PDA

Zobacz pełną wersję : Gdzie w góry - piesze szlaki turystyczne

PiKa
07-06-2017, 00:42
Chcę na Babią Górę - który szlak polecacie? Wyjście i powrót w to samo miejsce, dojazd samochodem. Chcę przejść Perć Akademików.

August68
07-06-2017, 10:35
Dojedziesz do parkingu przed wejściem do BPN. Potem szlakiem do Markowych Szczawin. Stamtąd żółtym szlakiem przez Perć na Babią. A wrócić moesz czerwonym do schroniska. To najprostsza opcja bo mając więcej czasu można jeszcze zejść na Małą Babią i dopiero wtedy zejść do Markowych Szczawin.

PiKa
07-06-2017, 11:00
Dojedziesz do parkingu przed wejściem do BPN. Potem szlakiem do Markowych Szczawin. Stamtąd żółtym szlakiem przez Perć na Babią. A wrócić moesz czerwonym do schroniska. To najprostsza opcja bo mając więcej czasu można jeszcze zejść na Małą Babią i dopiero wtedy zejść do Markowych Szczawin.

A gdzie jest wejście do BPN?

I co myślisz o trasie Przełęcz Krowiarek - niebieskim / żółtym do schroniska - żółtym na Babią - czerwonym do Przełęczy ?

August68
07-06-2017, 11:47
Parking jest na końcu Zawoji Barańcowa, znajdziesz na mapie. Z Krowiarek też można jak piszesz - pójść dołem (płazem) szlakiem niebieskim i nawet nie dochodząc do Markowych Szczawin skręcić na żółty szlak Perci. A ze szczytu wrócić górą - czerwonym szlakiem grzbietowym. Tylko to będzie sporo dalej. Ale szlak dołem przez las jest piękny i warto się nim przejść. A po południu ze szlaku czerwonego powinny być lepsze widoki na Tatry, o ile nie będzie chmur albo zamglenia.

PiKa
07-06-2017, 14:46
Dzięki, pójdę jak radzisz