PDA

Zobacz pełną wersję : SyncToy lub podobne

notdot
16-05-2017, 06:43
Używa ktoś programu SyncToy?
Jakieś opinie na ten temat?
A może polecacie inny programik do robienia kopii zapasowej?
Nie potrzebuję niczego mega zaawansowanego, prosty, darmowy program, bez harmonogramów, planowania, itp, itd
Chociaż z drugiej strony dobrze by było móc ustawiać różne reguły archiwizacji w zależności od katalogów, tak samo podgląd działań, itp
Co polecacie?

Pytam, bo naczytałem się o tym SyncToyu trochę niepochlebnych opinii i się boję stracić pliki

Bemko
16-05-2017, 17:22
Jeżeli potrzebujesz tylko synchronizacji katalogów na dwóch nośnikach, np. PC -> NAS, PC -> dysk zewn., bez kopii przyrostowych itp. to polecam funkcję synchronizacji katalogów w Total Commander (Polecenia > Synchronizuj katalogi). Program na początku skanuje pliki po obu stronach i masz możliwość podejrzenia wszystkich różnic przed rozpoczęciem operacji.

notdot
16-05-2017, 19:50
Ok, dzięki, próbowałem TC, pasuje mi tak samo jak SyncToy. Ale szukam dalej
jeszcze ktoś coś?

kkokosz
16-05-2017, 20:40
Ja używam FreeFileSync i w zupełności mi wystarcza. Definiujesz dwa katalogi, które ma synchronizować i uruchamiasz proces. W pierwszym kroku pokaże Ci różnice, w drugim dokona synchronizacji. Podobne do TotalCommandera, ale jakieś takie czytelniejsze w mojej opinii. Tylko wyłącz instalację "czegoś tam" przy instalacji programu (dawno instalowałem, ale pamiętam, że coś chciał zainstalować razem z sobą).

notdot
16-05-2017, 21:23
dzięki, zainteresuje się

wunat
17-05-2017, 21:48
Też polecam freefilesync, jakby jeszcze miał synchronizację z onedrive to byłby ideal

notdot
17-05-2017, 21:52
Właśnie testuję ten frrefilesync i jak na razie mi się podoba
Dzięki panowie