PDA

Zobacz pełną wersję : Plan fotograficzny CC - czy można na firmę? jak rozliczyć?

maatex
29-05-2017, 12:59
Witam,
mam problem związany z zakupem oprogramowania Adobe. Głowię się nad nim już od dłuższego czasu a szukajka nie rozwiała wątpliwości.. Ale do rzeczy:

Czy jest możliwość kupienia planu fotograficznego Creative Cloud (12,29€/mies) na firmę? Czy trzeba kupować pojedynczo aplikację dla firm za 29,99€? Próbując kupić plan fotograficzny nie widzę nigdzie możliwości podania danych firmy (NIP, adres).

Druga sprawa, czy fakturę wystawia oddział w Polsce czy za granicą? Podejrzewam że zagraniczny więc jak to się wtedy ma do naliczenia VATu w cenie 12,29€. Bo gdyby wystawiali fakturę na 9,99€ i miałbym sam rozliczyć VAT to nie było by problemu, a tak nie wiem jak ugryźć ten problem.

Może ktoś zna odpowiedzi, albo mierzył się nie dawno z podobnym problemem i poświeci chwilę na pomoc? Będę wdzięczny :)

DaroD300S
29-05-2017, 14:42
Ja też się z tym kopałem. Aby kupić na firmę musisz być vatowcem. Wtedy dostajesz fakturę netto i vat płacisz u nas. Faktura jest z zagranicy.

maatex
29-05-2017, 17:00
Rozumiem, że wystarczy mieć vat-ue a w Polsce nie trzeba być vatowcem?
I czy jest możliwość dodania gdzieś pełnego adresu, żeby był na fakturze, a nie tylko samego kodu pocztowego?

Mane
29-05-2017, 20:39
Rozumiem, że wystarczy mieć vat-ue

Raczej NIP-ue :)

maatex
30-05-2017, 10:44
Raczej NIP-ue :)

Oczywiście, z rozpędu błędnie napisałem :)
No to jeszcze pozostaje tylko jedno pytanie. Czy jest możliwość dodania gdzieś pełnego adresu, żeby był na fakturze, a nie tylko samego kodu pocztowego?