PDA

Zobacz pełną wersję : [ Plener Jacka ] Plener "modelkowy" I Ciechocinek 8-11.06.2017

Jacek_Z
18-03-2017, 00:34
Co ja mogę pisać. Wszyscy wszystko wiedzą. ;) tzn stała gwardia, czyli większość uczestników wie. Ale naprawdę ta impreza jest jak najbardziej też dla nowych, niedświadczonych itd. Jest fajnie, nie ma dystansu itd. itp. W dalszej części podlinkuję opinie o plenerze. Szczere. Ja ich nie pisałem, serio.

1. Termin - jak zwykle od czwartku (wieczorem, zjazd na kolację) do niedzieli (okolice obiadu wyjazd), od 8 do 11 czerwca 2017. 4 dni, 3 noce ;)

2. Miejsce położone dość centralnie i "przy autostradzie" (więc szybki dojazd) - Ciechocinek, pensjonat Pod Jemiołą www.pensjonatpodjemiola.pl Byliśmy tam w 2014 roku. Ale ten czas leci. Wracamy tam, bo tam było świetnie. I standard pensjonatu całkiem wysoki i atmosfera fajna - właścicielka (Hania) fotograf już za nami tęskni :)
Cena noclegów i wyżywienia - po 95 zł nocleg ze śniadaniem, wyżywienie - kolacja 20, obiad 20 zł, czyli dzień z kompletem posiłków kosztuje nas 135 zł. W niedzielę nie weźmiemy obiadu - połowa osób wyjedzie pewnie wcześniej, więc po co przepłacać. Ci co będą chcieli zjeść zamówią bez problemu. Czyli za cały plener (4 dni, 3 noclegi) jest do zapłacenia za siebie po 385 zł. Jeśli ktoś już teraz wie, że czegoś nie wykorzysta (np. przyjedzie w piątek rano) to niech powie teraz (przy wpisywaniu się na liste) i mu się odliczy to z czego nie skorzysta, zapłaci mniej.
Są pokoje 1 - osobowe, nie ma problemu z takim zakwaterowaniem (za dopłatą), bo ta cena jaką podałem to jest za zakwaterowanie w pokojach 2 osobowych (albo jak nas będzie dużo to także w 3 osobowych).
Pensjonat ma na tyle atrakcyjne wnętrza, że spora część sesji zapewne będzie się odbywała w jego wnętrzach. A jednocześnie mamy blisko za miasto, nad Wisłę, są i inne atrakcje (stajnie, konie). Spokojnie, miejscówki będą, Hania nam opisze co i gdzie, zresztą ci co byli 3 lata temu wiedzą gdzie co jest ciekawego i zaprowadzą.

3. Modelki - zakładam, że będzie nas 25 fotografujących i zabieramy 5 modelek - grupa będzie w proporcjach 5 fotografów na modelkę. Nie będzie podziału na grupy 4 i 6 osobowe. Narobiłem sobie tym tylko problemów.
Cena ekipy - 385 zł tyle przypada na głowę każdego fotografa.
Nie podaję (na te chwilę) składu modelek. Tradycyjnie. Ale mam oko i mam kontakty, trafiają się przez to nam takie modelki, które póżniej sa w Playboyu, sa wodziankami u Kuby Wojewódzkiego (dwie - Marta i Angelika), sa finalistki konkursu Miss Polonia. Po czasie to już nas nie byłoby na nie stać. Czy teraz będzie dziewczyna, która zrobi karierę i będzie szeroko rozpoznawalna - nie wiem. Tego nikt nie może zapewnić.
Jedna modelka będzie pozowała do aktów. Zabieramy też oczywiście 2 makijażystki. Jeśli dostaniemy wsparcie od szefa (albo znajdziemy sponsorów - ktoś ostatnio o tym wspominał - kto to był?) to "podmienimy" modelkę ciuchową na aktową i aktowe będą wtedy dwie.

EDIT - modelki:
aktowa Nataliahttp://nataliatomczyk.com i https://www.maxmodels.pl/modelka-nati9090.html
Monika https://www.maxmodels.pl/modelka-modelka28.html
Magda https://www.maxmodels.pl/modelka-magdalenaa933.html
Marta https://www.maxmodels.pl/modelka-miki26.html
Ania https://www.maxmodels.pl/modelka-amielczarek.html

Chciałbym podlinkować recenzje z poprzednich plenerów. Niestety, wszystko przenosi się na FB i ginie w mroku. Nie ma jak linkować. No OK - tu są opinie
z Ciechocinka właśnie: http://www.jjstudio.pl/photos.php?id=33
a tu inne, z Łeby http://www.jjstudio.pl/photos.php?id=32
Tu wątek o poprzednim plenerze w Ciechocinku http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=249858 - udzielają się nasi forumowicze, można ich zapytać jak było.

No i teraz najważniejsze. To jest pilne. Hania chce wpłatę zaliczki 1 kwietnia i to nie jest żart. ;) Dość szeroko rozpuszczam więc wici bo musi się uzbierac nas 25 w 2 tygodnie.
Będę wymagał wpłaty 385 zł do 1.04.2017. Jeśli nie uzbieramy grupy - kasę zwrócę. Drugie 385 zł albo już na plenerze, albo .. wpłacić można od razu 770 zł.

Lista:
TOP67+1 - Tomek +1 Wrocław
anita_wlo - Anita - Wrocław
piotrkora - Piotr - Wrocław - zamiana z Artur100

prfoto - Przemek - Poznań

Cube - Kuba - Trójmiasto
Katrina - Kasia - Trójmiasto
pdawid - Paweł - Trójmiasto
leon_gd - Leszek - Trójmiasto
gugus - Rafał - Trójmiasto
nuberus - Marek - Pruszcz Gdański

nikonista02 - Marek - Bydgoszcz
Passer - Jacek - Bydgoszcz
vorlon - Artur - Bydgoszcz
nickt - Tomek - Bydgoszcz (za krotki90)

Oper - Piotr - Warszawa
Rozalinda - Agnieszka - Warszawa
fafniak - Marcin - Warszawa
Pinokio - Marek - Warszawa
Mario__S +1 - Warszawa

full2g 1 - Tomek +1 - Ruda Śląska
562 - Janusz - Katowice
gustaw79 - Marcin - Ostrów Wlkp
anihil - Sebastian - Białystok
Tomek R - Bolesławiec
seawolf001 - Michał - Kalisz - zamiast UFI
carlos_lo - Karol - UK

krotki90 - całość - zwrócono kasę, wycofał się
UFI - Jacek - zwrócono kasę, musiał zrezygnować

====
Brak miejsc wolnych (stan na 01.06)

rezerwowi:
Gosia Ziem (z FB)(lipiec nie)
fotopstryczek - Radek
ziks
yattaman
elvis1985
NataNata

Katrina
18-03-2017, 01:56
Jade na 100%. Kase wpłace, 1 kwietnia lub 2, jak dostane wypłate. Szkoda, ze w tym czasie są jakie loty w Szwecji czy gdzieś tam....

fafniak
18-03-2017, 08:08
Wpisz mnie.
Pokój 1 osobowy

Carlos_lo
18-03-2017, 08:45
zebym sie tylko nie spoznil na samolot, uprzejmie prosze mnie dopisac:)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Witosz
18-03-2017, 09:59
Proszę o wpisanie, jedziemy!

gustaw79
18-03-2017, 10:13
Proszę o wpisanie mnie na listę.

TOP67
18-03-2017, 10:59
Jade na 100%. Kase wpłace, 1 kwietnia lub 2, jak dostane wypłate. Szkoda, ze w tym czasie są jakie loty w Szwecji czy gdzieś tam....

Kasiu. Ja celowo jeszcze nic nie planowałem na czerwiec, A nosi mnie jak nie wiem co. Do pleneru będę już miał 6 wycieczek samolotem i dwie samochodem. Najbliższa za 5 dni :)

passer
18-03-2017, 11:20
Passer 100%

anihil
18-03-2017, 11:34
Jak możesz wpisz mnie na listę.

leon_gd
18-03-2017, 12:16
Hej!

Proszę mnie także umieścić na liście. Tradycji musi stać się zadość.

pozdrawiam Leszek

anita_wlo
18-03-2017, 19:13
Ja też na 100% Tylko jeszcze nie wiem czy chce do pokoju 1 osobowego 2 czy 3 :P

TOP67
18-03-2017, 20:00
Ja tym razem na cały pobyt, więc zabierzemy się z Anitą jednym samochodem.

anita_wlo
18-03-2017, 20:07
O super! To nie muszę się martwić o transport :D Zabiorę jakieś stylizacje to będę miała troszkę większy bagaż :P

Carlos_lo
19-03-2017, 00:03
a ja bym spytal sie o transport z nowej soli ew zielonej gory

pinokio
19-03-2017, 02:34
Tym razem nie przepuszczę! Termin zarezerwowany. Jacku, dopisz mnie :)

gustaw79
19-03-2017, 05:04
Jacku - jakie będą modelki?...... Hehehe żartuję żartuję ;-)

nuberus
19-03-2017, 11:17
Również proszę o dopisanie do listy.

Pozdrawiam, Marek

full2g
19-03-2017, 12:30
Poprosze o dopisanie do listy
Pozdrawiam
Tomek

Jacek_Z
19-03-2017, 18:12
Tym razem nie przepuszczę! Termin zarezerwowany. Jacku, dopisz mnie :)Ooo. Marek. Musisz wreszcie. :)

Jacku - jakie będą modelki?...... Hehehe żartuję żartuję ;-)Garbate i szczerbate ;) :) :)

Pozdrawiam
Tomek
Witam "nowego" :)

W poniedziałek lub wtorek roześlę na PW wiadomość, w której podam m.in numer konta do wpłat. Ten sam co zawsze zresztą.

Mario__S
19-03-2017, 21:38
To jeszcze jeden nowy [emoji3]
Poproszę o dopisanie mnie +1
Jedna osoba fotografująca.
Pokój 2 os.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Artur100
19-03-2017, 21:46
Poproszę o dopisanie mnie do listy - pokój jednoosobowy.

Tomek R
20-03-2017, 00:10
Proszę o dopisanie mnie do listy - pokój - obojętnie

Jacek_Z
20-03-2017, 00:23
Ba, ja miałem zamiar rozpropagować plener na forum canona, olympusa (chciałem wpierw spytac fomaga o zgodę, ale w piątek, sobote i niedzielę to ja zawsze jestem mocno zajęty), poinformować na FB na pewnej grupie i może nawet opłacić promowany post na FB. Chciałem też wysłąc SMS do wszystkich byłych uczestników plenerów itd. No i .. nie będzie to potrzebne w az takim rozmiarze. Robert Miernik - a ty co? :) Jest pokój 1 os.

Już sa 24 osoby.. Nie łudzę się - nie wszyscy wpłacą, ale w sumie nie muszę się martwić, mogę rozsyłać wam nr konta bo widzę, że impreza się odbędzie.

krotki90
20-03-2017, 10:31
Jak są jeszcze miejsca, też się piszę

rpromin
20-03-2017, 10:32
Hej,

Proszę dopisać mnie na listę + 1 osoba, czyli łącznie dwie osoby, pokój 2 osobowy, obie osoby fotografujace

pinokio
20-03-2017, 10:51
Ooo. Marek. Musisz wreszcie. :)

Na 100%! :) Już mi się blenda zakurzyła ;)

rainer
20-03-2017, 22:54
Jeżeli są jeszcze miejsca, proszę dopisać rainer+1 (2 osoby fotografujące). Pokój 2 osobowy.

Ryw
20-03-2017, 23:12
Jeszcze jeden nowy - proszę (jeśli są miejsca) o dopisanie Ryw - jedna osoba pokój jednoosobowy.

full2g
21-03-2017, 10:43
Pozdrawiam
Tomek

Proszę o dodatkowy nocleg dla osoby niefotografującej .
Czyli full2g + 1 ( no foto) = pokój 2 os.

arieloza
21-03-2017, 12:07
Witajcie.Tym razem muszę odpuścić.Od piątku fotografuję event i w żaden sposób się nie wyrwę.Pozdrawiam wszystkich i życzę udanych kadrów oraz wyrozumiałych modelek :-)

cybulski
21-03-2017, 14:33
Chciałbym jako "nowy" się zapisać ale niestety w czerwcu dokładnie w tym terminie nie ma mnie w kraju. Może uda mi się z terminem następnym razem :)

Jacek_Z
21-03-2017, 16:30
OK, witam nowych :)
Ostatnie z wpisów to już osoby powyżej 25 - czyli na liste rezerrwową. Ale to nie przekreśla waszego udziału.
Zycie pokazuje, że 1-2-3 osoby nie wpłacą i wtedy wejdą rezerwowi. W dodatku czasami krtoś kto wpłacił okazuje się (w maju np.) że nie może jechać. I wtedy też wchodzi ktoś z rezerwy.
Reazujmując - jest sens się nadal dopisywać.

Osoby nowe dla mnie - poproszę o PW do mnie z podaniem imienia, nr telefonu (i najlepiej miejscowości skąd się będzie jechało).
Do wszystkich poprzednich uczestników to ja namiary mam.
Ci co lądują na rezerwie - też proszę o takie PW z podaniem tel. Po prostu chce mieć szybki kontakt by wiedzieć, czy taki rezerwowy podtrzymuje chęć wzięcia udziału w plenerze, czy nie i wtedy wchodzi ktoś kolejny. Jak już jest kwiecień czy maj to trzeba podejmować decyzje dość szybko. Stąd potrzeba telefonu. Niektórzy nie wchodzą na forum codziennie i mogę długo (zbyt długo) czekać na ich decyzje. Stąd prośba o podanie nr telefonu. Teraz.

anihil
23-03-2017, 12:27
Jacek_Z termin pierwszej wpłaty się zbliża, czy numer konta jest ten co zawsze, czy podasz inny?

Jacek_Z
23-03-2017, 12:35
Ten co zawsze. 385 zł - rata (przepada jak się nie przyjedzie i nie będzie zastępstwa - na razie nie ma problemu, są rezerwowi)
lub 770 zł - całość (jak się nie przyjedzie i nie znajdzie ktoś z listy rezerwowej to z tego 385 do zwrotu).

Niektórzy już zapłacili ;)

Ja nawet nie mam czasu napisać 25 PW. W najbliższych godzinach, dziś, obiecuję.

Mario__S
23-03-2017, 12:35
No wlasnie. Chciałoby się zapłacić a tu nikt nie upomina się o kasę [emoji6]

Witosz
23-03-2017, 14:28
Przelew "poleciał" na PKO Bydgoszcz

Mario__S
23-03-2017, 14:35
Ten co zawsze. 385 zł - rata (przepada jak się nie przyjedzie i nie będzie zastępstwa - na razie nie ma problemu, są rezerwowi)
lub 770 zł - całość (jak się nie przyjedzie i nie znajdzie ktoś z listy rezerwowej to z tego 385 do zwrotu).

Niektórzy już zapłacili ;)

Ja nawet nie mam czasu napisać 25 PW. W najbliższych godzinach, dziś, obiecuję.

Podaj tylko nr konta i co wpisać w tytule. Po co pisac 25 PW [emoji41]

Jacek_Z
23-03-2017, 21:38
Wysłane 23 PW. Bo kilka osób już wpłaciło :) to co im będę wysyłał :)
Jak ktoś jakimś cudem nie ma PW to proszę o info.

Zapomniałem w PW napisać o osobach towarzyszących. Paru z Was o tym pisało. Poproszę koniecznie o te informację w zwrotnym PW z podaniem minimum imienia kto to będzie. Oraz koniecznie proszę o wpłątę do 1.04 kolejnych 385 zł za pobyt (ulegnie przepadkowi o ile ten ktoś nie przyjedzie).

Info z maila:

PILNE - proszę o wpłatę jak najszybciej. Niech wpłata będzie dziś, jutro, max do 1 kwietnia na moim koncie.
Proszę wpłacić 385 lub 770 zł (lepiej 770 :))
W tytule przelewu proszę napisać PLENER albo Ciechocinek, oraz koniecznie podać swój nick z forum oraz Imię i nazwisko (gdyby przelew był z cudzego konta).
W pierwszym poście wątku (na samym jego dole) będę aktualizował listę uczestników i ich wpłat. Zorientujecie się więc tam czy wpłatę dostałem czy nie.

Jak ktoś nie ma teraz kasy to proszę napisać, że pojedzie na 100%, tylko zapłaci później. Ja uwierzę. Proszę sobie samemu wyznaczyć późniejszy termin - czekanie musi mieć jednak swoje granice. Jeśli do 1 kwietnia nie dostanę ani pieniędzy, ani PW z prośbą o przedłużenie terminu płatności to .. uznaję, że kandydat rezygnuje z pleneru i wchodzi ktoś z listy rezerwowej.

W cenie pobytu 385 zł jest zakwaterowanie w pokojach 2 osobowych (a nawet w dwóch pokojach 3 osobowych też, bo nie ma w pensjonacie aż tylu dwójek).
Jest możliwe zakwaterowanie w pokojach 1 osobowych, albo w pokojach 2 osobowych do pojedynczego wykorzystania. Ale pokojów 1 osobowych są tylko 3, a dwuosobowych jak przyjedzie nasz tylu to tez będzie niewiele. Nocleg w takim pokoju będzie droższy o 35 zł/noc, czyli za plener - 3 noce - 105 zł więcej.
Proszę w takim przypadku napisać mi koniecznie PW, że chce się taki pokój 1 osobowy, a wpłacić można (jak się chce od razu płacić za całość) nie 770 a 875 zł.
Nie gwarantuje otrzymania takiego pokoju. Oczywiście jak ktoś zapłaci 875 zł, a nie dostanie pokoju jedynki to zwrócę 105 zł.

fafniak
23-03-2017, 22:50
Kasa poszła za pokój 1 osobowy - podobno w opcji są masaże stopami modelek ?

Jacek_Z
24-03-2017, 01:50
W tym plenerze wprowadzam innowacje. Nie będzie modelek, tylko modele. Do aktu też ;)
To jak, chcesz atrakcyjnego masażystę? ;)

TOP67
24-03-2017, 04:34
Fafniak to niezły model ;)

RobertMiernik
24-03-2017, 09:29
póki stopy zwinne mają to i modele mogą być...

pinokio
24-03-2017, 12:51
Fafniak to niezły model ;)

Chyba, że sobie warkocze zaplecie ;)

Jacku, kasa poszła w całości.

Jacek_Z
24-03-2017, 13:31
Wiem, uzupełniłem listę. A u ciebie jak ze zdrówkiem? Lepiej?

Są wpłaty od 10 osób.
Anita - będziesz jedną z 3 fotografek na plenerze? Chyba tak. Mariola w USA - czyli z nia nie będziesz dzieliła pokoju. Agnieszka z Piotrem - bo małżeństwo. Katrina - ona woli męskie towarzystwo :) A z kim ty będziesz spała ;) bidulko ;) Może być fotograf (kto?) czy sama? :)

Aha - Anita, z tymi męskimi modelami to niestety był żart. ;( (śmieszność moich żartów jest ogólnie znana ;)) Choć pewnie panie by nie miały nic przeciwko....

anita_wlo
24-03-2017, 18:42
Ech ja tam dziękuję za masaż męskimi stopami. Co innego dłonie ale stopy odpadają ;)

Jacku, ja wolę fotografować kobiety, są ładniejsze :P Model to taki tam może być dodatek do tej pięknej pani, o tak dla kontrastu ha ha ha.

Jeśli chodzi o pokój to może ustalimy co i jak jak już będzie zamknięta lista. Ewentualnie może mnie Tomek przygarnie ;)

pinokio
24-03-2017, 23:49
Te pokoje dwuosobowe są tylko złóżkami małżeńskimi? Tylko takie są w galerii na stronie pensjonatu :)
Będzie wesoło ;)

Jacek_Z
25-03-2017, 01:52
Nie, nie tylko. One sa na zdjęciach, bo takie są w największych pokojach i wyglądają najlepiej.

Jacek_Z
26-03-2017, 12:59
Kolejne osoby sa dopisywane do listy rezerwowej. Są tam tez bywalcy plenerów, którzy się nie załapali i tylko czekają, az ktoś zrezygnuje :)
Rezerwowi pytają, kiedy będzie wiadomo czy się dostali. Wpłaty miały być do końca miesiąca. Czyli do 31 marca. Jeśli ktoś wpłaci 31 marca to przez to, że jest to weekend to wpłate mogę zobaczyć w poniedziałek, 3 kwietnia. I jeśli w południe wpłata będzie, to OK. Jeśli nie będzie wpłaty i nie będzie żadnego PW z prośbą o prolonagtę, to osoby, które nie wpłaciły będą zastąpione przez oczekujących.
Brak wpłaty i brak info będzie traktowany jak rezygnacja.

freebie
27-03-2017, 14:15
Jak zwykle przespałem zapisy, proszę o zapisanie na listę rezerwową a nuż się uda...

cube
27-03-2017, 21:25
ja w imieniu chłopaków od razu zaklepuję dla nas pokój trzyosobowy

Cube - Kuba
prfoto - Przemek
nikonista02 - Marek

yattaman
29-03-2017, 22:43
Poproszę zapisać i mnie?
Trochę późno ale może.

elvis185
30-03-2017, 17:31
Dopiero zobaczyłem info o plenerze, gdyby ktoś zwolnił miejsce to ja jestem na TAK!

Jacek_Z
30-03-2017, 18:00
Bo komunikat o impezie musiał być w miarę szybko ze względu na przedpłatę dla Hani. A że mi wypadają z życia wszystkie soboty i niedziele to info dałem w piątek i .. po weekendzie było pozamiatane. Nie wysłałem SMSa do bywalcow. Nie napisałem info na swojej jjstudio. Nie rozesłałem newslettera. Nie poinformowałem canonierow itd.

gustaw79
31-03-2017, 07:55
Jacek, jeszcze troche a z rezerwowych drugi plener zrobisz ;-)

Jacek_Z
31-03-2017, 11:37
Rezerwowi plus niepoinformowani. Mysle o tym. Ale jest problem z terminami. Do konca czerwca nie ma opcji. A lipiec czy sierpień ... moze to być problem. Wrzesień? Kiedys nie udalo sie mi zebrać grupy na jesienny.

rpromin
31-03-2017, 11:45
to moze oba w czerwcu :) jeden po drugim :)

Domyslam sie ze rezerwowi wchodza w kolejnosci zgloszen? (To by oznaczalo ze jakas mala nadzieja dla mnie jest bo jestem pierwszy na rezerwie, chociaz patrzac na liste prawie wszyscy juz wplacili, czyli potwierdzili udzial...)

Jacek_Z
31-03-2017, 11:51
Ta lokalizacja - nie, pytałem, nie ma terminów na tak liczną grupę. Pensjonat ma obłożenie. I zresztą ja nie mogę. Ja mam wszystkie weekendy (poza tymi gdzie są święta) zajęte aż do końca czerwca. Uczę w kilku miejscach, zaoczni. W ten weekend gdy mamy plener też zresztą mam zajęcia, ale wyznaczę studentom jakąś inną datę (do odrobienia).

Jak zawsze proszę o podanie pomysłów na miejscówki na takie plenery.

rpromin
31-03-2017, 12:44
Calkiem niedawno bylem tutaj http://www.dworstarychotow.pl i naprawde fajnie to wyglada fotograficznie, super teren dookola i ogromna przestrzen, fajnie zagospodarowana, wnetrza tez ciekawe, jak dla mnie idealne miejsce na taki plener.

Jacek_Z
31-03-2017, 15:00
22 miejsca noclegowe - za mało. Nas teraz bedzie 37. Trzeba liczyc nie tylko 25 fotgrafow ale 5 modelek 2 stylistki mnie i osoby towarzyszace czy TOPa67. Nocleg ze sniadaniem miedzy 125 a 150 zł. Dokladajac obiad i kolacje i mnozac przez 3 dni da cene pobytu miedzy 500 a 600 zl.
OK na mniejszą i droźszą imprezę.

anita_wlo
31-03-2017, 21:04
Jesienny plener też fajna sprawa tylko Jacku informację o nim lepiej podać przed wakacjami. Tym bardziej że ten jesienny odbywa się na początku września. Miejscówki może jednak warto mieć stałe i tak modelki się co plener zmieniają. Luboradza była fajnym miejscem.

nickt
31-03-2017, 21:07
Jako że mi pomału klarują się sprawy zdrowotne to też poproszę na listę rezerwową.

Jacek_Z
31-03-2017, 21:58
Jesienny plener też fajna sprawa tylko Jacku informację o nim lepiej podać przed wakacjami. Tym bardziej że ten jesienny odbywa się na początku września.
No właśnie. ja próbowałem szukac ludzi na plener wrześniowy w lipcu i .. porażka. Inna sprawa że plenerów się zrobiło multum, właśnie latem szczególnie ich dużo. I mi wtedy ciężko jets zebrać grupe na wrzesień.

Miejscówki może jednak warto mieć stałe i tak modelki się co plener zmieniają. Luboradza była fajnym miejscem.
Mi też Luboradza super pasuje. Ale miałem uwagi, że jednak ma być zmiana miejscówek. Jak widać wracam - Ciechocinek był w 2014. Luboradza była już 3 razy, ale to było w 2011, 2012 i 2013. Chyba czas tam wrócić.
Ta spora frekwencja jakoś tknęła we mnie ducha i chyba spróbuje (tak jak dawniej) robić dwa plenery w "sezonie".

gustaw79
31-03-2017, 22:17
Dwór Stary Chotow. Heh moje okolice. Dzis przejeżdżałem tam rowerem :-)

Jacek_Z
01-04-2017, 00:00
Jak są jeszcze miejsca, też się piszęIii .. cisza. Dajesz szansę innym?

Proszę dopisać mnie na listę + 1 osoba, czyli łącznie dwie osoby, pokój 2 osobowy, obie osoby fotografujące
Jesteś pierwszy na liście oczekujących, ale widzę, że chcesz jechać z kimś. A co jak się zwolni miejsce i to jedno miejsce, a nie dwa? Przyjedziesz sam?

Katrina
01-04-2017, 20:42
Jacuś zrobiłam przelew :) Ty to jednak mnie dobrze znasz ;p Ja tam zawsze przygarniam meskie towarzystwo ;p Co do pokoju, to pewnie jutro dam znac.

Carlos_lo
02-04-2017, 11:05
Jacek_Z sprawdz pw i updatnij liste, ja poprosze pokoj w spa;) z masazystka

Jacek_Z
02-04-2017, 12:59
Carlos, Katrina, jak mówicie, że wpłaciliście to wierzę. W weekend bank mi nie pokazuje nowych wpłat, jutro pewnie się pokażą.
Nie ma info od 2 osób - nikonsta02 i vorlon. Marek chyba jedzie, on zawsze wpłacał w ostatni dzień o ile kojarzę, z Arturem rozmawiałem ze 2 tygodnie temu i on jedzie - tak mówił.
Jeśli tak, to niestety nikt z rezerwowych się nie załapie.

Pokoje 1 osobowe: UFI, fafniak, nuberus, Artur100. Kogoś pominąłem? Bo mogłem przegapić coś w PW (mam tych PW dziesiątki).

passer
02-04-2017, 21:02
Passer-Jacek, tez 1ka (info szło przez FB mes)

pinokio
02-04-2017, 23:58
Na jesienny też się piszę :)

rpromin
03-04-2017, 06:35
Iii .. cisza. Dajesz szansę innym?

Jesteś pierwszy na liście oczekujących, ale widzę, że chcesz jechać z kimś. A co jak się zwolni miejsce i to jedno miejsce, a nie dwa? Przyjedziesz sam?

Wtedy jedna osoba moze fotografowac a druga wyjechac rekreacyjnie bez foto jak sie domyslam? Mozesz mi wyslac nr tel na priva, lub zadzwonic do mnie prosze (jesli bedzie taka sytuacja ze zwolnilo sie tylko jedno miejsce) to sobie ustalimy jak mogloby to wygladac, numer wyslalem na priva jakis czas temu wraz z pozostalymi danymi.

anita_wlo
03-04-2017, 14:58
Jacku, to jak Kaśka przygarnie męskie towarzystwo to proszę uwzględnij dla mnie pokój jednoosobowy :) Chyba że w drodze wyjątku z listy rezerwowej przygarniesz panią fotografkę.

Katrina
03-04-2017, 21:55
Jednak nie przygarnie. Jeśli Anitka chcesz, możemy dzielić jeden pokój :)

NataNata
04-04-2017, 10:01
są jeszcze miejsca? Jakby coś zwolniło się, może spróbowałabym z Wami? :)

prfoto
06-04-2017, 12:21
całe moje dorosłe życie byłem na listach rezerwowych na plenery Jacka, teraz dzięki magii FB jestem numerem 4, ale będąc na tych listach rezerwowych zastanawiałem się czy znalazłby się ktoś kto zrezygnowałby ze swojego miejsca za większy pieniążek :)
uwolnijmy rynek :) ktoś coś? miejsce już nie na podium, ale numer 4 to bardzo dobra pozycja startowa ;P

to oczywiście żart, [raczej] za żaden pieniądz bym nie sprzedał takiej pozycji startowej :)

Carlos_lo
06-04-2017, 13:00
tak czytam jeszcze raz plan i dla mnie wynika, ze beda 2 dni zdjeciowe - piatek, sobota; Jacku Jacek_Z - kiedy cala ekipa - modelki, wizazystki zjada do Ciechocinka?

TOP67
06-04-2017, 13:05
Plus połowa niedzieli. Ma być 5 modelek i 5 grup. Modelki zmieniają się co pół dnia. Każdy się załapie.

Jacek_Z
06-04-2017, 17:01
Karol - tak jak wszyscy. W czwartek po południu lub wieczorem.

nickt
06-04-2017, 18:29
Widzę że szans na miejsce już kompletnie nie ma ale może moja grupa przygarne kropka na piatkowowieczorne pogaduchy, wódkę i "buchy"?? ;)

digit
10-04-2017, 00:07
No i przegapiłem.... A tak chciałem się znów w tym roku wybrać. Jacku zawsze walczyłem żeby skompletować ekipę, a tu szok.

TOP67
10-04-2017, 09:04
Myślę, że to zasługa banera u góry forum. Wcześniej mało kto zaglądał do działu Plenery. Wiadomość rozchodziła się głównie wśród poprzednich uczestników plenerów, którzy zapisali się na newsletter u Jacka. Teraz pojawiło się dużo nowych osób. I bardzo dobrze.

Jacek_Z
12-04-2017, 18:57
Niektórzy dobrze przeczuwali. Widząc zapotrzebowanie w tzw międzyczasie uzgadniałem powtórzenie imprezy.
Odpowiedni watek jest tutaj: http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=280489

Jeśli komuś z tych 25 z czerwca pasuje także lipiec i chce jechać na dwa plenery to proszę się wpisać, ale będziecie na liście rezerwowej. Jeśli lipiec ZAMIAST czerwca to oczywiście nie rezerwa. Jeśli lipcowa impreza się odbędzie to macie w tym przypadku pierwszeńwstwo. Chodzi o to, by niektórzy się połaczyli ze swoimi kompanami z pleneru czerwcowego. W zwolnione miejsca wejdą inni. Np. nickt itp.

Jak wam pasuje lipiec?
rpromin + 1
rainer + decmeister
Ryw
Gosia Ziem (z FB)
cybulski
fotopstryczek - Radek
piotrkora - Piotr ziks
freebie yattaman
Elvis1985
nickt
NataNata
digit
Piszcie w nowym temacie http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=281017

Jacek_Z
13-04-2017, 20:12
Kurczaczki, na belce i w podpisie dałem link do pleneru 1.
Poprawiłem.
Z 14 rezerwowych tylko 3 osoby się wpisały na lipiec. Dlaczego? Sprawdzacie urlopy? ;)
Na liśice jest więcej osób - bo jest ktoś z OC.

Mario__S
13-04-2017, 20:15
Pisanki malują albo fotografują [emoji6]

pinokio
19-04-2017, 23:46
...Jeśli komuś z tych 25 z czerwca pasuje także lipiec i chce jechać na dwa plenery to proszę się wpisać, ale będziecie na liście rezerwowej. Jeśli lipiec ZAMIAST czerwca to oczywiście nie rezerwa. Jeśli lipcowa impreza się odbędzie to macie w tym przypadku pierwszeńwstwo. Chodzi o to, by niektórzy się połaczyli ze swoimi kompanami z pleneru czerwcowego. W zwolnione miejsca wejdą inni. Np. nickt itp.

Jeśli jest 15 chętnych, to powinni się w następnej 10 znaleźć chętni z czerwca. Powinna obowiązywać kolejność zgłoszeń :(

Jacek_Z
20-04-2017, 22:13
Są 24 osoby, w tym 2 osoby chcące być i w czerwcu i w lipcu - anihil i Pinokio. Z tym, że parę osób z lipca nie jest na 100%. Np. Robert Miernik i Hesja.
Przy okazji widać, że nie są w lipcu sami "nowi".
Przyznam, że priorytet na lipiec mają osoby, których w czerwcu nie ma. Powodem jest m.in. konieczność poszerzenia bazy uczestników plenerów. Ale oczywiście będę czekał do czasu (początek maja), bo chcę by było 25.
Konkludując - jak ktoś jeszcze chce być zarówno w czerwcu jak i w końcu lipca (inne modelki) to proszę się zgłosić (w wątku obok, prowadzi do niego też belka na górze forum).

Prośba - parę układów towarzyskich, że tak to określę, zostało rozbitych na czerwiec i lipiec. Gdyby kilka osób z czerwca się przeniosło na lipiec, to w drugą stronę też by kilku przeszło.
Np. grupa nikonista02, cube, prfoto - połączyć się z nickt. Czyli pierwsi trzej wymienieni - na lipiec - chcecie, możecie dołączyć do Tomka?
Z kolei Piotr by się przeniósł z lipca na czerwiec bo ma grupę z Wrocławia i wspólny transport. podobnie jeszcze inne osoby.

Ktokolwiek chce się przenieść na lipiec (27-30)?
Cenowo jest identycznie, więc wpłata za czerwiec będzie uważana jako lipcowa. Też 25 foto, też 5 modelek, jedna aktowa itd. - wszystko tak samo. Jedynie modelki inne :)

Jacek_Z
24-04-2017, 11:44
OK. To teraz pytanie, czy ktoś (oprócz anihila i Pinokia) jest chętny pojechać na oba plenery?
Szukam minimum 3 osób, bo jest 22 chętnych, a potrzebuję 25.

anita_wlo
24-04-2017, 18:15
Jacku czy termin wrześniowy będzie?

Jacek_Z
24-04-2017, 18:53
Szczerze - to nie miałem zamiaru takiego robić, bo były kłopoty z naborem (nabór musiałby być w lecie). Ale .. nie wiem skąd nagle teraz tyle osób chce jechać na czerwcowy. Tzn na czerwcowy i lipcowy - jest już w sumie 49 osób!
Jak dopnę lipiec to zastanowię się nad wrześniem. Całkiem możliwe, że zrobię go dla mniejszej ilości uczestników, albo krótszy (od piątku)
Widzę jednak, że na lipcowym, gdzie proponowałem właśnie plener od piątku z trzema modelkami, albo od czwartku z pięcioma modelkami to właściwie wszyscy chcieli od czwartku pięć modelek.
Sposobem na to, by zrobić od czwartku, a mieć 5 modelek to jest zmniejszyć grupy do 4 fotografów/modelka. Czyli plener na 20 osób. Tak to się zapowiada, o ile do tego dojrzeję ;)

anita_wlo
25-04-2017, 14:35
Nabór nie musi być w lecie. Możesz zrobić wcześniej, a w lecie dać informacje gdzie się odbędzie :)

Jacek_Z
25-04-2017, 15:06
Problem tkwi w przedpłatach za pensjonaty. Gdy impreza jest mała - np 10 osób to nie ma problemu. Można znaleźć wiele lokalizacji i to niemal na ostatnią chwilę. Kłopot się robi przy tych ponad 33 osobach (modelki makijazystki i osoby towarzyszace jak np TOP67 - teraz bedzie na 37) oznaczają ze bierzemy prawie caly ośrodek. I oni nie chcą wtedy iść na taki układ ze sie zdeklaruje ktoś na miesiąc przed imprezą, a zaliczkę zrobi jeszcze później. Zaliczkę chcą 2 miesiące przed, a ja potrzebuję przedtem blisko miesiąc na znalezienie ludzi i zebranie od nich zaliczek.
3 miesiace przed poczatkiem września to czerwiec - raczej jego początek.
Łatwiej jest zrobić mniejsze imprezy i moze pójdę w te stronę. Wtedy da sie zapakować; ) plener do agroturystyki itp. albo do duzego pensjonatu bez przedpłaty, albo z późną przedpłatą.
Moze bede robił jeden plener duzy a drugi mały.
To juz raczej rozwazania jesli chodzi o rok 2018.
W ogole to chcę zrobić wreszcie ogólny zlot nikoniarzy. Na kilkadziesiąt osób. Moze właśnie jesienią lub zimą.

pinokio
03-05-2017, 22:49
Zlot wstarym stylu? fajna sprawa :)
Myśl Jacku, myśl. Dobrze by było połączyć to z jakimś wydarzeniem czy imprezą.

anita_wlo
12-05-2017, 20:15
Czy dzielimy się na grupy przed wyjazdem na plener czy w pierwszym dniu pleneru?

Jacek_Z
12-05-2017, 21:41
Po kolacji w czwartek jest zebranie organizacyjne.
Wtedy to zrobimy.
Choc wstępnie to mozna sie domyslec pewnych par czy tròjkątów ;)

pdawid
12-05-2017, 21:51
Po kolacji w czwartek jest zebranie organizacyjne.
Wtedy to zrobimy.
Choc wstępnie to mozna sie domyslec pewnych par czy tròjkątów ;)

Może masz już info o modelkach, które Jacku zaprosiłeś na plener ?

Carlos_lo
16-05-2017, 23:28
w kwestii przyjazdu i wyjazdu mam pytanie, czy ktos bedzie z okolic Kalisza? nie mam pomyslu jak dostac sie na plener;)

TOP67
16-05-2017, 23:38
w kwestii przyjazdu i wyjazdu mam pytanie, czy ktos bedzie z okolic Kalisza? nie mam pomyslu jak dostac sie na plener;)

Jak nie znajdziesz nikogo, to ja mogę jechać przez Kalisz, zamiast S8 do Sieradza.

Carlos_lo
16-05-2017, 23:44
dobrze, wezme z soba stare obiektywy;) bede je rozkrecal dla umilenia podrozy i sprawdzal czy dadza sie zlozyc z powrotem;) z reguly nie daja;)

Jacek_Z
16-05-2017, 23:44
Piotrkora z Wrocka będzie chciał się z Tobą zabrać. On przejdzie z lipca na czerwiec, bo jest ktoś, kto idzie w drugą stronę.

TOP67
16-05-2017, 23:57
To będę miał 4 osoby i dużo bagażu Anity. Ale w razie potrzeby piątą osobę zmieszczę.

Jacek_Z
17-05-2017, 00:07
No i nie wiem czy przypadkiem nie modelkę ;)

gustaw79
17-05-2017, 05:45
Carlos ja mogę Cię zabrać. Wyruszam z Nowych Skalmierzyc :-)

Carlos_lo
17-05-2017, 07:28
super gustaw79, kamien z serca mi spadl, wielkie podziekowanie za oferte, skorzystam:) szczegoly omowimy listownie, TOP67 dziekuje rowniez za propozycje, bedzie goraco na dzien przed;)

full2g
17-05-2017, 13:07
Jeżeli to kogoś uszczęśliwi to mogę przenieść moje uczestnictwo z I pleneru na II . Na II plenerze przyłączę się do najbogatszej opcji . Mam wpłaconą zaliczkę za siebie + 1 osobo no foto

Jacek_Z
19-05-2017, 15:59
Na ten moment to wygląda tak:
krotki90 - wycofał się, dziś puściłem przelew ze zwrotem kasy
nickt - Tomek wszedł za krotki90, jest wpłata.
piotrkora - Piotr - Wrocław - zamiana z Artur100. Arturowi bardziej przypasowuje lipiec, a Piotr chciał jechać w czerwcu z grupą z Wrocławia - Tomek, Anita ...
Tym samym zamiana została dokonana, listy obecności zaktualizowane.

Jeżeli to kogoś uszczęśliwi to mogę przenieść moje uczestnictwo z I pleneru na II . Na II plenerze przyłączę się do najbogatszej opcji . Mam wpłaconą zaliczkę za siebie + 1 osobo no foto
Te "manewry", o których pisałem wyżej były zdecydowanie wcześniej zgłaszane i jak widać się dokonały.
Jesteś w takim razie pierwszy w kolejce do zamiany, ale trzeba mieć chętnego w drugą stronę. Jak się pojawi - to spoko.
Na razie jesteś w zestawie ;) na czerwiec.

Być może uczestnicy pleneru czerwcowego nie wiedzą o zmianie w opcji lipcowej - tzn tam będzie 20 osób (i grupy 4 fotografów na modelkę), a plener droższy o 96 zł.

Coś ten rok jakiś dziwny. Nagle jest ludzi na 2 plenery, pytania sa o trzeci, jesienny. Wszyscy chcą mniejsze grupy (wiadomo - mimo wyższej ceny). Co to, 500+ działa czy co? ;) gdybym wiedział to bym zatrudnił 2 fryzjerki.
A tak to powiem, że będziemy mieli stylistę (zza wschodniej granicy), ona też się zajmie włosami, ale nie da rady sama zrobić na rano 5 fryzur, bo musi pierw zrobić makijaże swojej "połówce".
Skoro się tak rozpisałem, to zdradzę modelkę aktową (inne potem podam, by było coś nowego w każdym poście :))
Natalia Tomczyk z Poznania (Przemek - weźmiesz sierotkę ze sobą? ;) albo Wrocław po drodze ją zgarnie, o ile jest miejsce)
https://www.facebook.com/Natalia-Tomczyk-193847170739281
http://nataliatomczyk.com
tylko nie zawracajcie jej głowy masą zapytań o stroje itd. (ona nie ma ciuchów, będzie pozowała nago ;) - typowy żart Jacka ;) - weźmie bieliznę itd. itp. )

anita_wlo
19-05-2017, 16:57
O super, dobrze wiedzieć że Piotrek jedzie. Czyli grupa mi się kompletuje czyli gustaw79 i Piotrek i kto jeszcze do nas no kto???? ;)

Jacek_Z
19-05-2017, 18:54
1 osoba nie pojedzie, mamy więc miejsce wolne.

gustaw79
19-05-2017, 23:31
Zdziwiłbym się, gdyby sierotka nie zaznała wsparcia w Przemku :-)

prfoto
20-05-2017, 00:39
wiesz Jacku, ze w takich kwestiach zawsze możesz na mnie liczyć.
gustaw79 sam bym się zdziwił, ba wręcz brzydziłbym się sobą, gdybym odmówił pomocy organizatorowi tak trudnego logistycznie przedsięwzięcia :)

nickt
22-05-2017, 13:20
Słuchajcie Koledzy.
Jakby ktoś bardzo chciał udać się na czerwcowy plener i jest na liście rezerwowej to możliwe że ja będę musiał zrezygnować bo mam jakieś Dni Otwarte na Inwestycji w dniach 9-10.06.... Będę wiedział na 100% do końca tygodnia ale jakby co piszcie, zaliczkę już Jackowi zapłaciłem a nie chciałbym go zostawiać z problemem :/

freebie
22-05-2017, 14:29
Ja chętnie się zamienię z lipca na czerwiec, muszę sprawę tylko potwierdzić z małżonką (będę wiedział wieczorem)
Wojtek

freebie
22-05-2017, 21:54
Po konsultacjach muszę zostać przy terminie lipcowym...

Katrina
23-05-2017, 09:30
Trójmiasto mam pytanie. Czy miałby ktoś 2 wolne miejsca w aucie i mógł zabrać mnie oraz Kubę na plener? Bo nie mamy transportu, bo auta odmówiły posłuszeństwa... Dorzucamy sie do paliwa i będziemy wdzięczni :D

seawolf001
23-05-2017, 22:36
Cześć

Jest jeszcze to jedno miejsce aktualne?

Jacek_Z
24-05-2017, 00:06
Poszło PW.

pinokio
25-05-2017, 22:19
Poszło PW.

Podobno w każdym poście, miałeś przedstawiać nam kolejną modelkę :)

pdawid
26-05-2017, 21:04
Podobno w każdym poście, miałeś przedstawiać nam kolejną modelkę :)
podobno :)

Jacek_Z
26-05-2017, 21:29
Niech wam będzie. ;) Olga Sokolova https://www.facebook.com/OlgaSokolovaModelka
https://www.maxmodels.pl/modelka-olgas.html
Od roku patrzę na jej portrety. Jest niesamowita.

No i trzeba ją zabrać z Warszawy. Kto chętny?

nickt
27-05-2017, 08:37
Mogę ja ;) Bo muszę wszystkich zmartwić .... będę;)

Jacek_Z
27-05-2017, 21:16
No to super. Bo tak to UFI dostanie zwrot 100%. Jakby was nie pojechało dwoch to (bez kolejnego zastepstwa) byscie dostali obaj zwrot po 50% z 385.

seawolf001
27-05-2017, 23:34
Cześć

Jeśli ktoś ma kłopoty z transportem to może się zabrać ze mną. Kalisz i okolice.

Pozdrawiam

nickt
27-05-2017, 23:42
Jacek ja będę na 100%.....chyba że jakieś zdarzenie losowe udaremni pobyt ale oficjalnie mam już urlop ;)

Carlos_lo
27-05-2017, 23:46
Cześć

Jeśli ktoś ma kłopoty z transportem to może się zabrać ze mną. Kalisz i okolice.

Pozdrawiam

wybieram sie z kolega gustaw79 bo akurat 7-go bede w Kaliszu goscinnie, wiec moznaby sie zmowic w tym poczciwym grodzie, czy daloby sie polaczyc sily a przy tym przewalcowac pare tematow tytulem wigilii ciechocinskiej;)

seawolf001
28-05-2017, 09:18
Jestem do dyspozycji. Jeśli chodzi o szczegóły i kontakt telefoniczny to proszę na PW

gustaw79
28-05-2017, 19:38
Uważam, że wigilia Ciechocińska w Kaliszu przed plenerem brzmi jak plan:-). Jestem za. Pisząc krótko. Kiedy pijemy? :) ;)

piotrkora
28-05-2017, 20:57
tylko panowie żebyście na plener zdążyli bo Boże Narodzenie może was zastać :)

Carlos_lo
28-05-2017, 22:28
no ten tego, tak z umiarem wyczuciem, coby rano sie zebrac, z 3-4h jazda zajmie, wiec jak w poludnie wyruszymy to zdazymy

pdawid
31-05-2017, 22:15
Niech wam będzie. ;)

Jacku może odsłonisz kolejne ważne "ogniwa" pleneru ? póki co mamy 2/5 , jakoś w tym roku jesteś bardziej tajemniczy niż zawsze :)

gustaw79
01-06-2017, 06:17
W sumie to pozostał tylko tydzień do pleneru.

Jacek_Z
01-06-2017, 21:17
Komplet informacji więc :)
Skład jest taki, poukładałem miastami. Możecie się oczywiście poumawiać na wspólny transport.
Warszawa - do was będzie prośba o zabranie dwóch modelek, o tym później.
Mam pytania kto z kim śpi ;) w pokoju, do łóżek nie zaglądam ;) ;) ;)
Anita i Katrina - jak mam was rozlokować?
Małżeństwa/pary wiadomo że będa razem (oper + Rozalinda, Mario__S + 1 i full2g + 1)
Grupa nikonisty02, gdy dołączył Tomek liczy 4 osoby. Nie wiem czy jest taki pokój, czy w takim razie weźmiecie dwie dwójki?
W jedynkach będą nuberus, seawolf001, fafniak, passer. Ktoś jeszcze???

TOP67+1 - Tomek +1 Wrocław
anita_wlo - Anita - Wrocław
piotrkora - Piotr - Wrocław - zamiana z Artur100

prfoto - Przemek - Poznań

Cube - Kuba - Trójmiasto
Katrina - Kasia - Trójmiasto
pdawid - Paweł - Trójmiasto
leon_gd - Leszek - Trójmiasto
gugus - Rafał - Trójmiasto
nuberus - Marek - Pruszcz Gdański

nikonista02 - Marek - Bydgoszcz
Passer - Jacek - Bydgoszcz
vorlon - Artur - Bydgoszcz
nickt - Tomek - Bydgoszcz (za krotki90)

Oper - Piotr - Warszawa
Rozalinda - Agnieszka - Warszawa
fafniak - Marcin - Warszawa
Pinokio - Marek - Warszawa
Mario__S +1 - Warszawa

full2g 1 - Tomek +1 - Ruda Śląska
562 - Janusz - Katowice
gustaw79 - Marcin - Ostrów Wlkp
anihil - Sebastian - Białystok
Tomek R - Bolesławiec
seawolf001 - Michał - Kalisz - zamiast UFI
carlos_lo - Karol - UK

Jacek_Z
01-06-2017, 21:47
Modelki (gdyby to kogoś interesowało ;) ) Żart taki. Wiem, że chcecie je poznać, ale .... ja się boję podawać wcześniej, bo czasami jest rotacja. Modelki dały mi w kość tym razem tak jak nigdy. Osiwiałem, wyłysiałem i nie wiem czy to nie koniec, bo mamy w składzie takie modelki, że się nie zdziwię, że jak dostaną fuchę w terminie pleneru to nas opuszczą, zamiast pracować u nas 4 dni. Okazuje się, że nie dość, że zapłacę więcej, to nie jestem pewien jak to z nimi jest do ostatniej chwili. Mieć za dobre (komercyjne) modelki to jest ryzyko.
Kilka modelek się wysypało. Dwie - wierzę im. Jedna była tu już podana - Olga Sokolova poinformowała mnie już jakiś czas temu, że ma egzaminy na uczelni w tym terminie. Druga z modelek miała operacje i to na serio, bo na FB wrzuciła zdjęcie ze szpitala i jej znajomi pisali sporo komentarzy pod ta informacją. Dziewczyna ogłosiła, że się wycofuje na parę miesięcy z modelingu. A fajna jest i blisko, bo z Torunia. Nawet w lipcowym terminie z niej nie skorzystam. Kolejna modelka okazało się, że nie może gdy .... kontrolnie się jej tylko przypomniałem. 1,5 miesiąca temu napraszała mi się bardzo. A 2 tygodnie temu gdy ją zapytałem czy pamięta to powiedziała, że jest ślub koleżanki. A gdybym nie spytał? Masakra. W efekcie to mamy 3 modelki zwerbowane w przeciągu ostatniego tygodnia - dwóch.

aktowa, zwerbowana dawno ;) Natalia z Poznania, ma 180 cm, zabiera ją prfoto
http://nataliatomczyk.com
https://www.maxmodels.pl/modelka-nati9090.html

Monika Synytycz z Rybnika, 167 cm https://www.maxmodels.pl/modelka-modelka28.html
boję się jej. I jej koleżanka
Magda z Bytomia 165 cm https://www.maxmodels.pl/modelka-magdalenaa933.html
obie zabiera full2g

Marta -€“ Płock - 176 cm https://www.maxmodels.pl/modelka-miki26.html

Ania - Warszawa - 174 cm https://www.maxmodels.pl/modelka-amielczarek.html

Te dwie ostatnie są do wzięcia ;) transportowo do zagadnienia podchodząc oczywiście :) Tak sobie patrzę to z Warszawy jedzie 5 osób, chyba 4 samochody. Ania jest z samej Warszawy, więc to chyba nie problem (kto ją chce?), a Marta jest z Płocka.
No i ona przecież może jechać osobno, nie z Martą. Czy któryś z kierowców planuje jechać nie autostradami (gdzie się nadkłada sporo drogi) tylko drogą najkrótszą, przez Płock??? Byłbym wdzięczny.

Kolejne informacje:
W sobotę wieczorem da pokaz ognia pewna amazonka (karolina)
w piątek lub w sobotę zawita do nas Fomag. Może będzie prezentowany sprzęt
W sobotę zawita do nas pewna ukrainka, Natalia, lat 15, włosy - długość za tyłek. Nowa, sztywna, ale trzeba ją rozruszać :) (i na fajną mamę :))
w pensjonacie pracuje pewna atrakcyjna kelnerka
Z Torunia może podjedzie do nas kilka dziewczyn. Chętna jest taka Marta, która przywiezie ciuchy, które chce mieć zrobione na blog http://sandramuzalewska.blogspot.com/p/dla-kobiet.html
a że ciuchów nigdy zbyt wiele, to ...

makijażystki - Grażyna jak zawsze ;)
oraz ... Natalia nie, bo jest w 7 miesiącu ciąży. Co prawda chciała jechać, ale ja się bałem bo gdyby zaczęła czuć się źle to kicha. Makijaż trzeba załatwiać na wiele miesięcy przed plenerem, gdyby się wysypała w ostatniej chwili byłby problem z zastępstwem.
Drugą będzie Olga z Ukrainy, która zajmie się także stylizowaniem, fryzurami.

Carlos_lo
01-06-2017, 21:57
nie wiem od jakich to zalezy ustawien, ale ostatni tekst krzaczy mi strasznie pl znaki w tapatalku;

https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2017/06/9d580f08a3c376c7053682122f69eaf0-1.jpg
źródło (https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170601/9d580f08a3c376c7053682122f69eaf0.jpg)

widze, ze bede musial wziac taboret takie wysokie dziewczyny;)

TOP67
01-06-2017, 21:59
w pensjonacie pracuje pewna atrakcyjna kelnerka

Znowu?

Hania Cię zabije ;)

Jacek_Z
01-06-2017, 22:00
Hm, może dlatego że część tekstu była wklejana z edytora, z Worda.

EDIT - to co przytoczyłeś to nie, to pisałem normalnie, w przeglądarce.

- - - - kolejny post - - - - - -

Znowu?

Hania Cię zabije ;)
Ale ja bym nie miał o tym pojęcia, gdyby Hania mi nie wysłała zdjęć na Messengerze. Czyli sama chce nam ją dać :)

Carlos_lo
01-06-2017, 22:05
mnie mozesz dokoptowac do grupy kaliskiej, akurat tam bede 2 dni, i bedziemy robic wigilie ciechocinska, mozna wbijac, podloga sie znajdzie:) od ktorej mozna sie logowac w pensjonacie?

anita_wlo
01-06-2017, 22:47
Tak, ja z Katriną :)

Jacek_Z
01-06-2017, 23:13
Tak, ja z Katriną :)A ona o tym wie? :)

.od ktorej mozna sie logowac w pensjonacie?
Na stronie pensjonatu nie widzę od której jest doba hotelowa, ale sądzę, że nasz grupa jest duża i oni nie mają wcześniej az tylu gości. W praktyce więc możesz tam być od południa. Tak sądze.
Idź pod tężnie, zwiedź uzdorwisko, nabierz sił przed ciężką pracą :)

gustaw79
02-06-2017, 06:10
Za Carlosem lo, Jacku proszę dokoptuj mnie do grupy Kaliskiej.

anita_wlo
02-06-2017, 08:06
A ona o tym wie? :)

Tak, tak wie ;)

Carlos_lo
02-06-2017, 17:42
dobra, pakuje sie, co zabrac? mam 2h tylko;) urlop, urlopik, urlopunciooo...

nickt
02-06-2017, 18:35
Jacek czy my w końcu dostaniemy dwie dwójki czy mam kombinować nocleg u modelek?? ;)

Carlos_lo
02-06-2017, 19:47
Jacek czy my w końcu dostaniemy dwie dwójki czy mam kombinować nocleg u modelek?? ;)

modelki po calodziennym wyginaniu o niczym innym nie marza;)

spakowany, polowa rzeczy niepotrzbna bedzie, ale ktoz to wie...

Jacek_Z
02-06-2017, 21:27
zabrać oprócz aparatów i obiektywów blendy biało-srebrne
jak ktoś lubi błyskac to lampy systemowe
ja zabiorę studyjne i w sali konferencyjnej rozstawi się studio.
Jeśli ktoś będzie zainteresowany przeszkoleniem (na plenerze lipcowym tacy są, ale tam sa prawie sami nowi) to w piątek rano albo wieczorem pokażę co i jak się robi w studiu.

dwie dwójki - ty, Marek, Przemek i Kuba?

Aha - czekam kto z Warszawy się odezwie w sprawie zabrania modleki z Warszawy. A kto modelki z Płocka.
Warszawianka siedzi cicho i nie chce mi podać dzielnicy w jakiemj mieszka. czyżbym znowu miał podmienić modelkę?

Bydgoszcz - do zabrania jest znana nam makijażystka Grażyna i nowa stylistka - Olga. Dwa samochody (lub jeden jak ktoś lubi duże towarzystwo ;))

pinokio
02-06-2017, 23:46
Jacku mogę zabrać Anię z Warszawy jeśli nie przerazi jej brak klimy bo właśnie mi wysiadła ?

Jacek_Z
04-06-2017, 19:58
Koledzy. Zostało pare dni. Ktoś czyta ten wątek?
Potrzebuję transportu z Warszawy - Anna mieszka w dzielnicy Młociny - kto ma tam w miare blisko?
Kolejny samochód - Płock, tu sprawa może okazac się gorsza. Sprawdzałem w Google. Jest tą trasą nawet bliżej o 30 km, ale .. autostradami jedzie się troszeczkę krócej niż przez Płock. Ktoś się poświęci?

No i transport dla dwóch stylistek z Bydgoszczy (1 lub 2 samochody).

Aha - mam załatwioną atrakcję - żonglowanie ogniami itd. W sobotę po kolacji, bo musi się zmierzchać. Ustaliłem to dawno temu. Tylko .. ja nie miałem wtedy pojęcia, że w sobotę wieczorem jest mecz Polska - Rumunia. No i co teraz? Co wybieracie? Mecz czy pokaz?

TOP67
04-06-2017, 20:15
Postawimy aparaty na statywie z interwałometrem i pójdziemy na mecz ;)

Carlos_lo
04-06-2017, 23:01
bedzie pelnia ksiezyca... moze to uwzglednic jak bedzie widoczna?

pinokio
05-06-2017, 01:00
Koledzy. Zostało pare dni. Ktoś czyta ten wątek?
Potrzebuję transportu z Warszawy - Anna mieszka w dzielnicy Młociny - kto ma tam w miare blisko?

Aha - mam załatwioną atrakcję - żonglowanie ogniami itd. W sobotę po kolacji, bo musi się zmierzchać. Ustaliłem to dawno temu. Tylko .. ja nie miałem wtedy pojęcia, że w sobotę wieczorem jest mecz Polska - Rumunia. No i co teraz? Co wybieracie? Mecz czy pokaz?

No cóż to jade sam... :(
Wolę pokaz z ogniami czy bez... ;)

oper
05-06-2017, 19:02
Jacek, backupowo możemy zabrać Anię z Młocin (jeśli pinokio jej nie pasuje ;-) ), przez Płock nie planowałem jechać. Może w drodze powrotnej ją odwieziemy?

Jacek_Z
05-06-2017, 23:06
Jej, tzn Annie chyba bez różnicy, mnie też. Ty czy Pinokio. Fafniak dzwonił, też może brac warszawiankę. Został nowy Mario__S muszę do niego jutro zadzwonić ;)
Najbardziej mi teraz chodzi o Płock.

No i Bydgoszcz - passer sie odezwał, weźmie jedną stylistkę.
Kto weźmie drugą? Artur, Marek czy Tomek?

Co z pokazem ogni w trakcie meczu Polska - Rumunia. Ma to sens czy nie?
Pokaz trzeba zrobić w tych godzinach (tzn 21-22). Wcześniej jest za jasno, potem (koniec meczu godz 23.00) jest za ciemno, czarne niebo.
Ma to sens? Bo jak dziewczyna ma specjalnie kupować preparaty, dojechać 100 km, nocować u nas, wracać to to jest wydane 200-300 zł. I jak będzie to oglądało 5 osób to trochę jej głupio będzie.
Powiedziałem jej dziś o meczu. Czeka na decyzję do środy rano.
Co robimy?

Mysleliście o stylizacjach? macie jakieś materiały, tiule itd. itp.?

fafniak
05-06-2017, 23:31
Jeśli chodzi o mnie to mecze mam w głębokim poważaniu

Witosz
06-06-2017, 00:16
Jeśli chodzi o mnie to mecze mam w głębokim poważaniu

Mam to samo, plener jest jeden, lub dwa, przegranych meczów ........:?

Jacek_Z
06-06-2017, 00:30
Jeden z uczestników (niedoszłych) napisał, że złamał rekę.Zrobiło się miejsce wolne. Ktoś jest chętny?

Mario__S
06-06-2017, 10:01
Witam,

Trochę mnie nie było a tu widzę jakieś ustalenia końcowe są dogadywane. I chyba lekko pokomplikuję sprawy :?
Jeśli o mnie chodzi to w ostatnich dniach nieco zmienił nam się plan na środę i czwartek i nie będziemy startowali z Warszawy. Z powodów służbowych musimy w środę wieczorem pojechać do Łodzi, tam nocujemy i jedziemy w czwartek późnym wieczorem do Ciechocinka. Taki jest plan, w najgorszym z możliwych wariantów dojedziemy w piątek rano zanim wszyscy wstaną. Niestety, nie damy rady zabrać nikogo z Warszawy czy też z Płocka :(

Sprawa druga związana z atrakcją w sobotę i meczem. W sobotę o 22:00 razem z Magdą mamy opłacony bieg na 10km w Toruniu :) W tej sytuacji nie będziemy oglądać na pewno ciekawego pokazu ogni i meczu. Do północy myślę, że wrócimy i dołączymy do mam nadzieję wesołej biesiady.

Carlos_lo
06-06-2017, 13:01
siedze na rynku we Wroclawiu i popijam piwko, ktos dolaczy? bede do 18.00;)

pinokio
06-06-2017, 14:15
Lać na mecz. Dawaj zimne ognie ;)

TOP67
06-06-2017, 14:48
Lać na mecz. Dawaj zimne ognie ;)

i gorące modelki ;)

Mario__S
06-06-2017, 16:19
Dodam jeszcze, ze w niedziele wracamy bezpośrednio juz do Warszawy i zeby było sprawiedliwie to poświęcimy sie jak to ująłeś wczesniej, jadąc przez Płock aby odstawić modelkę.

anita_wlo
06-06-2017, 18:52
Oj taki wyjazd kto by tam mecz oglądał. Ten jeden można odpuścić ;)

Od wczoraj pakuję walizki tak że coś więcej niż tiule zabiorę :) Nie wiem tylko czy mnie Kaśka z pokoju nie wygoni jak zobaczy moje bagaże. Ja oczywiście nadal lubię klimaty mroczne, gotyckie tak że jak by była któraś modelka chętna na taką sesję to dla mnie bomba. Jeszcze bardziej się ucieszę jak będzie miała jakieś stylizacje w tym temacie. Ja coś będę miała ale może dziewczyny też coś w szafach mają? Zapakowałam też weselsze sukienki, jakieś wieczorowe, kapelusze, coś pod styl boho. Jak szaleć to szaleć :P

Jacek_Z
06-06-2017, 19:59
Zabieraj ile się tylko w samochodzie Tomka zmieści :)
I apel do wszystkich innych - też możecie wziąć coś do stylizowania dziewczyn. Ukraść kapelusz żony :), albo sukienkę dziewczynie :)

Grażyna jedzie sama, mam więc tylko 1 stylistkę - Olgę do zabrania. Zabiera ją passer albo Vorlon.
2 modelki ze śląska zabiera full2g, prfoto zabiera Natalię z Poznania, Warszawa - Anna - Pinokio lub oper, fafniak - jednak nie.

W piątek przyjedzie fomag i ktoś z cyfrowe.pl, po obiedzie, gdy będą "przemalowywane" modelki będzie prezentacja sprzętu 2 producentów (upraszczając - statywy i torby - całkiem ciekawe).

Jest kilka deklaracji, że piłka i tak się będzie toczyła bez naszego oglądania ;) . Więc w sobotę wieczorem Karolina będzie miotała ogniem. Jej sprzęty zabiera w czwartek passer, by Karolina miała lżej (ona przyjedzie sama, autobusem).

PS - ja, fanatyk siatkówki nie zobaczę dwóch meczy ligi światowej.

TOP67
06-06-2017, 21:08
Zabieraj ile się tylko w samochodzie Tomka zmieści :)

Jedziemy osobnymi samochodami

Ja oczywiście nadal lubię klimaty mroczne, gotyckie tak że jak by była któraś modelka chętna na taką sesję to dla mnie bomba.

Ale zabiorę pejcz ;)

pinokio
06-06-2017, 23:35
Ale zabiorę pejcz ;)

A ja kajdanki :)
Na gotyk też się piszę! I oczywiście na suknie wieczorowe. Zresztą bez sukni też może modelka być... ;)

... Warszawa - Anna - Pinokio lub oper,..

Ja wyjeżdżam ok 11, nie wiem o której kolega oper. Niech Ania zdecyduje o krórej chce ruszyć, to będzie wiadomo z kim pojedzie.

Katrina
07-06-2017, 06:56
Anito, bierz jak najwiecej. My jedziemy autem w 4 osoby, więc musze ograniczyc bagaz do niezbednego minimum, czyli jedna walizka i torba ze sprzetem. Ale patrzac na pogode, to chyba jeszcze wezme mini zestaw studyjny, by miec dodatkowe swiatlo w pokoju. Ale ogolnie rzecz biorąc to ja tam jade wypoczywac, a nie spinać sie o foty ;p

TOP67
07-06-2017, 07:26
A ja kajdanki :)

Czym ja Cię przebiję? Wiem! Pas cnoty! Niestety skórzany, a nie metalowy.

Na gotyk też się piszę! I oczywiście na suknie wieczorowe. Zresztą bez sukni też może modelka być... ;)

Ale Ty będziesz w... ;)

Anito, bierz jak najwiecej. My jedziemy autem w 4 osoby, więc musze ograniczyc bagaz do niezbednego minimum, czyli jedna walizka i torba ze sprzetem. Ale patrzac na pogode, to chyba jeszcze wezme mini zestaw studyjny, by miec dodatkowe swiatlo w pokoju. Ale ogolnie rzecz biorąc to ja tam jade wypoczywac, a nie spinać sie o foty ;p

Dlatego zabieram własną lodówkę i kawiarkę.

Katrina
07-06-2017, 09:00
Czy orientuje się ktoś, czy w pokoju są ręczniki i suszarka do włosów? Bo to zajmuje dużo miejsca....

anita_wlo
07-06-2017, 09:13
Spontaniczne pomysły, błądzenie po terenie, ustawianie modelki w różnych czasami dziwnych pozach, nakładanie i ściąganie ciuchów, ratowanie przed pająkami, osami i innymi groźnymi owadami, odganianie gapiów i zboczeńców, drinkowanie itd - nie ma mowy o spinie bo się nie da. Do tego samo fotografowanie to już jest czysty relaks ;). Gorzej z retuszem bo to już droga przez mękę.

Na stronie podają że jest suszarka i ręczniki.

Jacek_Z
07-06-2017, 09:23
Standard pensjonatu jest całkiem OK, ręczniki sa na pewno, czy suszarka to nie dam głowy. Ale jak piszą, że jest tzn że jest.

fafniak
07-06-2017, 20:21
Oj taki wyjazd kto by tam mecz oglądał. Ten jeden można odpuścić ;)

Od wczoraj pakuję walizki tak że coś więcej niż tiule zabiorę :) Nie wiem tylko czy mnie Kaśka z pokoju nie wygoni jak zobaczy moje bagaże. Ja oczywiście nadal lubię klimaty mroczne, gotyckie tak że jak by była któraś modelka chętna na taką sesję to dla mnie bomba. Jeszcze bardziej się ucieszę jak będzie miała jakieś stylizacje w tym temacie. Ja coś będę miała ale może dziewczyny też coś w szafach mają? Zapakowałam też weselsze sukienki, jakieś wieczorowe, kapelusze, coś pod styl boho. Jak szaleć to szaleć :P

Mogę do was wpaść na taką sesję .. plisss

anita_wlo
07-06-2017, 20:34
Mogę do was wpaść na taką sesję .. plisss
Nooo dobra ale będziesz blendowym ;)

TOP67
07-06-2017, 21:05
Znowu nam pozamyka modelki w klatce. A jak dostanie pejcz i kajdanki...

https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2017/06/y4mY_Xp3AwIysaSzIXCltqoUEuw5YPbWyK7g8ODo-1.jpg
źródło (https://khjvqa-bn1305.files.1drv.com/y4mY_Xp3AwIysaSzIXCltqoU-Euw5YPbWyK7g8ODo_zsp4MzDwmG8SQjItz8CyXEb6fbxNZNn-kbktDMKjkoJQEJTMOKmqhgfKeNTYcdrw_axzVEWJIs4BBYz9Tw Gqy0SL_qzSc6Ih9w8KZV0kPHUlnyKdKtEob_HaPSuQDuS0v_-FRIz26FbMfRr7JW0BkPmdn4tpQruEWmz8v8z0vo9iL_A?width =1024&height=683&cropmode=none)

fafniak
07-06-2017, 21:31
Mmmm :) :) :)
mrrrrr ;)

anita_wlo
07-06-2017, 22:28
Ech strach się bać ;)

anihil
08-06-2017, 10:13
To chyba pierwszy dojechałem. Automapa prowadzi przez remontowaną drogę. Objazd jest skręcając w lewo przed zamkniętą drogą.

TOP67
08-06-2017, 10:21
To chyba pierwszy dojechałem. Automapa prowadzi przez remontowaną drogę. Objazd jest skręcając w lewo przed zamkniętą drogą.

Rozumiem, że już w samym Ciechocinku?
Faktycznie google pokazuje dziurę na Widok i trzeba objechać przez Brata Alberta

Mario__S
08-06-2017, 10:23
Czy wieczorem jest w planie jakis grill, ognisko etc. Bo nie wiem co kupić oprócz picia [emoji41]

TOP67
08-06-2017, 10:25
Czy wieczorem jest w planie jakis grill, ognisko etc. Bo nie wiem co kupić oprócz picia [emoji41]

Coś na komary, bo będziemy raczej siedzieć na dworze. ;)

Mario__S
08-06-2017, 10:28
Odstraszacze, słuszna uwaga. Dzieki [emoji41]

anihil
08-06-2017, 10:34
Rozumiem, że już w samym Ciechocinku?
Faktycznie google pokazuje dziurę na Widok i trzeba objechać przez Brata Alberta

Tak w Ciechocinku

pinokio
08-06-2017, 10:46
Brak info o Ani. Czyli Anię zostawiam ?ofirowi a sam ruszam w drogę ?

Carlos_lo
08-06-2017, 11:19
my juz tez sie zbieramy, bedziemy ok 16

Carlos_lo
08-06-2017, 20:42
zaczelosie

https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2017/06/9bfb4882407d6fd802015b082065a6a6-1.jpg
źródło (https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170608/9bfb4882407d6fd802015b082065a6a6.jpg)

rpromin
09-06-2017, 22:12
i co tam sie dzieje? moze jakas fotorelacja :)?

TOP67
10-06-2017, 00:02
i co tam sie dzieje? moze jakas fotorelacja :)?

strasznie gorąco

https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2017/06/y4mwBaxGNlGQTDNJcpBoqB8KSIALOoSN85IP2uS6-2.jpg
źródło (https://plnd5a-bn1305.files.1drv.com/y4mwB--axGNlGQTDNJcpBoqB8KSIALOoSN85IP2uS6KW9TTqC30hWRPG0 GNttD0bLwqJDab4cqTy_zu36EQh2l-UmnYQSoCWY460xRdQD5TRzrBLOFFr-d1RxAW9GElu38eyRtrBT215vfFxRhuEQVEfllhQ38hO_M8pPrf GAR06r21rVNIUhIAD9XY8q19ueDQNke9r0pBGuduX9575Go_LA ?width=1200&height=800&cropmode=none)

rpromin
10-06-2017, 11:22
strasznie gorąco

Na szczęście jest gdzie sie schlodzic, przynajmniej glowe :)

TOP67
10-06-2017, 12:02
2. Silna grupa pod wezwaniem

https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2017/06/TPO_0074-2.jpg
źródło (http://www.jacekziolkowski.pl/wp-content/gallery/plener-w-ciechocinku-2017-06-backstage/TPO_0074.jpg)

3.

https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2017/06/TPO_0095-1.jpg
źródło (http://www.jacekziolkowski.pl/wp-content/gallery/plener-w-ciechocinku-2017-06-backstage/TPO_0095.jpg)

4.

https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2017/06/TPO_0159-1.jpg
źródło (http://www.jacekziolkowski.pl/wp-content/gallery/plener-w-ciechocinku-2017-06-backstage/TPO_0159.jpg)

5.

https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2017/06/TPO_0185-1.jpg
źródło (http://www.jacekziolkowski.pl/wp-content/gallery/plener-w-ciechocinku-2017-06-backstage/TPO_0185.jpg)

6.

https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2017/06/TPO_0120-1.jpg
źródło (http://www.jacekziolkowski.pl/wp-content/gallery/plener-w-ciechocinku-2017-06-backstage/TPO_0120.jpg)

7.

https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2017/06/TPO_01151-1.jpg
źródło (http://www.jacekziolkowski.pl/wp-content/gallery/plener-w-ciechocinku-2017-06-backstage/TPO_0115-1.jpg)

8.

https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2017/06/TPO_0105-1.jpg
źródło (http://www.jacekziolkowski.pl/wp-content/gallery/plener-w-ciechocinku-2017-06-backstage/TPO_0105.jpg)

9.

https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2017/06/TPO_0206-1.jpg
źródło (http://www.jacekziolkowski.pl/wp-content/gallery/plener-w-ciechocinku-2017-06-backstage/TPO_0206.jpg)

10.

https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2017/06/TPO_0223-1.jpg
źródło (http://www.jacekziolkowski.pl/wp-content/gallery/plener-w-ciechocinku-2017-06-backstage/TPO_0223.jpg)

11.

https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2017/06/TPO_0258-1.jpg
źródło (http://www.jacekziolkowski.pl/wp-content/gallery/plener-w-ciechocinku-2017-06-backstage/TPO_0258.jpg)

12.

https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2017/06/TPO_0289-1.jpg
źródło (http://www.jacekziolkowski.pl/wp-content/gallery/plener-w-ciechocinku-2017-06-backstage/TPO_0289.jpg)

13.

https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2017/06/TPO_0334-1.jpg
źródło (http://www.jacekziolkowski.pl/wp-content/gallery/plener-w-ciechocinku-2017-06-backstage/TPO_0334.jpg)

14.

https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2017/06/TPO_0313-1.jpg
źródło (http://www.jacekziolkowski.pl/wp-content/gallery/plener-w-ciechocinku-2017-06-backstage/TPO_0313.jpg)

15.

https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2017/06/TPO_0279-2.jpg
źródło (http://www.jacekziolkowski.pl/wp-content/gallery/plener-w-ciechocinku-2017-06-backstage/TPO_0279.jpg)

rpromin
10-06-2017, 17:15
super relacja (czekamy na wiecej)a, widze ze jest ciekawie, mam nadzieje ze podobnie bedzie w Lipcu.

OjTam
10-06-2017, 18:59
Coś ciekawie ta blenda na 7. się wybrzusza... :p

TOP67
10-06-2017, 19:05
Coś ciekawie ta blenda na 7. się wybrzusza... :p
Oj tam, oj tam [emoji1]

OjTam
10-06-2017, 19:16
Zawsze to jakaś dodatkowa stabilizacja, co? :lol:

Carlos_lo
11-06-2017, 01:24
wazne, zeby uwazac na sprzet

gustaw79
11-06-2017, 06:47
Siódemka na plenerze robi furorę ;-)

Carlos_lo
11-06-2017, 18:27
Dziekuje Jackowi, modelkom, stylistkom i obsludze pensjonatu za swietnie zorganizowany plener, kto nie byl niech zaluje, kto sie wybiera na druga ture juz sie cieszy;) a kolezankom i kolegom za swietna kompanie i rewelacyjnie spedzony czas!

fafniak
11-06-2017, 18:37
już w domku - było nieźle
Byłem w 2 bardzo fajnych grupach :)

Mario__S
11-06-2017, 18:57
Meldujemy sie z domku. Dziękuje za super imprezę. Podziękowania dla Jacka oraz całej ekipy [emoji1303]

nikonista02
11-06-2017, 19:32
Dzięki wszystkim za plener, Pozdrowienia. Do następnego razu.

anita_wlo
11-06-2017, 19:35
Dojechaliśmy do Wrocławia cali i bez przygód. Jacku, super plener ale inaczej być nie mogło. Ja też miałam okazję być w 2 fajnych grupach - dzięki ludziska :) . Kurde, fafniak ale zbieg okoliczności ;)

anihil
11-06-2017, 19:49
Nareszcie w Białymstoku. Dzięki Jacku za zorganizowanie pleneru, już się nie mogę doczekać kolejnego w lipcu :)

Jacek_Z
11-06-2017, 20:07
No to się cieszę, że sie podobało i że cali wróciliście. :)
Dziękuję za udział :)

Przypominać za to będę o zdjęciach, które macie wrzucać i na forum do odpowiednich działów (portret, beauty, akt) oraz na moją plenerową stronę http://www.jacekziolkowski.pl
W zakładce http://www.jacekziolkowski.pl/plenery/plener-w-ciechocinku-2017-06/plener-w-ciechocinku-2017-06-backstage/ sa już backstage

Instrukcja dodawania zdjęć jest na tej stronie. Logować się można pod swoim dawnym nickiem, a nawet hasłem, tym, który był na http://www.galeria.jjstudio.pl

pinokio
12-06-2017, 11:39
Dzięki Jacku za plenerek i do zobaczenia wkrótce.
fajnie by było w tym samym składzie :)
Podziękowania dla wszystkich ;)

Jacek_Z
12-06-2017, 11:47
UWAGA UWAGA
mam kod rabatowy upoważniający do zakupów w cyfrowe.pl - 10% ważne 10 dni.
Kodu oczywiście na forum ogólnym nie podam, proszę zainteresowanych uczestników pleneru to wyslę na PW.

Carlos_lo
12-06-2017, 20:01
pozdrowienia z samolotu;) probowalem Was wszystkich dojrzec, ale jak to przez mgle ciezko bylo, wspomnienia zostaly, mam nadzieje, ze fotografie rowniez, w weekend dopiero sprawdze

https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2017/06/d65d695492ca1c18b56eeac2bc80dab1-2.jpg
źródło (https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170612/d65d695492ca1c18b56eeac2bc80dab1.jpg)

seawolf001
12-06-2017, 20:35
Bardzo chciałbym wszystkim podziękować za wyrozumiałość i pomoc w doskonaleniu umiejętności oraz świetną atmosferę.
Mam nadzieję , że do zobaczenia na kolejnych eventach.
Gratulacje dla Jacka za zdolności organizacyjne.

Michał

Witosz
12-06-2017, 22:01
Ja też wszystkim chciałem podziękować za miła atmosferę,. pozdrawiam do następnego razu (kiedyś), mam nadzieję.

Jacek_Z
14-06-2017, 20:07
Na fejsie, na tajnej grupie umieściłem (przyklejone u góry grupy) różne informacje.
M.in adresy mailowe do modelek itd. itd.
Przypomniało mi się, że chyba ze 3-4 osoby nie mają konta na fejsie (albo je mają, ale ja ich nie mam w znajomych). Proszę mi podać kogo mam dodać do znajomych, a następnie do grupy.
Jeśli dla zasady ktoś nie chce mieć konta na FB, to proszę mi napisać, podam maile tu, na PW.
Na grupie jest już sporo zdjęć.
Informacje jakie mogę umieścić tutaj:
1. mam kod rabatowy upoważniający do 10% zniżki w cyfrowe.pl
2. Umieszczajcie zdjęcia w działach portret, beauty, akt. Jesli będzie większy odzew na forum to fomag będzie nam plenery dofinansowywał.
3. Wysyłając zdjęcia do modelki, makijażystki oraz fryzjerki wysyłajcie je od razu też do mnie. Zróbcie trzech - czterech adresatów wiadomości. Modelka, ja, makijaż, fryzjer.
Po prostu mam podejrzenia, że na bloga średnio będziecie wrzucali foty. Blog www.jacekziolkowski.pl to dawna www.galeria.jjstudio.pl - większość z Was miała tam konto, ma sie na blogu ten sam nick i hasło. Jak ktoś nie pamieta hasła - można zresetować. Osoby, które nie miały konta na starej galerii - można się zarejestrować na blogu, ja przyjme i wtedy można wrzucać zdjęcia. Wrzucanie nie jest superproste, ale bez przesady. Podałem instrukcję jak to zrobić http://www.jacekziolkowski.pl/instrukcja
Jeśli nie ogarniasz tego - prześlij mi pliki na maila, ja je wrzucę na bloga. Tylko wtedy mi napisz czy mam podpisać je twoim nazwiskiem czy nickiem (czy jeszcze inaczej).
4. Bardzo proszę o recenzję z pleneru na http://jjstudio.pl/photos.php?id=38 - nie patrzcie na to, że to dotyczy pleneru w lipcu. Ja nie utworzę dwóch pozycji w menu, oba plenery będą miały jedną zakładkę (na www.jjstudio )
5. Recenzje bym chciał tez na blogu, tam też chcę komentarze itd, ale ... na razie jeszcze tego nie uruchomiłem. Zrobię to w ciągu tygodnia, mam nadzieję.
6. Bardzo bym chciał wrócić do pleneru w Paradizo - Wymysłowo, rok temu nie stworzyłem galerii. Jak to zrobię to dam tu link, bo sporo z was tam było i mam nadzieję, że nie będę miał dziury w historii plenerów :).

Carlos_lo
14-06-2017, 23:05
tu mozna wrzucac foty, czy bedzie watek osobny? tzn wiem, ze sa dzialy, ale jakies nieprzypisane nigdzie i odnoszace sie do pleneru

TOP67
14-06-2017, 23:09
Tutaj co najwyżej backstage. Oraz linki do fot w odpowiednich działach.

PiKa
15-06-2017, 11:49
W zakładce http://www.jacekziolkowski.pl/plenery/plener-w-ciechocinku-2017-06/plener-w-ciechocinku-2017-06-backstage/ sa już backstage

Masz literówek w nazwach plików. Zamiast TPO_xxxx powinno być TOP_xxxx ;)

I jeszcze uwaga techniczna: szkoda, że nie ma pzewijania w pełnym rozmiarze

TOP67
15-06-2017, 15:20

Też bym tak chciał, tylko cyferek brak. Startowałem od TPA_

Jacek_Z
15-06-2017, 15:21
To nie ja nadaje nazwy plikom. TOP67 tak ustawił w body (tak sądzę).

Carlos_lo
16-06-2017, 20:28
mlode wilky wszedzie wskocza jak poczuja swieza krew:

https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2017/06/225233f05e8f42b92d6c6153d3f42323-1.jpg
źródło (https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170616/225233f05e8f42b92d6c6153d3f42323.jpg)

https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2017/06/0057e0ce374cadc498266d2dccbd8ae4-1.jpg
źródło (https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170616/0057e0ce374cadc498266d2dccbd8ae4.jpg)

rpromin
04-07-2017, 19:32
Hej, jak tam pojawia sie gdzies zdjecia z plenerku, bo na razie widzialem tylko backstage i jeden akt od Carlos_lo a reszta poszla do szuflady cz jak? ;)

Carlos_lo
04-07-2017, 20:21
Hej, jak tam pojawia sie gdzies zdjecia z plenerku, bo na razie widzialem tylko backstage i jeden akt od Carlos_lo a reszta poszla do szuflady cz jak? ;)

poki co walcze z mbp, ale opisze to w watku apple, generalnie jest sporo fot i co tu duzo mowic, trzeba miec jaja;) zeby odwazyc sie pokazac, wiecej dzieje sie na fejsie, tu ludziska boja sie krytyki, poki co na odwage wersja jeszcze niefinalna:
jej wspomnienie:

https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2017/07/6e0d978026d432d0aed1297a68a619de-1.jpg
źródło (https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170704/6e0d978026d432d0aed1297a68a619de.jpg)

na zachete w skrocie podam link do galerii fot nieobrobionych z prosba o wybor do 5 zdjec i przeslaniu mi z formularza strony; jak uzyskam 5 ludzi z forum to dam wiecej, mniej wiecej widac tam przekroj jednej modelki z calego dnia, ale jak zobaczycie problem jest juz na etapie selekcji zdjecia, ktore the best? a co dopiero obrobka... wiec jak chcecie pomozcie:) a piec z waszego wyboru wstawie tutaj, a moze i podziele sie nefem do malego wyscigu o nagrodzie uscisku Jacek_Z :); termin piatek 7.07 rano
http://smooth.photography/testy/monika2017/

TOP67
04-07-2017, 21:38
W tym wątku dajemy tylko backstage i linki do zdjęć umieszczanych w odpowiednich działach.

Carlos_lo
04-07-2017, 21:48
W tym wątku dajemy tylko backstage i linki do zdjęć umieszczanych w odpowiednich działach.

ale gamon, ze mnie, skleroza postepuje, to gdzie by mozna bylo ten moj post powyzszy sklasyfikowac? bo tam jest wszystko;)

rpromin
04-07-2017, 22:17
zaznaczylem i wyslalem :)

Carlos_lo
04-07-2017, 22:37
zaznaczylem i wyslalem :)

wielkie dzieki, zaloze swoj watek, zeby nikt nie mial watow;) tylko w ktorym dziale najlepiej? bo ja w tej haszczy forumowej naprawde sie gubie a chce troche powrzucac materialu;)

Carlos_lo
04-07-2017, 23:43
[Carlosowy watek ciechocinkowy 06.2017]

https://r.tapatalk.com/shareLink?share_fid=2941&share_tid=282838&url=http%3A%2F%2Fforum%2Enikoniarze%2Epl%2Fshowthr ead%2Ephp%3Ft%3D282838&share_type=t link do watku

Jacek_Z
05-07-2017, 11:32
Może to pasuje bardziej do działu W trakcie obróbki http://forum.nikoniarze.pl/forumdisplay.php?f=27 choć pytasz o selekcje zdjęć (po to by je obrabiać, czyli związek z działem jest)

Carlos_lo
05-07-2017, 16:40
Może to pasuje bardziej do działu W trakcie obróbki http://forum.nikoniarze.pl/forumdisplay.php?f=27 choć pytasz o selekcje zdjęć (po to by je obrabiać, czyli związek z działem jest)

tez racja; jako, ze stukam z tapatapa ciezko manewrowac struktura menu tam, wrzucilem wiec do fotografii dzialy ogolne, bo jest z kazdego po trochu, pomieszanie techniki/imprezy/tematow, i chcialem, zeby zebrac do kupy ew moje prace i innych, wiec zapraszam :) jak przeszkadza mozna przeniesc nawet na marsa, focha nie strzele[emoji491]

Ned Stark
13-07-2017, 10:29
Wstydzicie się tych zdjęć, że ich nie ma na forum ? Jeszcze ktoś pomyśli, że Jacek jakieś lipne te plenery organizuje, złe zdjęcia wychodzą, wstyd pokazać...

Jacek_Z
13-07-2017, 11:25
Popieram te wypowiedź. Proszę i nic. Zdjęcia są na TAJNEJ grupie na FB. I nikt ich nie widzi.
Świta mi powrót do pomysłu wprowadzenia zwrotnej kaucji (np. 100 zł) za zrealizowanie obowiązków poplenerowych.
Np. na mojej stronie mam 1 wpis - od modelki Miki.

Carlos_lo
13-07-2017, 12:51
nie denerwuj sie Jacku, jestem w trakcie przenoszenia i reorganizacji danych, niestety troche to trwa, probuje ludzi zmobilizowac tez, ale ciezko, czy juz wybraliscie foty z mojej kolekcji, ktore najlepiej prezentowalyby sie?;) jesli zadne, to nie ma co sie dziwic, ze nie przesylam;) moge wrzucic pozostale jesli chcecie bo to malo czasu zajmuje, ale z obrobka trzeba poczekac

Jacek_Z
20-07-2017, 01:39
No to napisała coś jedna osoba. Pozostałe 24 ... ?

Uwaga. Jest JEDNO miejsce na plenerze 27-30 lipca.
Modelki świetne, aktowego kurczaczka znacie, plus Olga Sokołowa, która miała być u was no i 3 świetne ... nowe (choć w planach miałem sięgac po "stare").
Jest ktoś chętny, poza Arturem i Sebastianem?

esperal
20-07-2017, 07:34
Jacek, jeśli możesz to wstaw linki do folio tych dziewczyn.

Jacek_Z
20-07-2017, 20:46
Lista modelek właśnie się pojawiła w wątku o plenerze lipcowym. http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=281017
Nie chcę mieszać.

Jacek_Z
12-09-2017, 17:48
Jest jedno miejsce wolne na plener, który ma się zacząć w ten piątek 15-17.09. Plener krótszy (bo normalnie startowaliśmy od czwartku), 2 modelki do aktu, jedna ubraniowa. Wątek jest tu http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=283649 podane sa już tam modelki.
Jak ktoś chce to się proszę PILNIE zgłaszać.

Jacek_Z
12-09-2017, 18:44
EDIT - nieaktualne, mam chętną.