PDA

Zobacz pełną wersję : Duża torba na ramię (dwa body i szklarnia)

meshsmoth
02-04-2017, 12:45
Cześć i czołem koledzy.
Potrzebuję dużą torbę która zmieści dwa body z gripami (d700+grip oraz D7000+grip) szkła: nikkor 24-70, nikkor 70-200, nikkor 85, sigma 10-20, jakies duperele (karty pamięci, ładowarki, baterie,) Lampę
Czy pomożecie, może z własnego doświadczenia wiecie jaka torba była by dla mnie najlepsza aby schować to wszystko.
Pozdrawiam

WALOD
02-04-2017, 17:36
Jeśli jesteś Kol. duży i silny, to Hama Defender 220 załatwia sprawę.

Badol
02-04-2017, 20:45
Tamrac Pro 12.
Mam od lat i BARDZO sobie chwalę.
U mnie mieści obecnie D810+grip, D300+grip, N24-70, N16-35, N85, S35, dwie lamy SB700 i kupię dupereli.

meshsmoth
03-04-2017, 07:14
:) Szukam Tamraca Pro 12 ale cholera nigdzie nie ma. Hama Defender 220 - jakasz to wielka krowa :) A powiedzcie mi, czy czasem nie zmieszczę się w Lowepro Stealth Reporter D550 AW ??

jamnik
04-04-2017, 00:08
Niestety, legendarnego Tamraca Pro 12 już nie dostaniesz, bo firma splajtowała. Ktoś ją wykupił i próbuje wprowadzić na rynek jakieś żałosne ersatze, które na odległość pachną tandetą. Jeśli w tak poważnej torbie stosuje się plastikowe, a nie metalowe sprzączki głównego pasa nośnego, to ja mówię: BEZE MNIE! Hama jest też tandetna - widać, że szybko się "zeszmaci". Jest taka jakaś wielka i miękka. Kiedyś (30 lat temu) Hama była niemiecka, obecnie jest wietnamska bądź laotańska....
Na teraz polecić można chyba tylko Lowepro z serii Magnum. Te torby jeszcze na szczęście nie stanowią "kolekcji", tylko tworzą solidną profesjonalną linię spolegliwych produktów.

meshsmoth
04-04-2017, 11:19
Niestety, legendarnego Tamraca Pro 12 już nie dostaniesz, bo firma splajtowała. Ktoś ją wykupił i próbuje wprowadzić na rynek jakieś żałosne ersatze, które na odległość pachną tandetą. Jeśli w tak poważnej torbie stosuje się plastikowe, a nie metalowe sprzączki głównego pasa nośnego, to ja mówię: BEZE MNIE! Hama jest też tandetna - widać, że szybko się "zeszmaci". Jest taka jakaś wielka i miękka. Kiedyś (30 lat temu) Hama była niemiecka, obecnie jest wietnamska bądź laotańska....
Na teraz polecić można chyba tylko Lowepro z serii Magnum. Te torby jeszcze na szczęście nie stanowią "kolekcji", tylko tworzą solidną profesjonalną linię spolegliwych produktów.

Własnie tak wyszukałem Lowepro Magnum 400 AW - powinien mi się chyba zmieścić ten szpej. Może ktoś ma taką?

meshsmoth
05-04-2017, 09:56
Panowie, Temat możemy zamknąć. Znalazłem Legendarnego Tamraca Pro 12 :)
Dzięki za podpowiedzi. Pozdrawiam.