Zobacz pełną wersję : Jaki statyw do 300zł
Witajcie :) Mam zamiar kupić statyw do 300zł. Na forum jest wiele postów o tym ale większość starych i wiele polecanych modeli już nie istnieje. Ale po kolei. Mój sprzęt to Nikon d5300+18-105 mm oraz mikrofon rode video mic go. Więc statyw musi to wszystko utrzymać i to jest właśnie to na czym najbardziej mi zależy czyli stabilność. Ma to być statyw do filmowania czyli z głowicą 3D. Na razie znalazłem jeden interesujący model
- Velbon EX-447
Nie wiem co o nim sądzić. Proszę o polecenie innego statywu gdyby okazało się że ten jest kiepskiej jakości ;) 300zł to maksymalny budżet
Szymkowski
14-03-2017, 20:39
Ja mam ten, używam od 3 miesięcy i bardzo sobie chwalę :).
P. S. nie reklamuję sklepu, po prostu pierwszy link z GOOGLE.
http://www.cyfrowe.pl/aparaty/triopo-triopo-c-258-z-glowica-kj-2-statyw-.html
Również polecam Triopo C-258, też mam i jestem zadowolony, jeśli chodzi o udźwig i jakość wykonania to bardzo dobrze się to prezentuje, ale nie wiem czy taka głowica jest ok do filmowania, bo o ile sam statyw wygląda solidniej niż niejeden sporo droższy to głowica jest średnio precyzyjna. Jak tylko do domu, to brałbym coś cięższego z mniejszą ilością sekcji.
ja ostatnio kupiłem Manfrotto Compact Advanced i bardzo fajnie się sprawdza
podepnę się pod temat żeby nie zakładać podobnego przy czym trochę inny cel zakupu,
statym ma służyc w 90% do fotografowanie krajobrazów, Body D7100 plus szerokie szkło(11-16 Tokina) 10% softbox do uzytku domowego. wysokość maksymalna ok 180 cm, długość po złożeniu poniżej 50cm-i to jest klucz żeby się zmieścił o bagażu podręcznego w samolocie:)
koszt ok 300 pln,
Coś polecicie?
jak wyżej ;)
mam i polecam, po złożeniu bardzo poręczny
podaje się że maksymalne obciążenie to 3 kg, troche mało jak na D7100 plus szkło. daje rade z D810?
bez problemu, zeby nie sklamac to d810 + 24-70 wazy ok 1.8kg
Devilish_Chaos
22-03-2017, 20:27
tez polece Manfrotto Compact Advanced. dla mnie tez byl najwazniejsze zeby byl ponizej 45 cm po zlozeniu.. ten wpasowuje sie idealnie