Zobacz pełną wersję : Rawkowo-Tematyczny Zlot Wrocławski
Ostry600
17-05-2017, 00:26
Witam was wszystkich niezwykle OFICJALNIE
Zgodnie z obietnicą, wspólnie i w porozumieniu z dannywrocek, spiritus, siemalysy itd. (czyli grubo:)) rozpoczynamy całkiem nowy, osobny wątek zjazdowy.
Jak dotąd udało się ustalić już bardzo dużo czyli miejsce akcji, a będzie nim piękne miasto:
WROCŁAW
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2017/05/DSC13923_aqhhpxw-1.jpg
źródło (http://s5.ifotos.pl/img/DSC1392-3_aqhhpxw.jpg)
Chciałbym, aby wątek ten posłużył jako zachęta ale też miejsce dyskusji i owocnych ustaleń listy uczestników i dogodnego terminu wydarzenia. Zdaję sobie sprawę, że nie będzie to łatwe ale mam niezachwianą wiarę w waszą kulturę osobistą i zdolność do akceptowania kompromisów. Myślę, że te dwie cechy wystarczą aby doprowadzić inicjatywę do szczęśliwego finału we Wro!!!
Pamiętajcie, że to miejsce piękne o czym mieli okazję się przekonać RAWkowicze męczący się z plamami oleju :)
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2017/05/DSC1295E_aqhhpnp-1.jpg
źródło (http://s6.ifotos.pl/img/DSC1295-E_aqhhpnp.jpg)
Miłośników mocnych wrażeń mogę zapewnić, że nie jest tam nudno i do końca bezpiecznie. Na każdy kroku czają się wielkie ważki
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2017/05/DSC0007Dx_aqhhpnx-1.jpg
źródło (http://s2.ifotos.pl/img/DSC0007Dx_aqhhpnx.jpg)
...krokodyle...
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2017/05/DSC00093_aqhhpnw-1.jpg
źródło (http://s5.ifotos.pl/img/DSC0009-3_aqhhpnw.jpg)
a po kwaśnym deszczu rosną tam atomowe grzybki
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2017/05/DSC1288E_aqhhpep-1.jpg
źródło (http://s6.ifotos.pl/img/DSC1288-E_aqhhpep.jpg)
Rynek nie zasypia nigdy i zawsze dzieje się tam sporo
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2017/05/DSC0023Dx_aqhhpen-1.jpg
źródło (http://s5.ifotos.pl/img/DSC0023Dx_aqhhpen.jpg)
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2017/05/DSC0018Dx_aqhhpea-1.jpg
źródło (http://s5.ifotos.pl/img/DSC0018Dx_aqhhpea.jpg)
znajdzie się też coś specjalnie dla Pań
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2017/05/DSC0006Dx_aqhhpwx-1.jpg
źródło (http://s5.ifotos.pl/img/DSC0006Dx_aqhhpwx.jpg)
Przyjaciele - nikt nie mówi, że będzie spokojnie i bezpiecznie ale możemy obiecać, że będzie baaaardzo ciekawie :)
Lista chętnych:
1. Ostry600
2. spiritus
3. dannywrocek
4. siemalysy
5. stock
6 ravbog
7. wasciu
spiritus
17-05-2017, 00:42
No i git... nareszcie coś rusza :D
Ja wołam zbyszekD7000 bo jako jedyny chciał zawitać na zlot jak kiedyś proponowałem.
Proszę aby powstrzymać się od wszelkiego spamu, listę chętnych będę się starał aktualizować do pierwszego postu.
tbogdanowicz
17-05-2017, 06:23
Ale jaki termin???
To może być decydujące dla części osób.
Ostry600
17-05-2017, 06:50
tbogdanowicz właśnie po to ten wątek zakładamy przede wszystkim, żeby się co do tego dogadać. Wiem i pamiętam że masz tam mocno napięte w pracy. Podaj terminy w których byś mógł przyjechać. Będziemy mieli jakiś punkt wyjścia.
Dodam że też mam strasznie napięty grafik i dla tego się dostosuję bo żaden termin mi mię pasi. Po prostu gdzie indziej będę musiał zawalic robotę.
- - - - kolejny post - - - - - -
Oczywiście dzień dobry:)
Czarna_Offca
17-05-2017, 08:29
Zbyszek jest gdzieś na Sycylii :D
dannywrocek
17-05-2017, 09:17
Oczywiście piszę się i ja, Jarząbek ;) W dniach pomiędzy 8 - 15 lipca jestem na wyjeździe, zatem z oczywistych względów nie będę mógł uczestniczyć w spotkaniu. Poza tym terminem jestem dostępny (pomija przypadki losowe). Zobowiązałem ise także do pomocy w organizacji. W zakulisowych rozmowach z Ostry600 uznaliśmy, że najlepszy termin to weekend, ponieważ zwykle większośc z nas ma wtedy wolne. Pozostaje dograć termin, ustalić zakres pleneru (w sensie fotograficznym) i zabrać się za organizację :) Z zalet Wrocławia:
- różnorodna architektura;
- piękne parki;
- dużo ludzi (ciekawe możliwości dla "streetu");
- spora baza gastronomiczno-lokalowa ;)
- krasnoludki :D
spiritus
17-05-2017, 11:20
"Przyjaciele - nikt nie mówi, że będzie spokojnie i bezpiecznie ale możemy obiecać, że będzie baaaardzo ciekawie".... trzeba będzie na początku coś wypić za "bezpieczny weekend" :)
Ostry600
17-05-2017, 12:45
Troszkę ci przerobimy ksywkę i uczynimy odpowiedzialnym za ten aspekt spotkania - właściwy człowiek na odpowiednim stanowisku.
jakis termin juz jest czy wszystko się na razie dogaduje? nie obiecuję ale może dołącze.
spiritus
17-05-2017, 14:00
jakis termin juz jest czy wszystko się na razie dogaduje? nie obiecuję ale może dołącze.
ojj a Pan bierzesz udział w RAWkach czy nie? :D
Wątek powstał własnie w celu ustalenia terminu i innych takich.
oczywiście - brałem udział wielokrotnie w 2010 2011 i 2012 roku.
spiritus
17-05-2017, 14:13
oczywiście - brałem udział wielokrotnie w 2010 2011 i 2012 roku.
Ta ja śmiałem :D
Noo ale 5 lat przerwy to trochę długo... zapraszamy do następnej edycji :)
5 lat przerwy to długo na co ? Na spotkanie fotograficzne ? Ja pytam jedynie o zlot a nie o RAWKI. :)
spiritus
17-05-2017, 14:20
5 lat przerwy to długo na co ? Na spotkanie fotograficzne ? Ja pytam jedynie o zlot a nie o RAWKI. :)
Bardziej mi chodzi o to abyś teraz też brał udział... nie ze względu na zlot tylko od tak :)
Nie zajmuję się fotografią. Natomiast chętnie się spotkam :) Zaglądne za jakiś czas, może jakiś termin już będzie. Mnie obojętne bo ja miejscowy :)
siemalysy
17-05-2017, 17:48
Siema :-)
Wreszcie jestem w domu i mam chwilę żeby tu zajrzeć :-) Ostry600 bardzo dobra decyzja o założeniu wątku. Oczywiście, jestem na tak. Do terminu myślę, że się dostosuje.
"Przyjaciele - nikt nie mówi, że będzie spokojnie i bezpiecznie ale możemy obiecać, że będzie baaaardzo ciekawie".... trzeba będzie na początku coś wypić za "bezpieczny weekend" :)
A co się wydarzy w Vegas, zostanie w Vegas :-P Oczywiście jak najbardziej jestem za weekendowym zlotem...
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2017/05/1323887841_by_keny999_600-1.jpg
źródło (http://img7.dmty.pl//uploads/201112/1323887841_by_keny999_600.jpg)
spiritus
17-05-2017, 17:58
Nie zajmuję się fotografią. Natomiast chętnie się spotkam :) Zaglądne za jakiś czas, może jakiś termin już będzie. Mnie obojętne bo ja miejscowy :)
Nie zajmujesz? Ooo.. to się zdziwiłem trochę :D
Ale oczywiście zapraszamy :)
Nie zajmujesz? Ooo.. to się zdziwiłem trochę :D
Ale oczywiście zapraszamy :)
mam aparat, potrafię robić , jestem na forum. Ale zajmowaniem się bym tego nie nazywał :)
Ustalajta terminy jakieś sensowne i można działać. Robi się tu meeega ciepło :)
Ostry600
17-05-2017, 18:38
Ja tam się cieszę każdą nową twarzą chętną się spotkać. Zwłaszcza, że chłop miejscowy to i Daniela wspomoże jako przewodnik :) a do tego wielki podróżnik :):)
Termin dopiero ustalamy. Przede wszystkim po to powstał temat...
Zapraszamy
tbogdanowicz
17-05-2017, 19:21
tbogdanowicz właśnie po to ten wątek zakładamy przede wszystkim, żeby się co do tego dogadać. Wiem i pamiętam że masz tam mocno napięte w pracy. Podaj terminy w których byś mógł przyjechać. Będziemy mieli jakiś punkt wyjścia.
Dodam że też mam strasznie napięty grafik i dla tego się dostosuję bo żaden termin mi mię pasi. Po prostu gdzie indziej będę musiał zawalic robotę.
Oczywiście dzień dobry:)
Nie chciałem by to zabrzmiało tak ze myślę tylko o sobie.
Jest szansa że będę w okolicy przez kilka dni w lipcu, ale jeszcze nie wiem czy na pewno, ani tym bardziej kiedy.
Przy planowaniu, mną się nie przejmujcie. Natomiast jeśli będę znał termin, to mogę próbować jakoś wpływać na datę swojego wyjazdu, by się dopasować.
Ostry600
17-05-2017, 21:16
Nie długo każdy się postanowi dostosować i nic nie ustalimy :)
Fajnie by było żebyś przyjechał pokazać jak się fotografuje Wrocław tak jak Budapeszt :)
tbogdanowicz
17-05-2017, 21:29
Kurcze, ale ja w Budapeszcie byłem więcej razy niż we Wrocławiu, a jakby liczyć spędzone dni to już przepaść, dla tego miałem łatwo.
Wrocławia poza ZOO i okolicami rynku właściwie nie znam, w dodatku zwykle bywałem tam służbowo a wtedy wszystko oglądałem wieczorem i albo się kołysało, albo było co najmniej nieostre ;-).
A czy "innosystemowi" członkowie forum też mogą uczestniczyć w zlocie?
tbogdanowicz
17-05-2017, 21:54
A czy "innosystemowi" członkowie forum też mogą uczestniczyć w zlocie?
Czy spotkałeś się tutaj z jakąś formą dyskryminacji z powodu nazwy producenta aparatu jakiego używasz???
Przecież ważne jest by dobrze się bawić, a nie to jaka firma wyprodukowała Twój aparat.
Czy spotkałeś się tutaj z jakąś formą dyskryminacji z powodu nazwy producenta aparatu jakiego używasz???
Przez grzeczność wolałem zapytać ;) Wielokrotnie spotykałem się w sieci z zaawansowanymi wojnami systemowymi, choć na tym forum faktycznie nie zaobserwowałem tego trendu :)
siemalysy
17-05-2017, 22:07
W naszym gronie nie ma takich wojenek. Możesz zajrzeć do ostatniej edycji rawków. Wywoływaliśmy plik z Canona :-)
spiritus
17-05-2017, 22:08
Przez grzeczność wolałem zapytać ;) Wielokrotnie spotykałem się w sieci z zaawansowanymi wojnami systemowymi, choć na tym forum faktycznie nie zaobserwowałem tego trendu :)
Synek.... skończ pierniczyć farmazony i się na zlot zapisuj :D
No czy "synek" to się okaże jak się spotkamy - mam już trochę zmurszały pesel :) :) :)
Zapiszę się chętnie, choć jako miejscowy nie będę potrzebował zakwaterowania, pewnie przyjadę tramwajem :)
Ostry600
17-05-2017, 23:26
Bardzo mnie cieszy taki rozwój wypadków którego prawdę mówiąc się nie spodziewałem. Mianowicie, że dołączają do nas nowi koledzy i to nawet z innymi systemami :) Oczywiście będzie nam bardzo miło Cię spotkać ravbog :)
Kurcze, ale ja w Budapeszcie byłem więcej razy niż we Wrocławiu, a jakby liczyć spędzone dni to już przepaść, dla tego miałem łatwo.
Wrocławia poza ZOO i okolicami rynku właściwie nie znam, w dodatku zwykle bywałem tam służbowo a wtedy wszystko oglądałem wieczorem i albo się kołysało, albo było co najmniej nieostre ;-).
Spoko. Ja za to Wrocław znam doskonale ale jak widzę lepszych przewodników mieć będziemy. Miejscówki ci ogarniemy i tajniacko podpatrzymy technikalia twojej pracy :)
spiritus
17-05-2017, 23:31
Właśnie... może pierwsze ustalimy na ile dni to będzie? Może od pt wieczorem (ew sobota rano) do niedzieli? W pt można by pofocić coś nocką i się później z deka zintegrować, w sobotę pofocić w dzień i wieczorem zintegrować się mocniej... w niedziele rozjazdy.
W jakiej cenie są tam noclegi?
Ostry600
17-05-2017, 23:57
Tak to właśnie widzę. Tak rozmawialiśmy z dannywrocek. Jak ktoś nie będzie mógł w piątek to dołączy w sobotę jakoś. Nie ma co porywać się na więcej niż weekend bo to się po prostu nie uda.
dannywrocek
18-05-2017, 08:15
spiritus:
Co do cen noclegów, to jak zwykle zależy ona od preferencji i stopnia komfortu, do jakiego przywykłeś :) Możesz zanocować w hostelu, a może to być hotel :) Up to you ;) A tak na poważnie to ceny kształtują się od ok. 30 pln za noc, do dużo więcej :) Ponieważ jestem miejscowy, nie interesowałem się zbytnio bazą noclegową, ani cenami. Jeśli będzie znana liczba (przynajmniej w przybliżeniu do dwóch zer po przecinku) i warunki, to mogę czegoś poszukać. Przypominam jednak, że:
1. zbliżają się wakacje i może być spore obłożenie
2. zlot planujemy na weekend => patrz pkt pierwszy
spiritus
18-05-2017, 08:20
Hmm to może pierwsze Wrocławianie niech ogarną co i kiedy do zwiedzania/focenia :P Jakaś rozpiska poszczególnych dni (od piątku włącznie).
Aaa i czemu tu się jeszcze ani thekrycha ani Dex nie wypowiedzieli... OjTamy i madebyzosiek też :D
Również chętnie bym się wybral - jako początkujący fajnie by było podpatrzeć jak robią to zawodowcy ... :D
Ostry600
18-05-2017, 09:17
"Zawodowcy" zapraszają kolego wasciu :)
dannywrocek
18-05-2017, 09:19
Hmm to może pierwsze Wrocławianie niech ogarną co i kiedy do zwiedzania/focenia :P Jakaś rozpiska poszczególnych dni (od piątku włącznie).
Zacznijmy może od tego, co chcemy focić :) Na piątek proponuję "miasto nocą" :) + integracja (proponuję dziedziniec w starym więzieniu, gdzie jest bardzo klimatycznie). Sobota (około późnego południa, kiedy ostatni uczestnik integracji z poprzedniego wieczoru zwlecze się z "noclegu" :D ): można by zacząć zwiedzanie i pogodzić street z architekturą, a jeśli znajdą się modelki, to może jakis plenerek modelkowy ;) I o czywiście integracja w sobotę wieczorem :) Miejsce integracji ustalimy w trakcie, a wybierać będzie z czego (moja propozycja to ogródek koło synagogi Pod Białym Bocianem). Pytanie związane z noclegiem, czy musi być coś koniecznie w centrum? Czy w grę wchodzą także pokoje kilkuosobowe?
Ostry600
18-05-2017, 09:22
Co do noclegów myślałem o organizowaniu się we własnym zakresie z ew. pomocą że strony dannywrocek i innych miejscowych. Oczywiście można się ze mną nie zgadzać ale tak jak pisał Daniel jednemu będzie pasował nocleg w groźnym miejscu za 3 dychy a kto inny (z grubszym portwelem) wybierze Mercur'a w centrum.
Jestem ciekaw co o tym sądzicie więc proszę komentować.
Zacznijmy może od tego, co chcemy focić :) Na piątek proponuję "miasto nocą" :) + integracja (proponuję dziedziniec w starym więzieniu, gdzie jest bardzo klimatycznie). Sobota (około późnego południa, kiedy ostatni uczestnik integracji z poprzedniego wieczoru zwlecze się z "noclegu" :D ): można by zacząć zwiedzanie i pogodzić street z architekturą, a jeśli znajdą się modelki, to może jakis plenerek modelkowy ;) I o czywiście integracja w sobotę wieczorem :) Miejsce integracji ustalimy w trakcie, a wybierać będzie z czego (moja propozycja to ogródek koło synagogi Pod Białym Bocianem). Pytanie związane z noclegiem, czy musi być coś koniecznie w centrum? Czy w grę wchodzą także pokoje kilkuosobowe?
Z noclegami jest tak, że zaczynają się od pewnie kilkudziesięciu zł/noc do lekko kilkuset zł. Wszystko zalezy czego się chce ? Poza tym to sezon zasadniczo letni - turystów sporo więc i ceny rosną. Co do miejsc na tzw integrację to zaproponowano jak mniemam więzienna i mleczarnię. Miejsca typowe, dośc tłoczne niestety ale za to w miłych miejscach. Wybór tu jest naprawdę duży i wystarczy jedna ulica i przy założeniu ze w każdej knajpie wypijemy 1 piwo to mało kto doczłapie do końca ulicy :) Rozwazyłbym opcję pokazania kolegom spoza Wrocławia miejsc których w przewodnikach nie znajdą - bo w sumie po to też przyjeżdżają i tego mozna załozyć od nas - miejscowych - oczekuja :) Zarówno miejsc fotograficznie off the beaten path jak i lokalowo degustacyjno rozrywkowo integracyjnych :) Burza mózgów mile wskazana. Ceny piwa w centrum to 9-10 do 24 zł lekko za kufel :) Jedzenie to pewnie za 25zł da się ogarnąc.
spiritus
18-05-2017, 09:40
Jeszcze dobrze pić nie zaczęli a już do więzienia na sam początek :D
Ceny piwa w centrum to 9-10 do 24 zł lekko za kufel :) Jedzenie to pewnie za 25zł da się ogarnąc.
w końcu coś sensownego poruszane :D
Odnośnie modelek spoko opcja tylko czy będzie aż tyle blend? :D
Jak będę miał samochód do tego czasu to wezmę swoją taką na 180cm
ja mam blende dużą, parasolkosoftbox i inne śmieci, tylko czy ... chcecie focic modelki ? Załatwiaż wizaż, szukac miejscówki, biegac upoceni po całym mieście ? i potem co ? w sześciu do jednej ? Czy może street, architektura, miasto itp itd ? Juz pomijam że potem wypadałoby te blendy i inne cuda odstawić do hotelu przed integracja bo powrotu z blendą, statywami jakoś nie widze :) Choć statyw akurat może być OK - zawsze można się na nim oprzeć :) Zresztą nie wtrącam się - zrobicie tak jak chcecie i też będzie dobrze :)
spiritus
18-05-2017, 09:48
No jakby nie patrzeć na modelki trzeba przeznaczyć cały dzień... można się na streeta ugadać i zaczepiać jakieś panienki przypadkowe i sfocić :)
dannywrocek
18-05-2017, 09:50
Z noclegami jest tak, że zaczynają się od pewnie kilkudziesięciu zł/noc do lekko kilkuset zł. Wszystko zalezy czego się chce ? Poza tym to sezon zasadniczo letni - turystów sporo więc i ceny rosną. Co do miejsc na tzw integrację to zaproponowano jak mniemam więzienna i mleczarnię. Miejsca typowe, dośc tłoczne niestety ale za to w miłych miejscach. Wybór tu jest naprawdę duży i wystarczy jedna ulica i przy założeniu ze w każdej knajpie wypijemy 1 piwo to mało kto doczłapie do końca ulicy :) Rozwazyłbym opcję pokazania kolegom spoza Wrocławia miejsc których w przewodnikach nie znajdą - bo w sumie po to też przyjeżdżają i tego mozna załozyć od nas - miejscowych - oczekuja :) Zarówno miejsc fotograficznie off the beaten path jak i lokalowo degustacyjno rozrywkowo integracyjnych :) Burza mózgów mile wskazana. Ceny piwa w centrum to 9-10 do 24 zł lekko za kufel :) Jedzenie to pewnie za 25zł da się ogarnąc.
Zgadza się :) Tłoczno będzie na pewno wszędzie, a mleczarnia i więzienna mają tę zaletę, że (jak wspomniałeś) są położone w bardzo atraktycjnych miejscach (np. mle w okolicy plant) i dużo się tam dzieje :) Oczywiście Wrocław to nie tylko te miejsca, ale ja bym wolał poznać preferencje kolegów i koleżanek spoza miasta, wtedy może wspólnymi siłami opracujemy rawkowo-tematyczny przewodnik po mieście :) Tu jest tyle różnorodnych miejsc, że na pewno każdy znajdzie coś, co go zainteresuje :) Ja akurat mam małe doświadczenie w fotografii (nazwijmy to tak na potrzebę tej chwili) podróżniczej, że poza zapałem, moge dodać jeszcze znajomość miasta. spiritus zainteresowany "doznaniami kulinarnymi" :D Bez obaw, nawet najbradziej wybredne i wyrobione podniebienie powinno zostać zaspokojone :)
No jakby nie patrzeć na modelki trzeba przeznaczyć cały dzień... można się na streeta ugadać i zaczepiać jakieś panienki przypadkowe i sfocić :)
W takiej sytuacji to nie więzeinna, a areszt będzie kolejnymi miejscem i"integracji". Co będzie miało te (wątpliwą) zaletę, że powiększymy grono "znajomych" :D
spiritus
18-05-2017, 09:56
Ja ogólnie bym się na streeta nastawiał i jakieś fajne zabytkowe budowle... bo lubię :D
reasumując - we wrocku mamy wszystko co potrzebne i co byście nie napisali że chcecie to jest :) Teraz tylko pozostaje ustalic jakie punkty, czy fotografia wieczorna również ?
Kulinarnie, lokalowo równiez bez problemu. Dla każdego coś miłego - od lokali ęą az po super knajpy z 60 piwami kraftowymi na kranach :)
Ostry600
18-05-2017, 10:00
Uważam że stock dobrze mówi. Jedziemy do Wrocławia żeby po focić piękne miasto i jego mieszkańców. Odpuścił bym modelki, chyba że zlotowiczki się chetne zjawią.
Podoba mi się też podejście spiritus a. Mamy się integrować. Będziemy focić napotkane niewiasty :)
spiritus
18-05-2017, 10:01
Na fot. wieczorem można własnie piątek przeznaczyć. Co do kulinariów to mnie jako człowieka studenckich sił specjalnych nie trzeba za dużo... bułka na ulicy i piwo w parku :D
Podoba mi się też podejście spiritus a. Mamy się integrować. Będziemy focić napotkane niewiasty :)
Muszę sobie jakieś pro wizytówki wymyślić i przygotować :D
Ostry600
18-05-2017, 10:03
reasumując - we wrocku mamy wszystko co potrzebne i co byście nie napisali że chcecie to jest :) Teraz tylko pozostaje ustalic jakie punkty, czy fotografia wieczorna również ?
Kulinarnie, lokalowo równiez bez problemu. Dla każdego coś miłego - od lokali ęą az po super knajpy z 60 piwami kraftowymi na kranach :)
Sie wie. Nie przypadkowo wybraliśmy Wrocław:)
bułka na ulicy i piwo w parku :D
D
O ile buła przejdzie to z piwem bym się nie wychylał :) Co prawda wszystko jest możliwe ale tu jednak trochę tych co wreczają mandaty się może kręcić :) Co nie oznacza że się nie da, bo da :)
jest rynek, nadodrze, politechnika, parki, pergola i nocne pokazy fontanny multimedialnej, cała dzielnica żydowska, rózne zakamarki - tu naprawde będzie co robić :)
dannywrocek
18-05-2017, 10:12
O ile buła przejdzie to z piwem bym się nie wychylał :) Co prawda wszystko jest możliwe ale tu jednak trochę tych co wreczają mandaty się może kręcić :) Co nie oznacza że się nie da, bo da :)
jest rynek, nadodrze, politechnika, parki, pergola i nocne pokazy fontanny multimedialnej, cała dzielnica żydowska, rózne zakamarki - tu naprawde będzie co robić :)
To prawda. Czasy piwka nad Odrą niestety już się skończyły ;) Ale z drugiej strony oferta jest tak bogata, że może bezpieczniej będzie nie iść na piwko nad Odre ;) Czyli, reasumując dotychczasowe ustalenia:
- skupiamy się na streecie (szeroko pojętym) i integracji ;)
- wieczorne fotografowanie w piątek po zgromadzeniu się zlotowiczów
- wolne wnioski w miarę możliwości
- zakwaterowanie każdy we własnym zakresie?
jak znajdzie się zmotoryzowany desperat to mozna skoczyć wieczorem na most rędziński. Busami dojaz tam jest dośc czasochłonny i upierdliwy - a czasu nam szkoda :)
link (http://t-eska.cdn.smcloud.net/regionalna/t/2/t/image/1a43f168d3c06a4eed587b1a18e1c5c8FO1TYazc-most.jpg/ru-0-r-660,660-q-80-n-1a43f168d3c06a4eed587b1a18e1c5c8FO1TYazcmost.jpg)
Ostry600
18-05-2017, 11:08
jak znajdzie się zmotoryzowany desperat to mozna skoczyć wieczorem na most rędziński. Busami dojaz tam jest dośc czasochłonny i upierdliwy - a czasu nam szkoda :)
link (http://t-eska.cdn.smcloud.net/regionalna/t/2/t/image/1a43f168d3c06a4eed587b1a18e1c5c8FO1TYazc-most.jpg/ru-0-r-660,660-q-80-n-1a43f168d3c06a4eed587b1a18e1c5c8FO1TYazcmost.jpg)
Dokładnie to chciałem zaproponować. Bardzo chciałbym go mieć w swojej kolekcji. Ja na pewno będę autem sam także 4 miejsca wolne u mnie :)
Może dodać temat do belki aby nikomu potencjalnie chętnemu nie umknęło ?
madebyzosiek
18-05-2017, 13:08
Ktoś woła? :) Zlot pod domem prawie :) Ja mam w końcówce czerwca i przez trzy pierwsze weekendy lipca wesela. Do tego awansuje się w tym roku, więc pod koniec lipca mam wizytę w kuratorium, żeby udowodnić, że pracuję, a nie lecę w pręta ;) Ale jak dacie termin, to może coś wymyślę :) Będę zaglądał, choć w związku z pełznącym końcem roku, czasu mam coraz mniej ;)
Ostry600
18-05-2017, 13:37
Ktoś woła? :) Zlot pod domem prawie :) Ja mam w końcówce czerwca i przez trzy pierwsze weekendy lipca wesela. Do tego awansuje się w tym roku, więc pod koniec lipca mam wizytę w kuratorium, żeby udowodnić, że pracuję, a nie lecę w pręta ;) Ale jak dacie termin, to może coś wymyślę :) Będę zaglądał, choć w związku z pełznącym końcem roku, czasu mam coraz mniej ;)
No proszę. Zostaniesz dyrektorem?? Moje gratulacje z powodu awansu.
To może sierpień na zjazd?
madebyzosiek
18-05-2017, 14:00
No proszę. Zostaniesz dyrektorem?? Moje gratulacje z powodu awansu.
To może sierpień na zjazd?
Aż tak szeroko nie :) Na razie dyplomowanym ;) W sierpniu zniknę z małżonką, pewnie do Gdańska, to może zjazd w Gdańsku? ;)
Ostry600
18-05-2017, 14:56
A wiesz, że to było drugie rozważane miasto :) W grę wchodził od początku Wrocław i Gdańsk...padło tym razem na Wrocław bo logistycznie łatwiejszy dla większej liczby osób co nie oznacza, że następnym razem nie spotkamy się w Gdańsku. No dobra - chyba się rozpędziłem. Zróbmy najpierw jeden :)
dannywrocek
19-05-2017, 10:17
Ostry600: może jakiś "wiatrak" uda Ci sie zorgnizować ;) Mielibyśmy wtedy prawdziwy "zlot" :D
A teraz śmiertelnie poważnie: jak na razie proponowane terminy padły bardzo mgliście. Może jednak konkretnie: może ostatni bądź przedostatni weekend lipca (22-23 lub 29-30 lipca)? To oczywiście propozycja do przedyskutowania, ale uznałem, że od czegoś trzeba wyjść, żeby nie musieć "głosować nad metodą głosowania" :)
ja jedynie napomkne że im będa wyznaczane odleglejsze terminy tym gorzej będzie coś ustalić. Te lipcowe wydają się być rozsądne i kazdy zdąży sobie życie do tego zorganizowac jakoś. Niech zieloni wrzucą ankiete, szybkie głosowanie i zaklepane.
Ostry600
19-05-2017, 13:11
Śmiglo ciężko będzie. Nie ten rodzaj wojsk a poza tym to ja już "emeryt".
Bardzo fajnie dannywrocek że wrzucasz konkretne propozycje. Też miałem dzisiaj taki plan. Trzeba zacząć gadać...
dannywrocek
21-05-2017, 08:29
Dzień dobero :-) Widzę,że temat troche podupadł po początkowym entuzjazmie. No dalej forumowiczki i forumowicze,rozmawiajmy,ustalmy coś.
Ostry600
21-05-2017, 08:41
Spokojnie Danny. Dobrze będzie. Dzień dobry:)
siemalysy
21-05-2017, 10:36
Siema zlotowicze :-) Myślę, że dojdziemy do porozumienia. Jeden z weekendów lipcowych albo sierpniowych byłby ok. Będzie szansa na to, że noce będą ciepłe i w miłych i warunkach będzie można fotografować i integrować się nocą :-)
Gdyby stanęło na ostatni weekend lipca bądź sierpień, to ja chyba niestety wypadne ze stawki. Więc obstawiam wszystko wcześniej ... :D
Niech zieloni ankiete wrzuca z data spotkania. Glosowanie, lista, noclegi i na piwoooo... I foty:)
Wysłano z nokii3310
Ostry600
23-05-2017, 12:15
Nie wiem tylko czy ta cisza nie oznacza, że ludzie czekają aż im się w pracy powyjaśnia zanim konkretnie zdecydują. To tylko moja hipoteza oparta na własnym przykładzie.
Czarna_Offca
27-06-2017, 19:31
cichooo tuuuu....
zbyszekD7000
28-06-2017, 14:13
A ja się zapytowywuję dlaczego mnie nie ma na liście ??? ;)
... a i dodam mnie lepiej pasi koniec lipca lub wrzesień, ja będę autem i też dysponuję miejscami 4
... jak by co ;)
spiritus
28-06-2017, 14:39
Ja chętnie sierpień lub wrzesień (zagłosowałem na wrz). Lipiec będę miał zabiegany...
Czarna_Offca
28-06-2017, 15:07
A ja się zapytowywuję dlaczego mnie nie ma na liście ??? ;)
... a i dodam mnie lepiej pasi koniec lipca lub wrzesień, ja będę autem i też dysponuję miejscami 4
... jak by co ;)
Kto się pojawił na forum :D
zbyszekD7000
28-06-2017, 15:25
A pojawił się, pojawił, ale na moment, jutro już będę daleko :)
Owieczko, jakby co to informuj mnie o postępach odnośnie zlotu :)
...administracjo, nie przychodzą powiadomienia na meila :(
Czarna_Offca
28-06-2017, 15:34
A pojawił się, pojawił, ale na moment, jutro już będę daleko :)
Owieczko, jakby co to informuj mnie o postępach odnośnie zlotu :)
...administracjo, nie przychodzą powiadomienia na meila :(
pojawiasz się na moment i znikasz na długo...
Oczywiście, że będę Cie informować :)
Aaaale fajna inicjatywa.
Ja co prawda w konkursach tylko głosuję, ale chętnie się z wami pointegruję ;).
Do Wrocka mam rzut kamieniem, więc spoko.
Terminy: ostatni weekend lipca i sierpień mi pasują.
No to do zobaczenia :)
Czarna_Offca
28-06-2017, 19:11
Aaaale fajna inicjatywa.
Ja co prawda w konkursach tylko głosuję, ale chętnie się z wami pointegruję ;).
Do Wrocka mam rzut kamieniem, więc spoko.
Terminy: ostatni weekend lipca i sierpień mi pasują.
No to do zobaczenia :)
ale udział w konkursach jest miło widziany )
To ja może dorzuce jeszcze post z ankietą: http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=281957 co by nikomu nie umknęło :)
Wrzesień wydaje się pasować coraz większej liczbie zainteresowanych ... :)
spiritus
07-07-2017, 16:04
Siemano
To jak z tym zlotem? Wrzesień?
To wtedy jeszcze trzeba wybrać który tydzień września ... :) Kolejna ankieta :D
spiritus
30-08-2017, 17:32
Luudzie. Wrzesien za pasem. Robimy cos? Ktos cos ustali? :D
Jak nastepny weekend to sobie urlop rozpisze i dalbym rade byc.
siemalysy
30-08-2017, 17:50
Wrzesień mi odpada. Będę na urlopie. Najwyżej następnym razem przybędę ;-)
spiritus
30-08-2017, 20:35
No nie...ja chce sie z lysolkiem napic :)
siemalysy
30-08-2017, 20:41
No nie...ja chce sie z lysolkiem napic :)
Spiryt ze mną to następnym razem ;-)
pumeeque
29-09-2017, 11:25
O, a ja 16.09 we Wrocławiu byłam :D
Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka