł. z gwarancją Nikona Polska. I chyba mogę polecić wszystkim, którzy szukają niedrogiego zooma o takiej ogniskowej.
Pozdrawiam
Jacek z Nowej Huty.
To jeszcze odzyskaj 320 zł cashbacku. Jeśli kupiłeś z odpowiedniego sklepu.
Brak możliwości wyłączenia VR przy pracy ze statywem nie jest żadnym problemem. Nie widzę pogorszenia jakości w takiej sytuacji.
arturmsi
15-07-2017, 21:27
Brak możliwości wyłączenia VR przy pracy ze statywem nie jest żadnym problemem. Nie widzę pogorszenia jakości w takiej sytuacji.
czyli zero efektów ubocznych pracy z włączonym vr na statywie przy dłuższych czasach?
- - - - kolejny post - - - - - -
To jeszcze odzyskaj 320 zł cashbacku. Jeśli kupiłeś z odpowiedniego sklepu.
w tej edycji cashbacku nie mogę się doszukać listy sklepów ;>