Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Rozdzielczość i przesyłanie zdjęć.

fotograficznyfotograf
23-03-2017, 05:29
Cześć :D
Od kilku miesięcy jestem posiadaczem Nikona D5300 po przesiadce z leciwego Canona. Wszystko było pięknie do czasu gdy zechciałem przeslać zdjęcia. W przypadku Canona robiłem to kabelkiem i PC'tem a teraz aplikacją i telefonem. Zdjęcia się przesłały, ale jedynie w spłaszczonej rozdzielczości 1620x1080p. Co mam zrobić żeby przesłane zdjęcia miały pełne 6000x4000p?
Ps.
Nie, nie robie zdjęć na automacie i nie, nie jestem Januszem technologicznym.
Z góry dzięki ;V

Tibi7
23-03-2017, 07:33
Witam...

Pewnie zaraz się ktoś obudzi i napisze byś zerknął do instrukcji, ale dobra....(tak odnośnie tego "Janusza" ?)

Zapewne piszesz o przesyłaniu poprzez WiFi i program Nikona na smartfon/tablet....

Otóż aplikacja ta pozwala na szybkie przesłanie zdjęć, niestety w okrojonej rozdzielczości... (możliwe że za jakiś czas apka zezwoli na większe pliki)

Jeśli zależy Ci na pełnej, użyj czytnika karty SD i komputera (ewentualnie urządzenia Smart i kibelka przejściówki na micro USB).

Masz też do dyspozycji stare rozwiązanie z kabelkiem bezpośrednio z aparatu. Nie sprawdzałem tego rozwiązania z urządzeniami Smart.

Osobiście polecam czytnik i komputer. Sporadycznie używam też czytnika i smartfon by wysłać plik "instant"

Unikaj tanich czytników bo są delikatne i lubią się psuć (i można tak "zamazać" zawartość kart: przestanie być widoczna)
Wtedy nawet nie waż się formatować karty, i konieczny będzie program RECUVA na PC ?

wysłane z mojej Szklanej Kuli

fotograficznyfotograf
23-03-2017, 09:56
Dzięki wielkie, mój błąd (kardynalny D;) Można zamknąć.