Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] W pułapce...
Dzisiaj retrospekcja w nieco większym rozmiarze...
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2017/06/jz9xj6-1.jpg
źródło (http://i68.tinypic.com/jz9xj6.jpg)
Na takim leszczu jak ja wysokie góry robią ogromne wrażenie. Umieszczenie czynnika ludzkiego w takich fotkach jest moim zdaniem niezmiernie pożądane. Oddanie skali na tym zdjęciu jest najważniejsze. Sam bym chciał kiedyś znaleźć się w tym miejscu :-)
tbogdanowicz
15-06-2017, 21:09
Z jednej strony dobrze oddałeś skalę człowieka i gór, a z drugiej trochę za centralnie pokazałeś ludzi. Masz może bez tej skały z lewej, za to z większa ilością prawej ginącej we mgle?
Czy to Granaty???
Z jednej strony dobrze oddałeś skalę człowieka i gór, a z drugiej trochę za centralnie pokazałeś ludzi. Masz może bez tej skały z lewej, za to z większa ilością prawej ginącej we mgle?
Czy to Granaty???
Nie. To końcówka podejścia na Rysy. Nie mam zbyt wiele zdjęć z tego dnia, bo jak pamiętam miałem wtedy w Zenicie kliszę na 24 klatki... ;-)
Sebastianito
15-06-2017, 22:04
Szedłbym...
tbogdanowicz
16-06-2017, 20:31
Nie. To końcówka podejścia na Rysy. Nie mam zbyt wiele zdjęć z tego dnia, bo jak pamiętam miałem wtedy w Zenicie kliszę na 24 klatki... ;-)
Czyli byłem blisko. Zwłaszcza, gdy poprowadzi się linię prostą w przestrzeni :-).
Ostatnio bylem na Rysach właśnie z Zenithem 12 XP :-).
Czyli byłem blisko. Zwłaszcza, gdy poprowadzi się linię prostą w przestrzeni :-).
Ostatnio bylem na Rysach właśnie z Zenithem 12 XP :-).
Śmiało można powiedzieć, że właściwie zgadłeś. To fakt, za czasów Zenita najlepiej wchodziło się na Rysy :-)
tbogdanowicz
16-06-2017, 21:03
Śmiało można powiedzieć, że właściwie zgadłeś. To fakt, za czasów Zenita najlepiej wchodziło się na Rysy :-)
Taaak..., Zenith i Rysy, to wspaniałe połączenie :-). Nieomal nierozerwalne :-).
A poważnie, to aż się rozmarzyłem o wysokiej części polskich Tatr. Dwa lata temu byłem w Tatrach na Słowacji, ale bardziej spacerowo niż wysokogórsko. Czas na poprawkę.
W sumie to góra się niewiele zmieniła, tylko znacznie wzrosła liczebność dodanego czynnika ludzkiego :-D
Ciasnota straszna.