Zobacz pełną wersję : YN622N-TX jaki tryb ustawić na odpalanych lampach
Lampy pogrupowane przez YN622N-TX w 3 grupy błyskowe (A/B/C) mogą być wyzwalane w jednym z trzech dostępnych trybów: i-TTL, manualnym lub Super Sync.
Zamierzam kupić YN622N-TX oraz YN622N. Jeśli za pośrednictwem YN622N-TX zechcę grupe A (na YN622N) odpalic w TTl a grupe B (na YN622N) w Manualu, to jakich ustawień /trybu używam na tych lampkach (SB800, SB900)?
Dokładnie tak jak jest to w instrukcji - TTL.
Dokładnie tak jak jest to w instrukcji - TTL.
Faktycznie, trzeba było zdobyć instrukcję.
Dziękuję.
Co prawda mam inne sterowniki (Pixel King Pro), lecz lampy zawsze ustawiam w TTL. Dopiero na nadajniku ustawiasz potrzebne korekcje i tryby pracy w którym Twoim zdaniem lampy mają pracować. Myślę, że idea w obu sterownikach jest podobna. U mnie pracują SB 800.
Zaraz tam zdobyć. Instrukcje są dostępne na stronie: http://www.hkyongnuo.com
Faktycznie, trzeba było zdobyć instrukcję.
Dziękuję.
Używam tego zestawu z Sb-5000 i potwierdzam, w lampie ttl i odbiera on wszystko z wyzwalacza na aparacie co ustawisz, albo ttl albo manual.
Mam ostatnio tylko jeden problem co jakiś czas lampa zamiast blysnac z wybranymi ustawieniami błyska bardzo słabo. A potem dalej dobrze.
jacek_wozniak
13-03-2017, 16:38
Może po dłuższej nieaktywności się usypia i dopiero po wybudzeniu odpala normalnie?
Raczej nie gdyż, korzystam w tym momencie z Helicona i jest robiona seria zdjęć co jakąś sekundę czy dwie i w środku serii jedno błyśnięcie przykładowo jest ewidentnie ledwo widoczne i potem reszta ok. Nie dzieje się to za każdym razem ale dość często.
A brałeś pod uwagę, że ta jedna sekunda, to może być za mało, aby lampa się naładowała ??
wiesz co patrzyłem czy się ładuje w tym czasie i było ok. Wczoraj robiłem test błyskałem sobie z wyzwalaczami i też kilka razy się zdarzyło i to nawet na początku, że był baaaardzo słaby błysk wyzwolony. Nie mam pojęcia z czego to wynika ale specjalnie nie przeszkadza. Może sama współpraca z nową SB-5000 nie jest idealna. Potestuję jeszcze samą lampę ale wydaje mi się, że to przy zdalnym wyzwalaniu tylko jest ten problem.