Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Thorntonloch
Sebastianito
07-04-2017, 22:44
No i znowu po długiej przerwie... (za długiej), postanowiłem troche odrdzewieć... tak przejść sie z aparatem, zobaczyc nowe miejsce, tak niedaleko, tak przy domu, ze znajomym... I o to co wyszło:
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2017/04/usunac_by_sebastiankrausdb4zou8-2.jpg
źródło (http://orig13.deviantart.net/6fd5/f/2017/097/9/8/usunac_by_sebastiankraus-db4zou8.jpg)
|P-K1|P15-30@15mm|F/22|0.7sek|4 kadry pionowe|
maniak666
07-04-2017, 23:13
"Tak przy domu"-powiadasz. Znaczy w ogródku? Nieżle mieszkasz:)))
Jak to u Ciebie-perfekcyjnie podane, w ładnej rameczce, w kolorkach do których nas przyzwyczaiłes. Nawet niespecjalnie rozmiaru poskąpiłes:razz:
Tylko kurcze- kadrowo nie porywa. I nie wiem-czy za dużo tutaj, czy też za mało... Ciężko sprecyzować. Może faktycznie-przerwa za długa była.
A może rozpusciłes nas (w każdym razie mnie na pewno).
Nie wiem, po prostu nie wiem...
A moze za bardzo marudzę-a sam zardzewiałem jak stara beczka:)
Nie wiem czy mam w lewo czy w prawo patrzeć ...
Obróbkaâ ok.
A mnie się kadrowo bardzo podoba. Kolory również super. Ładnie złapane światło rozświetlające lewy "portal".
Własnie odnośnie kolorów, pytanko, składane z kilku naświetleń?
Sebastianito
08-04-2017, 19:54
Jeno naświetlenie ale kadry 4 pionowe... opis pod zdjeciem.
Kolory bardzo na plus
ale oko mi ucieka na lewo bo tam jasności mimo, że przestrzeń jest na środku stąd faktycznie coś mi w kadrze nie pasuje
przynajmniej nie aż tak jak nas przyzwyczaiłeś ;-)
Fajna ta zieleń oraz lusterko. Z uwag to tylko coś się dzieje na niebie na prawo od środka zdjecia (jakby pionowa smuga).
Zdjęcie klasa pokazane w dobrym twoim smaku.
Kadrowo dobrze zrównoważone, a że coś komuś lata ;) czasami tak musi być :P
Wspomniany pasek przez Kultena warty poprawienia kiedyś tam jak chęci przyjdą .
Ja osobiście, to na gwiazdkę bym na lewym "arch-u " polował :D
Pozdrówki
Sebastianito
11-04-2017, 22:25
Łączenie panoramy... biję się w pierś, że niedopatrzyłem! Dzięki za zwrócenie uwagi!
Ja tylko zapytam, czy dziury tak znacznych rozmiarów w skałach powodują, że widziany w nich obraz ma inne naświetlenie.
Sebastianito
13-04-2017, 12:51
to jest widok ponad 180 stopni więc słońce jest po lewej i wpada przez dziurę, tak wiem, że to dziwnie wyglada ale inaczej sie to swiatło rozkłada. w takiej szerokości. Prawdę powiedziawszy wiedziałem, ze wczesniej czy póżniej ktoś to uzna za błąd.
BarteX01
28-04-2017, 16:41
Nie czuję klimatu, nie wiem na czym się skupić....
Ja łykam w całości ze wszystkimi jego zaletami i wadami, chociaż tych ostatnich nie dostrzegam. Piękny kadr, światło i kolory, tylko takie trochę nie Twoje :-)