PDA

Zobacz pełną wersję : Egzotyczne kierunki

PiKa
13-06-2017, 09:00
Hej,

Co byście polecili na daleką wyprawę na 2-3 tygodnie - w stylu Japonia, Meksyk, Nowa Zelandia?

Gdzie warto, a gdzie nie warto?

Wyjazd nie strikte fotograficzny.

spiritus
13-06-2017, 09:18
Jak chcesz mogę z kuzynką pogadać. Była w NZ i obecnie jest w Wietnamie. Jeżeli Cię te dwa kraje interesują to mogę popytać o coś.

stock
13-06-2017, 09:23
Hej,

Co byście polecili na daleką wyprawę na 2-3 tygodnie - w stylu Japonia, Meksyk, Nowa Zelandia?

Gdzie warto, a gdzie nie warto?

Wyjazd nie strikte fotograficzny.

wszędzie warto. Tylko że my nie wiemy co lubisz ? Więc jak doradzić ? Ogólnie na KAŻDY wyjazd warto. Gdziekolwiek.
Biorąc pod uwagę ze do Nowej Zelandii będziesz dwa dni leciał i tyle samo wracał to na miejscu zostanie Ci 10 dni - szkoda czasu bo to za krótko. Wybrałbym coś gdzie da się dolecieć w kilkanaście h.

PiKa
13-06-2017, 10:08
Nie mam sprecyzowanych kierunków. Ale np obok jest wątek o Meksyku i piszą, że może być niebezpieczne.

Uwaga o długości lotu jest cenna.

Ale być może rzeczywiście zbyt szeroko zadałem pytanie ...

Wysłane z mojego ASUS_Z017D przy użyciu Tapatalka

cz4rnuch
13-06-2017, 10:20
Do dalekiej podróży, takiej 24h z plusem, dolicz jeszcze przynajmniej z jeden dzień na dżetlaga ;) Jeśli marzy Ci się egzotyka to na początku bym wybrał Północną Afrykę bo łatwo się tam dostać i jest ciekawie lub Azję Południowo-Wschodnią gdzie bardzo łatwo się podróżuje a turystę traktują jak dziecko i wszystko za Ciebie załatwią. Lub nie załatwią, zależy jak wolisz. Do tego jest tam tanio i oczojebnie egzotycznie. Fajny i tani jest też Kaukaz. W sumie to tak jak napisał kolega wyżej, jak się tak zacznie wyliczać to wyjdzie tego z pół świata.

stock
13-06-2017, 10:50
Nie mam sprecyzowanych kierunków. Ale np obok jest wątek o Meksyku i piszą, że może być niebezpieczne.

Uwaga o długości lotu jest cenna.

Ale być może rzeczywiście zbyt szeroko zadałem pytanie ...

Wysłane z mojego ASUS_Z017D przy użyciu Tapatalka

faktycznie dobrym planem jest np Maroko - dolecisz w 3h i na miejscu jest co robić.
ewentualnie może Azja jak wspomniano - klasyczna Tajlandia zawsze dobra.
Najlepiej napisz co Cie interesuje bo moze strzelamy ślepakami skoro się okaże żeś ty zimnolubny i bliżej Ci do islandii niz upalnego tajowa :)

nowart
13-06-2017, 12:29
Indonezja i jeszcze raz Indonezja. Lądujesz w Jakarcie i w promieniu 1-2 godzinnego lotu za 150zł masz czego dusza zapragnie - od dżungli, po cudne wyspy i plaże, niesamowite kultury i obyczaje, najpiękniejsze widoki, wulkany, tysiące wysp... i tak długo wymieniać :)

Pawel92
13-06-2017, 12:39
Szkocja - zachodnie Hebrydy. Nie ma żywego ducha, plaże jak na Karaibach (brakuje palm i temperatury wody). Widoki i owoce morza i napoje bajeczne.
Poza tym, jak lubisz góry, to ... Nepal.
Możesz tez wpaść do mnie, czyli do Francji. Jakis powód musi być, ze jest to kierunek turystyczny n°1 :)

cz4rnuch
13-06-2017, 14:47
Chińczycy wam nabijają te statystyki :)

fruchu
13-06-2017, 15:01
Może Wyspy Zielonego Przylądka? Troche bliżej niż Azja, nie bedzie problemu z przestawieniem się na inna strefe czasową. Na miejscu góry i plaże, nie wiem co lubisz. Do tego mili ludzie i bezpiecznie.

tomfoot
13-06-2017, 15:20
Nie Chińczycy tylko muzułmanie. W zasadzie jak o to bezpieczeństwo chodzi, to nie wiem czy bezpieczniej niż do Paryża np. nie jest wybrać się do tego Meksyku czy Kabulu :-)

Pawel92
13-06-2017, 15:53
Statystyki były takie same , jak jeszcze Chińczycy oglądali jak wygląda paszport na zdjęciach w konspiracyjnej bibule ;)

Do Kabulu chyba trzeba wizę ;)

A jak ma być egzotycznie, egzotycznie to może Kolumbia. Bardzo miły kraj. Serio.

cz4rnuch
13-06-2017, 16:12
Statystyki były takie same , jak jeszcze Chińczycy oglądali jak wygląda paszport na zdjęciach w konspiracyjnej bibule ;)...Znak to, że gdyby nie Chińczycy to teraz nie byłyby takie same ;) Moje dziewcze wybrało się niedawno do Paryża i z pobieżnej jej relacji wynika, że mało tam egzotycznie. Miały być tłumy Erytrejczyków i Tunezyjczyków a na miejscu nawet ją nikt w tyłek nie uszczypnął :( Z egzotycznej egzotyki to na pierwszy rzut wybrałbym Malezję lub Tajlandię. Turystyczne kraje z mnóstwem atrakcji, niskimi cenami, pysznym jedzeniem, bazą hotelową, dobrze skomunikowane, engliszujące. Znaleźć tani bilet w Wawki i reszta się sama ułoży. Może być też Wietnam, też piękny i jeszcze tańszy.

Pawel92
13-06-2017, 16:59
... Moje dziewcze wybrało się niedawno do Paryża i z pobieżnej jej relacji wynika, że mało tam egzotycznie. Miały być tłumy Erytrejczyków i Tunezyjczyków a na miejscu nawet ją nikt w tyłek nie uszczypnął :( ...
Jak będzie się wybierać tutaj następnym razem, to daj znać. Podrzucę kilka adresów. Nie będziecie zawiedzeni ;)

falafi
25-08-2017, 12:55
To zależy co chcecie. Jak lubicie zwiedzać to Tajlandia, Kambodża, Wietnam - super. Jak wolicie wioskę i plażę: Malediwy, Dominikana, Zanzibar.

fitAgnieszka
08-02-2018, 09:53
Mnie marzy się Kolumbia, Brazylia, Peru. Ogólnie Ameryka Południowa wydaje mi się zarazem dzika i piękna. Dużo bardziej popularna jest obecnie Azja i faktycznie ma sporo ciekawych miejsc, aczkolwiek bardziej interesuje mnie ten latynoamerykański świat.