PDA

Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Dzieciaki

Ostry600
24-05-2017, 23:57
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2017/05/DSC9493E_aqxhxsh-1.jpg
źródło (http://s6.ifotos.pl/img/DSC9493-E_aqxhxsh.jpg)

spiritus
25-05-2017, 00:09
Pomysł ciekawy i to bardzo, obróbka też. Jedynie mi się nie widzi robienie zdjęcia tak od góry. Nie lepiej by było z przykuca? :D

Ostry popraw rozmiary zdjęcia bo zbyt wysokie... pewnie Ci się pomyliła wysokość z szerokością :D

- - - - kolejny post - - - - - -

Co Ty tam wgl masz w tym swoim studio? Jakie lampy? :)

PiKa
25-05-2017, 05:26
E tam, wysokość może być. Przynajmniej coś widać

sl011
25-05-2017, 07:31
Pewnie tak miało być, ale mi trochę przeszkadza, że jeden chłopak nie ma twarzy.

frogi
25-05-2017, 07:41
Wyglądają trochę jak byś ich zawiesił w powietrzu ;) :)

Ned Stark
25-05-2017, 10:55
Mnie się podoba zarówno pomysł jak i obróbka. Tylko ten najwyższy chłopak jakby przerysowany szerokim kątem się wydaje, ale to drobiazgi. Zdjęcie nadaje się na ścianę ;-)

Ostry600
26-05-2017, 09:21
Wielkie dzięki za wszystkie komentarze :)
spiritus - co do wysokości to tak po prostu wyglądało najlepiej (mam też inne wersje oczywiście) a dodatkowo ograniczało mi "ruchy" dość wąskie tło. Niby 2,8m ale przy takiej bandzie okazało się mało :)
frogi - może faktycznie za ciemne jest tło pod nogami. Dodałem co prawda kilka punktów odniesienia ale obrabiałem w nocy i w dzień gdy jasno faktycznie ich nie widać. Dzięki za spostrzeżenie - podciągnę trochę.
sl011 - tak, młody patrzy na siostrę. Jak dla mnie to trochę ratuje sytuację ale faktycznie chciałem znaleźć takie gdzie wszyscy patrzą w obiektyw i jeszcze do tego mają normalną minę - zrobiłem kilkadziesiąt ujęć i uwierz - nie ma takiego. Kto robił zdjęcia jednemu dziecku ten wie jak bywa ciężko zmusić je do współpracy a ja tu miałem ósemkę :)
Ned Stark - może faktycznie lekko (28mm) ale Antek na prawdę ma taką wielką głowę a całość dopełnia sterta włosów :). Oczywiście dzięki za miłe słowo - zawsze to fajnie jak się podoba :)

Dho'ine
26-05-2017, 11:58
Zdjęcie ciekawe, trochę szkoda że nie widać dokładnie twarzy wszystkich dzieciaków.