Zobacz pełną wersję : Listwa w wizjerze wymiana d-90
Jak w temacie, listwa z danymi (przysłona itp.) wizjera w d-90 do wymiany, jaki może być koszt? Czyszczenie matrycy i czujnika AF za 100zł to dobra cena?
Aparat upadł ten wyświetlacz nie podaje żadnych informacji. Poza tym w momencie gdy aparat nastawia na ostrość, na matówce pojawia się delikatna czerwona poświata. Miał ktoś podobny przypadek?
Wymiana listwy wymaga niestety rozebrania prawie całego aparatu. Do tego listwa to $35. Razem wyjdzie 300-400 zł.
Ale mogła tylko wyskoczyć taśma z gniazda.
Kwota za czyszczenie bardzo duża. Chyba w serwisie Nikona jest taniej.
Tak tak myślę, ale sam nie jestem w stanie ocenić czy to listwa wysunięta, czy wyświetlacz uszkodzony. Aparat spadł z siedzenia w samochodzie na beton, upadł na pokrętło wyboru trybu pracy. W serwisie powiedzieli..."Wymiana wyświetlacza z czyszczeniem czujnika AF i matrycy 400 zł, czas oczekiwania trzy tygodnie". Na szczęście to nie mój i nie podstawowy aparat.
Dzięki za trochę światła na sprawę.
mbaszyns
07-06-2017, 15:24
dziś odebrałem aparat z serwisu po wymianie tego wyświetlacza - kosztowało mnie to 300zl w Krakowie