Zobacz pełną wersję : Dmuchanie w plenerze
Powiedzcie moi drodzy jak robicie wiatr w plenerze? Czy sa dostępne bateryjne wentylatory przeznaczone do takich celów? Może ktoś używał dmuchawy do liści? Moc urządzenia musi być na tyle duża żeby dość dobrze rozwiać włosy z odległości ok 1 metra.
machanie blendą zawsze na propsie :D
machanie blendą zawsze na propsie :D
Dokładnie - najlepsza kontrola efektu.
Pozdro
Wiesiek
Powiedzcie moi drodzy jak robicie wiatr w plenerze? Czy sa dostępne bateryjne wentylatory przeznaczone do takich celów? Może ktoś używał dmuchawy do liści? Moc urządzenia musi być na tyle duża żeby dość dobrze rozwiać włosy z odległości ok 1 metra.
ehehe... sorki za idiotyczna odpowiedz ale... mieszkam w Holandii. wiatr robi sie sam. w duzych (czesto zaj* duzych) ilosciach :)
Blenda nie jest dość sztywna i ciężko się nią dmucha. Modelka może nie być zadowolona z efektu:mrgreen:
Blenda nie jest dość sztywna i ciężko się nią dmucha. Modelka może nie być zadowolona z efektu:mrgreen:
Pociąg wydaje się dość sztywny, długi i szybki... można więc rozłożyć stanowisko do focenia blisko jakiejś linii kolejowej... ;) :mrgreen:
a jakiej blendy używasz? Sprawdzałem różne metody, ale blenda daje najlepszy dmuch i dzięki temu, że jest miękka łatwo kierować strumieniem powietrza.
Mi najlepiej na dmuchu sprawdza się okrągła/podłużna 60-90cm
greku792
11-05-2017, 17:20
Pociąg wydaje się dość sztywny, długi i szybki... można więc rozłożyć stanowisko do focenia blisko jakiejś linii kolejowej... ;) :mrgreen:
Pociąg słaby jest, lepszy byłby ciąg z samolotu tylko modelkę mogłoby wywiać?
Wysłane z Xperia Z3
a jakiej blendy używasz? Sprawdzałem różne metody, ale blenda daje najlepszy dmuch i dzięki temu, że jest miękka łatwo kierować strumieniem powietrza.
Mi najlepiej na dmuchu sprawdza się okrągła/podłużna 60-90cmMam właśnie okrągłą, podłużną tylko 165x105 i to faktycznie nie jest sztywna konstrukcja. Sprawdzę oczywiście mniejszy rozmiar.
ewentualnie dmuchaj złożoną
Jak modelka niezadowolona z "dmuchania", zawsze można zmienić modelkę :)