Zobacz pełną wersję : z różowego na fioletowy Adobe;/;/
witam.odrazu mowie ze foty nie dam bo kabel gdzies mi zaginal.zrobilem na dworze fotke,był to różowy kwiatek,jak go zrobilem pozniej w AdobeRgb to juz był fioletowy.rzeczywisty jego kolor to rozowy i tak w sRGB wyszedl a w Adobe fioletowy.i powiedzcie jakim cudem?????.Nikon D70s ustawienia wszystkie na normal lub auto.Iso 200.tryb manualny
Al Bundy
02-06-2007, 21:04
O maj głodness...
Jak masz balans bieli na auto to norma przy takich kolorach. Poczytaj waść troszkę... Raz piszesz auto a potem manual... Zadaj pytanie w sposób logiczny a uzyskasz logiczną i pełńą profesjonalizmu odpowiedź...
Jeszcze jedno - nie zassiesz foty z aparatu bo nie masz kabla??? Buhahahaha.... Kable to ja mam firmowo zapakowane jeszcze...
Jak dla mnie to nie balans. W sRGB ma dobry kolor.
pawcio692
03-06-2007, 12:04
skoro nie balans bieli to niby co innego to moze byc?? przebarwienia matrycy?? ustaw sobie dobry balans bieli i jeszcze raz sprawdz ten kwiatek...
rozumiem, że robiłeś dwa zdjęcia, jedno w s- drugie w Adobe- RGB, bo jeśli zmieniasz przestrzeń po srobieniu fotki, to się licz z takimi przekłamaniami
Przeczytaj sobie to:
http://www.nikon.org.pl/showthread.php?t=11388&p=140360
... tam już wszystko powiedziano...