Zobacz pełną wersję : Zabawa w RAWKI nr 141 - głosowanie
Widać ci z ostatniego piętra tak zrobili. Cosik tam świeci. :p
spiritus
07-05-2017, 23:22
Na szczycie takiej górki w miejscowości Polana gdzieś jeszcze kawałek za Ustrzykami w kierunku nicości....
http://s6.ifotos.pl/img/201607100_aaaanah.jpg
źródło (http://s6.ifotos.pl/img/201607100_aaaanah.jpg)
żyje tabun koni lubiących lakier samochodowy oraz inne ich jadalne części takie jak lusterka
http://s5.ifotos.pl/img/201607100_aaaanar.jpg
źródło (http://s5.ifotos.pl/img/201607100_aaaanar.jpg)
Więc aby tam dojechać bierzesz Pajero i tankuuujjjesz co kawałek (z Gorzowa 800km)
http://s2.ifotos.pl/img/201607101_aaaanqp.jpg
źródło (http://s2.ifotos.pl/img/201607101_aaaanqp.jpg)
Albo ciągniesz z lacza z tobołami :)
JA TAM CHCE!
JA TAM CHCE!
To jedź.
Faktycznie miejscówka ciekawie wygląda.
spiritus
07-05-2017, 23:30
To jedź.
Faktycznie miejscówka ciekawie wygląda.
Ok. To cześć.
Rzucam wszystko i jadę w Bieszczady :D
Ostry600
07-05-2017, 23:44
No fajna miejscówka tylko trochę ode mnie daleko. Żona ma tam znajomego, który prowadzi stadninę i organizuje obozy konne dla dzieci. Takie inne obozy. Jeżdżą na oklep a konie najpierw trzeba sobie samemu złapać - biegają wolno po ogromnym terenie.
Jeśli dobrze miejscowość namierzyłem, to ode mnie "ciut" bliżej. Tylko co z tego...
Ostry600
07-05-2017, 23:50
Polana - ten południowo wschodni czubeczek kraju zaraz przy granicy. Od ciebie bliżej bo dalej niż ode mnie się już prawie nie da.
Jak to co z tego - możesz na konie pojechać :)
O tej Polanie (http://i.imgur.com/fVuZPYI.jpg) mówimy?
Jak to co z tego - możesz na konie pojechać :)
No właśnie nie bardzo...
Ostry600
08-05-2017, 00:03
No właśnie nie bardzo...
Rozumiem, że uraz jakiś....
Tak to ta Polana - inaczej "koniec świata"
Uraz? Niee.
Brak własnych 4 czy nawet 2 kółek. :lol:
tbogdanowicz
08-05-2017, 07:40
Rozumiem, że uraz jakiś....
Tak to ta Polana - inaczej "koniec świata"
Piękne miejsce.
Jednak jeśli to Polana, koło Czarnej Górnej, to to jeszcze nie są Bieszczady, a Góry Sanocko-Turczańskie :-).
Tam jeszcze jest baaardzo dużo cywilizacji :-).
Pozdrawiam,
miłośnik Bieszczad :-).
siemalysy
08-05-2017, 07:59
Siema z rana ? Jak tam samopoczucie po weekendzie?
tbogdanowicz
08-05-2017, 08:23
Jestem w pracy po 9 dniach wolnego.
Samopoczucie takie że na poprawę humoru zajrzałem na forum :-).
Ostry600
08-05-2017, 08:50
Trzymam za was kciuki forumowi pracusie :)
Jak to nie Bieszczady?? Teraz mnie zaskoczyłeś. Ja to się nie znam ale moja żona wychowywała się przez chwila u babci właśnie w Polanie. Jeździła na koniu do szkoły (1 klasa podst.) gdzie woźny rzucał mu siana. W klasie było aż dwoje dzieci.
Cywilizacja powiadasz :) :) Byłem tam dwa razy w życiu - faktycznie jest sklep i kościół - dla mnie całkowity koniec świata :)
spiritus
08-05-2017, 08:53
Siema :D
Ale mi się źle spało... nie wyspałem się :D
siemalysy
08-05-2017, 10:44
Jestem w pracy po 9 dniach wolnego.
Samopoczucie takie że na poprawę humoru zajrzałem na forum :-).
Też zajrzałem bo siedzę aktualnie nad plikiem excela, którego tworzę na potrzeby kontroli jakości. Jak skończę to zaś co innego będzie pilnie do zrobienia.
Jak tam głosowanie idzie? ;-)
tbogdanowicz
08-05-2017, 10:55
Trzymam za was kciuki forumowi pracusie :)
Jak to nie Bieszczady?? Teraz mnie zaskoczyłeś. Ja to się nie znam ale moja żona wychowywała się przez chwila u babci właśnie w Polanie. Jeździła na koniu do szkoły (1 klasa podst.) gdzie woźny rzucał mu siana. W klasie było aż dwoje dzieci.
Cywilizacja powiadasz :) :) Byłem tam dwa razy w życiu - faktycznie jest sklep i kościół - dla mnie całkowity koniec świata :)
Kawałek dalej na wschód masz Czarną, później trochę na południe Lutowiska z siedzibą gminy i nawet blokami, dalej całkiem spore Ustrzyki Górne. Jadąc z Lutowisk można oczywiście w Stuposianach skręcić w lewo w stronę Mucznego i tam, po półgodzinie jazdy dociera się w dziką część Polski. To miejsce o najciemniejszym niebie w Polsce. Obecnie nie ma tam przemysłu, choć są pozostałości budynków Iglopolu, są ruiny starych domów, stare zniszczone mosty kolejowe, zdziczałe sady, resztki wsi...
Pięknie i dziko. Wspaniałe miejsca na odpoczynek, ale trudno sobie wyobrazić mieszkanie tam na stałe.
Ostry600
08-05-2017, 10:58
No proszę. Wielkie dzięki za kawałek geofrafii Polski. To muszą być świetne plenery fotograficzne :)
tbogdanowicz
08-05-2017, 13:11
No proszę. Wielkie dzięki za kawałek geofrafii Polski. To muszą być świetne plenery fotograficzne :)
O tak. Można tam poszukać starych kadrów wśród starych cmentarzy, czy cerkwi. San o świcie cudownie paruje, można odwiedzić hodowane tam żubry, spotkać jelenia czy nawet rysia (zazwyczaj to on obserwuje Ciebie a nie Ty jego), są też niedźwiedzie. Jeśli się szuka czegoś mniejszego to można spotkać salamandrę, kumaka, jaszczurki i węże - w tym eskulapa. Jest to miejsce często odwiedzane przez fotografujących niebo.
Poza tym, wspaniałe krajobrazy, szlaki dostępne zarówno dla dzieci jak i dla dziadków (mój syn chodził po Bieszczadach przed swoimi 4 urodzinami).
Osoby szukające głośnych dyskotek, mogą się zawieść, ale wtedy zwykle pozostają nad Soliną, czy w Ustrzykach Dolnych skąd ruszają na krótkie wycieczki.
Kurcze, zachowuję się jak pracownik biura podróży :-).
Ostry600
08-05-2017, 14:05
I bardzo dobrze Ci to wychodzi. Normalnie już prawie wsiadłem do samochodu żeby tam się znaleźć. Po wielkim sukcesie zjazdu we Wrocławiu Już chyba wiem gdzie zrobimy następny wielki zlot rawkowo-tematyczny
Czarna_Offca
08-05-2017, 15:12
Zzziiieeewwww...
tbogdanowicz
08-05-2017, 16:00
Zzziiieeewwww...
A jako najważniejszy punkt programu, zdjęcie Wielkiej RAWki, z którego RAW będzie tematem RAW'kowej zabawy :-).
-----------
Owieczko, już wstałaś???
spiritus
08-05-2017, 17:06
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2017/05/trustmeim_aaaqerr-1.jpg
źródło (http://s5.ifotos.pl/img/trustmeim_aaaqerr.jpg)
siemalysy
08-05-2017, 17:27
...
Spiryt już można gratulować, opijać?
madebyzosiek
08-05-2017, 17:31
Takie okazje mają sponiewierać, oblać to można początek weekendu :D
siemalysy
08-05-2017, 17:35
Kierownik lubi na rowerku to można go tam z dynamem zainstalować :)
:-P :-P Ano kierownik lubi, ale nie jako generator prądu :-P
W myśl opowieści o Bieszczadach. To byłoby rozwiązanie ;-)
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2017/05/xoQV4IY-1.png
źródło (http://i.imgur.com/xoQV4IY.png)
spiritus
08-05-2017, 17:44
Można, można :D
siemalysy
08-05-2017, 17:47
Można, można :D
To idę do lodówki po piwko Panie Inżynierze :-P
spiritus
08-05-2017, 17:52
To idę do lodówki po piwko Panie Inżynierze :-P
Wypiję i ja...ale jednak dopiero za kilka dni :/
tbogdanowicz
08-05-2017, 17:58
Wypiję i ja...ale jednak dopiero za kilka dni :/
Gratuluję.
Daj znać jak wyniki badań ;).
Ostry600
08-05-2017, 18:09
Spiryt. Wieeeeelkie gratulacje. Pan Inżynier- brzmi dumnie :)
tbogdanowicz
08-05-2017, 18:12
:-P :-P Ano kierownik lubi, ale nie jako generator prądu :-P
W myśl opowieści o Bieszczadach. To byłoby rozwiązanie ;-)
http://i.imgur.com/xoQV4IY.png
źródło (http://i.imgur.com/xoQV4IY.png)
Ostatnio góry widziałem tylko z okna samochodu, podczas podróży na Węgry i powrotu do domu. Żeby było weselej, to przy obu przejazdach przez Przełęcz Dukielską była śnieżyca. Było bajecznie, ale jechaliśmy Citroenem berlingo, którego wysoka buda działała jak żagiel i aż rzucało samochodem.
---------------
Wiesz siemalysy, tak przypomniałem sobie że straszyłeś całym dniem na rowerze. Po wczoraj (raptem jakieś 2-3 godziny na siodełku) rano czułem dolną część pleców, także nie wiem jak zniesiesz cały dzień, po tak długiej przerwie :-).
spiritus
08-05-2017, 18:17
Gratuluję.
Daj znać jak wyniki badań ;).
Dzięki... tak zrobię :D
Spiryt. Wieeeeelkie gratulacje. Pan Inżynier- brzmi dumnie :)
Dzięki
A mnie śmieszy :D
siemalysy
08-05-2017, 18:26
Ostatnio góry widziałem tylko z okna samochodu, podczas podróży na Węgry i powrotu do domu. Żeby było weselej, to przy obu przejazdach przez Przełęcz Dukielską była śnieżyca. Było bajecznie, ale jechaliśmy Citroenem berlingo, którego wysoka buda działała jak żagiel i aż rzucało samochodem.
Ostatnio wyżej, czyli w Tatrach byłem w czerwcu ub. roku. Ostatnio trochę z żoną byliśmy na Łysicy i na Łysej Górze ;-) Tatry planujemy we wrześniu.
Wiesz siemalysy, tak przypomniałem sobie że straszyłeś całym dniem na rowerze. Po wczoraj (raptem jakieś 2-3 godziny na siodełku) rano czułem dolną część pleców, także nie wiem jak zniesiesz cały dzień, po tak długiej przerwie :-).
No tak bym chciał. Wspomniałem czy moje 4 litery to zniosą :-P Tak to jest z długą przerwą w jeździe rowerem. Trochę musi ten koniec pleców przyzwyczaić na nowo do siodełka :-D
Czarna_Offca
08-05-2017, 18:50
A jako najważniejszy punkt programu, zdjęcie Wielkiej RAWki, z którego RAW będzie tematem RAW'kowej zabawy :-).
-----------
Owieczko, już wstałaś???
Wstałam o 4:40 :-)
siemalysy
08-05-2017, 19:08
Brawo Ty :-)
Czarna_Offca
08-05-2017, 19:10
W tym tyg cały czas o tej porze muszę wstawać :-P. Najgorsze są początki :-D
Trzy godzinki do końca. Ruszy jeszcze licznik czy to już tyle.
Która praca wygra?
Czy Offca eksploduje?
Czy Dex znów zapomni zagłosować?
Na te i na inne pytania odpowiedz w dalszej części programu.
:p
Czarna_Offca
08-05-2017, 19:17
Jak ten czas szybko mija...
siemalysy
08-05-2017, 19:25
OjTam pięć dyszek przekroczyliśmy :-P Teraz tylko wyczekiwanie na końcowy gwizdek ;-)
- - - - kolejny post - - - - - -
Fajnie by jeszcze było żeby jeszcze kilka głosików przybyło :-)
Czarna_Offca
08-05-2017, 19:26
Na pewno na sam koniec parę osób czeka aby namieszać :-D
siemalysy
08-05-2017, 19:26
Na pewno na sam koniec parę osób czeka aby namieszać :-D
O jednym wiem :-P
OjTam pięć dyszek przekroczyliśmy :-P Teraz tylko wyczekiwanie na końcowy gwizdek ;-)
Panie jakie 5 dyszek przekroczone? Mi jeszcze 3 z przodu nie przekręciło. :p
O jednym wiem :-P
Jeśli myślimy o tym samym, to pewnie zapomni. :lol:
siemalysy
08-05-2017, 19:35
Dex głosowałeś?
OjTam u mnie już od trójki się zaczyna :-P Fajnie było być dwudziestolatkiem :-P
To i mnie już za dużo do tej 3 nie brakuje. Nie bój się. :p
Czarna_Offca
08-05-2017, 19:39
Życie zaczyna się po 30stce :-D
A po 100 jeszcze lepiej jest. Słyszałem. :p
Czarna_Offca
08-05-2017, 19:43
OjTam po setce to musi być extra :-D
siemalysy
08-05-2017, 19:44
Życie zaczyna się po 30stce :-D
Czy ja wiem :-P Ale podobno u faceta jak 40-tka mija to torba dłuższa od kija. Nie jestem jeszcze w stanie tego potwierdzić lub zaprzeczyć :-P
http://img3.demotywatoryfb.pl//uploads/201705/1494258528_lznmdz_600.jpg
źródło (http://img3.demotywatoryfb.pl//uploads/201705/1494258528_lznmdz_600.jpg)
Czarna_Offca
08-05-2017, 19:45
Czy ja wiem :-P Ale podobno u faceta jak 40-tka mija to torba dłuższa od kija. Nie jestem jeszcze w stanie tego potwierdzić lub zaprzeczyć :-P
Podejrzewam iż działa grawitacja tak jak na kobiecy biust :-D
Grawitacja to samica psa. :p
Czarna_Offca
08-05-2017, 19:45
http://img3.demotywatoryfb.pl//uploads/201705/1494258528_lznmdz_600.jpg
źródło (http://img3.demotywatoryfb.pl//uploads/201705/1494258528_lznmdz_600.jpg)
Se namaluj xD
siemalysy
08-05-2017, 19:47
Czy ktoś coś do łysego łba? :-P
Czarna_Offca
08-05-2017, 19:52
Tak :-D jaaa :-P
siemalysy
08-05-2017, 19:53
W takim razie słucham? :-P
Ja wiem jedno. Jak mi się zaczną zakola na poważnie robić, to maszynka i glancuje czaszkę.
Lepsze to niż zaczeska. :D
Czarna_Offca
08-05-2017, 19:57
Ha! Słoneczko się pojawiło łyse :-D
A u mnie chmury. I to tak z 3 warstwy na oko.
siemalysy
08-05-2017, 20:07
U mnie też chmury. W nocy straszą mrozem, jutro śnieg z deszczem...
Czarna_Offca
08-05-2017, 20:13
Ah ta wiosna...
tbogdanowicz
08-05-2017, 21:07
Na szczęście nie muszę tak wstawać. Łączę się w bólu, bo wiem jak to jest, gdy o 5:06 odjeżdża autobus do pracy, a za oknem zima i -20 lub lepiej...
W autobusie pół godziny próbuje się nie zasnąć, a później już tylko 20 minut spaceru w śniegu i portiernia. Miałem tak 4 lata, każdej zimy. Od poniedziałku do niedzieli...
Ale to już było!!!
I nie wróci więcej!!!
(Mam nadzieję :-).)
A ja jestem. Dzieciaki :-P.
Czarna_Offca
08-05-2017, 21:09
wstaję tak wczas aby spokojnie móc łazienkę okupować :D. Do pracy mam 7 minut wolnym krokiem. Gdy brzydko jest to podjadę dwa przystanki :D. Taki ze mnie leń xD
tbogdanowicz
08-05-2017, 21:12
Grawitacja to samica psa. :p
Możesz to rozwinąć???
wstaję tak wczas aby spokojnie móc łazienkę okupować :D. Do pracy mam 7 minut wolnym krokiem. Gdy brzydko jest to podjadę dwa przystanki :D. Taki ze mnie leń xD
Nie leń, tylko szanujesz swoje nogi :-). Jeszcze długo muszą Ci służyć.
Mogę, ale pewnie znów kartkę za słownictwo zarobię. :p
Powiedzmy że chodzi o zlepek skrótowców samolotów Suchoja i śmigłowców Kamowa. :D
Dokładnie w tej kolejności.
siemalysy
08-05-2017, 21:14
Wstawałem kiedyś podobnie. 4:30 pobudka, szybkie ogarnięcie i 50 km do pracy. Długo też pracowałem w systemie czterobrygadowym w różnym wydaniu (4 dni i wolne, 7 dni i wolne). Czterobrygadówka w mojej opinii to jest coś koszmarnego. Pracowałem tak będąc jeszcze kawalerem. Podziwiałem tych, którzy mieli rodziny, małe dzieci. Z drugiej strony wiem, że mogli nie mieć wyjścia...
tbogdanowicz
08-05-2017, 21:18
Mogę, ale pewnie znów kartkę za słownictwo zarobię. :p
Powiedzmy że chodzi o zlepek skrótowców samolotów Suchoja i śmigłowców Kamowa. :D
Dokładnie w tej kolejności.
Kurcze. Miałem spytać czy o to chodzi, ale uznałem że to by było za proste :-).
Myślałem, myślałem i myślałem, aż uznałem że nie jest to moja mocna strona i zapytałem :-).
Czarna_Offca
08-05-2017, 21:20
najwcześniej wstawałam do pracy o 3:30. 25 min na szybkie ogarnięcie sie i sio bo na pociąg trzeba było zdąrzyć, potem pieszo 1km i 20 minut tramwajem. W pracy byłam o 5:40 :)
Kurcze. Miałem spytać czy o to chodzi, ale uznałem że to by było za proste :-).
Myślałem, myślałem i myślałem, aż uznałem że nie jest to moja mocna strona i zapytałem :-).
myślenie nie jes Twoją mocną stroną?
A widzisz. To tak jak z zagadkami. Często najtrudniej najprostsze odgadnąć. :lol:
tbogdanowicz
08-05-2017, 21:22
Wstawałem kiedyś podobnie. 4:30 pobudka, szybkie ogarnięcie i 50 km do pracy. Długo też pracowałem w systemie czterobrygadowym w różnym wydaniu (4 dni i wolne, 7 dni i wolne). Czterobrygadówka w mojej opinii to jest coś koszmarnego. Pracowałem tak będąc jeszcze kawalerem. Podziwiałem tych, którzy mieli rodziny, małe dzieci. Z drugiej strony wiem, że mogli nie mieć wyjścia...
To dodam Ci, że studiowałem zaocznie i musiałem przynieść rozkład zajęć, by mieć wolne w część sobót i niedziel. W lutym, gdy nie miałem zajęć, kiedyś przepracowałem 28 dni bez wolnego.
Urlop wykorzystywałem na sesje, także lato w pracy, ale wtedy spokojnie na dwie zmiany i tylko jedna sobota w miesiącu w pracy.
myślenie nie jes Twoją mocną stroną?
Tak mi wyszło i widzę że Tobie podobnie :-).
Ej, Kierownik. Pacz. 1 głos doszedł. 55 jest. :mrgreen:
Edycja. O. Już 56. :p
tbogdanowicz
08-05-2017, 21:23
To taka samokrytyka była.
Proszę Państwa, emocje rosną. Liczba głosujących rośnie.
Czy dobije do 69?
Czy Offca udusi wełną OjTama za durne, mało wełniane teksty?
Czy Dex coś namieszał?
Czy Kierownik zdecyduje się na perukę?
Czy Dona Manuela wybierze Don Pepito? A może Don Diego... Oj, przepraszam, nie ten program.
Bądźcie z nami. Więcej po przerwie na reklamy.
siemalysy
08-05-2017, 21:30
tbogdanowicz hardkor. Pracowałem kiedyś w firmie, która produkowała listwy przypodłogowe. Pracowaliśmy w swoim dziale we trzech, na trzy zmiany, wolne weekendy. W pewnym momencie chcieli żebyśmy przeszkolili nową osobę w naszym dziale i włączyć nas do systemu czterobrygadowego. Nie byliśmy chętni to zaproponowano nam nadgodziny w soboty i niedzielę za kasę. Pracowaliśmy 3 miesiące bez dnia wolnego i nas złamali. W pierwszym miesiącu wypłata była świetna (za nadgodziny + dodatkowa premia), w kolejnym już nie było tak kolorowo, a w ostatnim 3 miesiącu zapłacili nam już tylko za nadgodziny i było to blado do poprzednich pensji. Zmęczenie i brak ekstra profitów spowodowało to do czego kierownictwo zmierzało.
Ej, Kierownik. Pacz. 1 głos doszedł. 55 jest. :mrgreen:
Edycja. O. Już 56. :p
Jakie 56? Ja tam 55 widzę :-P
A skoro o pracy mowa. Mój wujek robił przez chwilę jako ochrona bez licencji. Bywały miesiące, że miesięczną liczbę roboczogodzin w 2 tyg wyrobił.
Jakie 56? Ja tam 55 widzę :-P
No a ja 56. Hym...
siemalysy
08-05-2017, 21:33
O! Już jest 56 ;-)
Moja żona czasami ma taki nawał pracy, że ma cały urlop z tego roku, z roku poprzedniego i kilka dni sprzed dwóch lat. Dodam do tego, że co roku teoretycznie ma 2 tygodnie wolnego w wakacje. Tylko co z tego jak wszystko z odbioru nadgodzin.
Czarna_Offca
08-05-2017, 21:38
To ja mam nawet sporo wolnego w roku :)
OjTam lepsze takie teksty niż zamulanie :D
Ech, rozmowa zeszła na ciężkie tematy, i nikt nawet moich durnych wstawek komentatorskich nie komentuje. :(
O a jednak Offca się zlitowała. :D
siemalysy
08-05-2017, 21:41
Proszę Państwa, emocje rosną. Liczba głosujących rośnie.
Czy dobije do 69?
Czy Offca udusi wełną OjTama za durne, mało wełniane teksty?
Czy Dex coś namieszał?
Czy Kierownik zdecyduje się na perukę?
Czy Dona Manuela wybierze Don Pepito? A może Don Diego... Oj, przepraszam, nie ten program.
Bądźcie z nami. Więcej po przerwie na reklamy.
Taka byłaby ok?
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://kostiumowo.pl/environment/cache/images/300_300_productGfx_be067bdf5fb540bdf3111a852952a1b c.jpg)
Wow, czerwone wełniane Afro.
+100 do stylu. :D
tbogdanowicz
08-05-2017, 21:43
O! Już jest 56 ;-)
Moja żona czasami ma taki nawał pracy, że ma cały urlop z tego roku, z roku poprzedniego i kilka dni sprzed dwóch lat. Dodam do tego, że co roku teoretycznie ma 2 tygodnie wolnego w wakacje. Tylko co z tego jak wszystko z odbioru nadgodzin.
Nigdy tak nie miałem.
Najpierw ciągle brakowało mi wolnego, później starałem się korzystać z czasu jak tylko mogłem. Niestety czasem anulują mi urlop i wtedy potrafi mi przejść do 3 tygodni na następny rok, ale staram się to szybko wykorzystać, najchętniej w czerwcu gdy mogę cieszyć się słońcem i później w drugiej połowie sierpnia, gdy dobrze jest pojechać w góry.
lepsze takie teksty niż zamulanie :D
I wreszcie ktoś napisał coś mądrego :-).
Już za chwilę, już za momencik, karuzela zacznie się kręcić.
Czy Kierownik zdąży?
Czy będzie dogrywka?
Czy OjTam przekroczy granice 6pkt?
Czy tbogdanowicz przemyci coś za granicę?
Czy frogi dalej będzie w różowych gaciach chodził?
Czy Dex pojedzie ciapungiem?
Te i inne pytania dostaną odpowiedź już wkrótce. Prawda gdzieś jest.
(Tu reżyser dźwięku miał puścić melodyjkę Z Archiwum X, ale za dużo jagodzianki na kościach...)
tbogdanowicz
08-05-2017, 21:50
A teraz połącz to wszytko:
Czy tbogdanowicz zdąży przemycić coś w różowych gaciach jadąc za granicę ciapungiem i czy dostanie za to 6... ale punktów już mi nie pasuje.
Ale 6 latek pasuje jak w mordę strzelił. :D
Czarna_Offca
08-05-2017, 21:52
w gaciach.. phi chyba w stingach xD xD
tbogdanowicz
08-05-2017, 21:53
Najlepsze w tym wszystkim jest to, że musiałem zajrzeć na górę strony, w jakim wątku piszemy.
Nam do gadania głupot, już nie potrzeba żadnych zdjęć :-).
Czarna_Offca
08-05-2017, 21:54
czy Wy coś pijecie %?
frogi w różowych stringach chodzi?
Czy tbogdanowicz ma coś w w/w przeszmuglować?
A może to różowe stringi z wełny czarnej Offcy są tą przemycaną rzeczą?
Sprawa się zagęszcza.
Czy pojawią się nowe wątki?
tbogdanowicz
08-05-2017, 21:55
w gaciach.. phi chyba w stingach xD xD
Nie, kiedyś przymierzyłem i ten string, strasznie uwiera.
Wolę już bokserki :-). Luźno, przewiewnie, grawitacja może działać...
Choć jakoś nie zaobserwowałem jej działania...
Offca - ja tak na trzeźwo. Choć ta zupa grzybowa jakaś podejrzana była...
tbogdanowicz Czy pewnie niebieskie tabletki nie miały coś wspólnego z tą awarią grawitacji?
siemalysy
08-05-2017, 21:57
czy Wy coś pijecie %?
No jak nie jak tak :-P spiritusa zdrowie pijemy :-P
tbogdanowicz
08-05-2017, 21:57
czy Wy coś pijecie %?
Jestem trzeźwy jak niemowlę, w dodatku w chwilach przerwy pomagam w lekcjach z fizyki.
Na jutro mam zaplanowaną chemię i zadania o różnych stężeniach, także tam procenty się pojawią, ale tylko do pisania :-(.
Czarna_Offca
08-05-2017, 21:58
tbogdanowicz trza odpowiedni rozmiar znalezc xD
tbogdanowicz
08-05-2017, 22:00
OjTam Póki na polecenie lekarza biorę valium, bo żona się skarżyła że spać jej nie daję :-(.
Kurcze, co ja wypisuję!!!
To jakąś słabą grawitacje w tym Lublinie macie. :p
Czarna_Offca
08-05-2017, 22:01
czego my tu sie dowiadujemy... xD ahhahah
Różnych rzeczy. Że tak łagodnie napiszę.
Czarna_Offca
08-05-2017, 22:03
i tak przed snem w dodatku xD
Koszmary murowane. Albo rzeźbione... Brr... :p
tbogdanowicz
08-05-2017, 22:07
To ja grzecznie poczekam na rozwiązanie konkursu, albo zajrzę do zagadek...
Bo tam jeden kolega coś dziwnego wstawił.
Czarna_Offca
08-05-2017, 22:09
*OjTam zalezy kto co bedzie miec xD
@tbogdaniwicz se idzie stad... P
siemalysy
08-05-2017, 22:15
Moi mili, a Wy dokąd :-( Już niebawem coś tu się wyjaśni ;-)
Heyka ludkowie ;P
ech
człowiek trochę pocisnął w pracy dłużej, wraca a tu fefnaście stron do czytania
OMG :PP
zaraz chyba wyniki ;)
OjTam siedzieć, jeść kolacje i czekać na wyniki. Hoghw.
siemalysy
08-05-2017, 22:30
Kłaniam się ;-) Zakończyliśmy 141 edycję zabawy w RAWki :-) Dziękuję uczestnikom za udział i fajne pomysły na ciuchcię :-P Dziękuję też głosującym za poświęcony czas i oddane cenne głosy na świetne prace :-)
Wygrywa davidoz. Gratulacje :-) Zwycięzcę proszę o podesłania na skrzynkę nowego rawka do kolejnej edycji zabawy, z krótkim opisem :-)
Drugie miejsce zajął Bartek- :-) Natomiast najniższy stopień podium wywalczył koesh :-) Gratulacje :-)
Gratuluję również wszystkim uczestnikom zabawy. Mieliście świetne pomysły :-D
Proszę o wypowiadanie się na temat zdjęć. Zachęcam do napisania kilku słów od siebie o zdjęciach, wyborach, itd.
Poniżej na próbę nowe podsumowanie tej zabawy. Jak odbiór będzie pozytywny będę się starał to kontynuować. Przedstawienie wyników w formie graficznej. Oczywiscie na wykresie widać do kogo należał dany numer pracy i ile punkcików uzbierała praca każdego z biorących udział w zabawie.
źródło (https://images86.fotosik.pl/157/9cce9a3f085cee1f.jpg)
#1 davidoz
źródło (https://images85.fotosik.pl/150/dd207f442c4ba2eb.jpg)
#2 Bartek-
źródło (https://images86.fotosik.pl/150/3750ad72efeefb7b.jpg)
#3 koesh
źródło (https://images86.fotosik.pl/150/7efd36d4aeb01f6d.jpg)
PLIKI XMP DO POBRANIA (https://www.dropbox.com/s/k7f4jaazcqjs59t/XMP%20%23141.rar?dl=0)
Wow. 7 głosów. Rekord. :D
Dziękować.
siemalysy 0 głosów. Ha. Wtopa kierowniku. :p
Czarna_Offca
08-05-2017, 22:38
OjTam tyż mam 7 głosów :P
siemalysy
08-05-2017, 22:40
Wow. 7 głosów. Rekord. :D
Dziękować.
siemalysy 0 głosów. Ha. Wtopa kierowniku. :p
Wtopa jak nic. Kierownik z czystym kontem ;-) Cóż, czas chyba składać dymisję...
tbogdanowicz
08-05-2017, 22:43
Gratuluję podiumowiczom :-).
Może sukces skłoni ich by czasem coś napisali?
Może Puma coś napisze???
Wtopa jak nic. Kierownik z czystym kontem ;-) Cóż, czas chyba składać dymisję...
Masz nieodpowiednie podejście. Po prostu nie chciałeś robić konkurencji i pozwoliłeś innym się bawić.
siemalysy
08-05-2017, 22:46
Z tą dymisja to żart oczywiście. Kiepski był pomysł to i wynik nie mógł być inny :-P
Czarna_Offca
08-05-2017, 22:50
i ta smutna mina w awatarku xD
Dzięki za głosy, znowu na pudle po małej przerwie :)
Ja przy obróbce wymyśliłem sobie że ciuchciong ma być ładny ale pierwsze suwaczkowanie spowodowało że zdjęcie było mdłe, wiec poszło w stronę B&W i wyszło jak wyszło ;)
tbogdanowicz - "Może sukces skłoni ich by czasem coś napisali?"
Chętnie napisałbym coś więcej, ale właśnie odebrało mi mowę w gębie. Czuję się jakbym wygrał Oskara, więc na przemowę nie mam za dużo czasu i będę się streszczał.
pumeeque - fajne zdjęcie - jak napisałem w poprzednim komentarzu, też jestem miłośnikiem fotografii kolejowej, chociaż jest upierdliwa w obróbce (zwłaszcza, kiedy nie można używać PS).
Mam już wybrane dwa RAWki w tym jednego, z którym chciałbym, żebyście się zmierzyli, ale muszę zapytać rodziców modelki o zgodę:) Dlatego zdjęcie będzie na skrzynce szanownego kierownictwa koło północy z wtorku na środę - przepraszam jestem opóźniony 7 godzin w porównaniu z większością Was :)
Dex głosowałeś?
Już dawno.
Lepiej było powiedzieć, że cyferka z liczbą głosów miała odpowiadać zaokrągleniami na avie ;)
Ostry600
09-05-2017, 07:58
Następnym razem musi Kierownik "przypadkiem" podpowiedzieć której pracy jest właścicielem:) Głosów ma pewno przybędzie :)
Gratulacje dla zwycięzców. Moim faworytem był nr 13 - jako najbardziej "odjechany" pomysł ;) :mrgreen:
... aaaa - a no właśnie. Następna wersja RAWek będzie miała małą nagrodę dodatkową :-o
Zwycięzca otrzyma wydruk swojego dowolnego zdjęcia wykonany na metalu przez serwis mpix.com.
Rozmiar wydruku: 4x4", 4x6" lub 5x7" zależnie od preferencji.
Jeśli chodzi o szczegóły, proszę zerknąć tutaj (http://www.mpix.com/products/homedecor/modern-metal-prints).
Kilka technicznych informacji:
- skontaktuję się ze zwycięzcą osobiście
- zdjęcie będzie musiało być przesłane do mnie
- Mpix zaleca, żeby zdjęcia były w rozdzielczości 350 dpi
- będę prosił o cierpliwość - wydruk będzie wysłany do Polski sprawdzoną firmą przesyłkową i doręczony w ciągu 6-8 tygodni (tak wiem, wiem - to dość długo, ale usługi DHL/UPS prawdopodobnie kosztowałyby więcej, niż sam wydruk).
Ostry600
09-05-2017, 09:06
Gratulacje dla zwycięzców. Moim faworytem był nr 13 - jako najbardziej "odjechany" pomysł ;) :mrgreen:
Gratulację davidoz orza cała reszto...
Też głosowałem na wersję nokto - za bardzo fajny pomysł i naprawdę wierne odwzorowanie obrazu jaki daje PNL 2 .....widać że OjTam doświadczenie w militariach ma spore.
ech
czy mój nick jest aż taki trudny??
na wykresie jest ok a na ankiecie znów grzechu ;(
OMG
krecha panie kierowniku siemalysy
ps. dziekuje za dwa głosy na moją eksperymentalną pracę :)
siemalysy
09-05-2017, 12:09
ech
czy mój nick jest aż taki trudny??
na wykresie jest ok a na ankiecie znów grzechu ;(
OMG
krecha panie kierowniku siemalysy
ps. dziekuje za dwa głosy na moją eksperymentalną pracę :)
Dlaczego krecha? Moją sprawką jest wykres. Natomiast ankietę aktualizować musiał któryś z zielonych ludków... Ja nie posiadam takich uprawnień.
To krecha dla "zielonego ludka".
W dzisiejszych czasach to określenie ciut dziwnie się kojarzy... :p
dannywrocek
09-05-2017, 13:20
Witam :) Wyrazy uznania dla podium i wszystkich pozostałych :)
siemalysy
09-05-2017, 19:03
dannywrocek możemy sobie piątkę przybić :-P
Tym razem zupełnie odwrotnie niż typowałem. Podobał mi się noktowizor 13, moja 1 i nie pamiętam już dokładnie, ale bodaj 5 i 17 chyba.
siemalysy
09-05-2017, 20:46
Zapraszam do nowej 142 edycji zabawy w RAWk (http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=281650&p=3846826#post3846826)i :-)
dannywrocek
09-05-2017, 21:01
dannywrocek możemy sobie piątkę przybić :-P
Że sprafrazuję klasyka: W takim gronie przegrać, to jak wygrać ;)