Zobacz pełną wersję : Bankowość elektroniczna
Witajcie.
Wiem, wiem wielokrotnie ktoś pytał o zmiany banku bo opłaty za wysokie, etc. Ja mam z kolei inne pytanie, niebawem 20 marca wejdzie do użytku tylko nowy system (testowany) obecnie w ING Bank Sląski gdzie interfejs jest mało czytelny, wiele osób ma problem z jego obsługą i ja również mam takie samo zdanie o nim. Rzekomo nie będzie można sobie zdefiniować przelewów wzorcowych (pytanie jak realizować stałe zlecenia).
Czy ktoś z Was zastanawiał się lub szuka alternatywy dla tego nowego "chorego" systemu w innym banku ? Możecie polecić jakiś inny sensowny system podobny do tego dotychczasowego w ING ?
Jak z opłatami wygląda sprawa, obecnie do 300zł / miesięcznie byłem zwolniony z opłaty prowadzenia rachunku.
Jakieś propozycje Panowie i Panie ?
ING nie znam ale od kilku lat mam konto w Millennium i jest spoko. Aplikacja na telefonie przyjemna. Definiować możesz klientów, można robić płatności zbliżeniowe telefonem. Nie płacę za przelewu i konto bo generuje na nim ruch piniondzów ;) . Nie pamiętam jakie są minimalne kwoty by mieć darmowe konto ale to se znajdziesz w komputerze. Na razie nie szukam innego banku więc mogę polecić.
Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
Jakieś propozycje Panowie i Panie ?
Zmień bank :)
Na jaki ? Jedna propozycja padła na razie...
Krzysztof_G
06-03-2017, 22:50
Na jaki ? Jedna propozycja padła na razie...
a może po prostu poczekaj ... i zobacz jak będzie.
mam konta równolegle w ing, pekao, citi, mbanku a wczesniej jeszcze w getin i to co oferuje ing w zakresie dostępu zdalnego i aplikacji mobilnej jest najlepsze w porównaniu do innych wymienionych.
citi ostatnio też wymieniło system i dzisiaj mi zajęło chwilę żeby odnaleźć przelewy wzorcowe/stałe :-)
nie bardzo mi się chce wierzyć, że ing wymieni coś co działało na coś co słabiej działa ;-)
a jak już miałbyś zmieniać to citi też robi robotę - szczególnie ich karty, działają praktycznie wszędzie na świecie. (no i konto jest darmowe - w tym przelewy - tak samo jak karty - przynajmniej ja tak się załapałem)
spiritus
06-03-2017, 22:50
PKO BP polecam...
Millenium też spoko z tego co słyszałem. MBank podobno też.
Mnie na mobilnej bankowości nie zależy tylko tej obsługiwanej z kompa (bezpieczeństwo). Poczekam do 20tego ale z tego co huczy w necie to jak to wprowadzą to wielu z nimi się pożegna.
ING nie znam ale od kilku lat mam konto w Millennium i jest spoko. Aplikacja na telefonie przyjemna. Definiować możesz klientów, można robić płatności zbliżeniowe telefonem. . Nie pamiętam jakie są minimalne kwoty by mieć darmowe konto ale to se znajdziesz w komputerze. Na razie nie szukam innego banku więc mogę polecić.
Też korzystam z Millennium i mogę polecić.
Jeśli chodzi o koszty rachunku, to zależy od rodzajów kont, bo jest ich kilka. Moje koszty to 0zł za konto, 0zł za wydanie i używanie kart, 0zł za przelewy, opłaty i zlecenia stałe, 0zł za wypłaty ze wszystkich bankomatów w Polsce (tu warunek aby nie brać potwierdzenia z bankomatu.)
Wszystkie transakcje robię przez komp. ze wzgl. bezpieczeństwa. Na telefonie nie korzystam ale jest taka opcja.
Może zobacz tutaj ;) http://jakoszczedzacpieniadze.pl/ranking-kont-osobistych-czyli-najlepsze-konta-bankowe
peterka43
07-03-2017, 20:43
"Rzekomo nie będzie można sobie zdefiniować przelewów wzorcowych (pytanie jak realizować stałe zlecenia)." Definiowanie nowego zlecenia stałego -Zarządzej finansami /zaplanowane / zaplanuj +/wykonaj transakcję/przelew zwykły/wpisujesz konto,adres itp oraz zaznaczasz zlecenie stałe następnie klikasz dalej(więcej nie przechodziłem bo nie potrzebowałem definiować zlecenia stałego) lub jeżeli jest zdefiniowany odbiorca klikasz odbiorcy(klikasz na wybranego)wykonaj przelew i zaznaczasz zlecenie stałe. Fakt nowy wygląd jest trochę zagmatwany na początku zwłaszcza jak przyzwyczailiśmy się do starego,ale można się przestawić.
W jednym masz rację Peterka, że trzeba się przyzwyczaić. Tylko ja jestem z tych co nie lubią takich zmian, wywracających filozofię obsługi przejrzystych systemów i interfejsów. Po kiego... to zmienili, chcieli naśladować systemy z Redmont, chcieili być na czasie..bo to bardziej nowoczesne ? Nie przekonuje to mnie i chyba nie przekona.
Spróbuję to zrobić jak to opisujesz, ale raczej pójdę w nowy Bank, bo coraz bardziej drażni mnie taka polityka nieracjonalnych zmian...
zvierzak
09-03-2017, 09:11
Polecam Ci t-mobile usługi bankowe konto premium, jak zrobisz płatności kartą na 500zł to
- darmowe konto
- zwrot do 25zł miesięcznie
- darmowe wpłaty
- darmowe wypłaty ze wszystkich bankomatów w Polsce i na świecie
Polecam Ci t-mobile usługi bankowe konto premium, jak zrobisz płatności kartą na 500zł to
- darmowe konto
- darmowe wpłaty
I dobra aplikacja mobilna.
zvierzak
09-03-2017, 10:14
I dobra aplikacja mobilna.
A zapomniałem o wadach różowa karta do bankomatu :)
A zapomniałem o wadach różowa karta do bankomatu :)
Można wypłacać BLIKiem, nie trzeba wyjmować karty. :)
ppfalcon
10-03-2017, 14:53
A ja własnie się dzisiaj po raz pierwszy zalogowałem do nowego systemu Citibanku. I co? I g...no!
Choć sam pracuję jako Website developer to to jest po prostu paranoja! W tym systemie NIC nie ma. Duża liczba zdjęć i pustych przestrzeni (jakby to było ważne w BANKU). A nie ma takich podstawowych informacji jak chociażby tabela opłat i prowizji. Szukałem przez 15 minut i nie znalazłem.
Co gorsza - bank zamknął dużą liczbę oddziałów, pozostawiając je tylko w dużych miastach wojewódzkich, stawiając na własnoręczne załatwianie spraw przez Internet.. Tylko że jak to robić, jak tam nic nie ma?
Ludzie chyba mylą Internet z ulotkami drukowanymi, w których ważny jest prześwit i lekkość. W Internecie najważniejsze są hiperłącza, a jak ich nie ma to powstaje taka padaka jak "nowa", beznadziejna strona citi.
Ogólnie: z całego serca NIE POLECAM!!!
Może zobacz tutaj ;) http://jakoszczedzacpieniadze.pl/ranking-kont-osobistych-czyli-najlepsze-konta-bankowe
Ciekawy Ranking?
Najlepszą ofertę ma Nest Bank a jest na szóstej pozycji.
Ciekawy Ranking?
Najlepszą ofertę ma Nest Bank a jest na szóstej pozycji.
Kwestia ustawień "filtra". Wyzeruje "płatności kartą" i "wpływy" i już mamy nowego lidera.
Domyślne ustawienia nie wzięły się z powietrza, autor bloga nie robi tego za darmo.
- darmowe konto
- darmowe wpłaty
a wygląda z przelewami??
płatne czy darmowe?
thekrycha
14-04-2017, 20:39
Przelewy też darmowe. Ja właśnie dzisiaj zrobiłem upgrade do premium. Trzeba tylko pamiętać o małym haczyku. Jak nie zrobisz transakcji kartami na 500 PLN, to opłata za konto wynosi 18,90. Dla mnie to bez różnicy, bo praktycznie tylko kartą płacę, ale ktoś może woli gotówkę ...
jurkarol
14-04-2017, 21:21
opłaty za przelew to dla mnie coś dziwnego. odkąd wprowadzono bankowośc internetowa nigdy nie miałem opłat (pekao).
ponad rok temu założyłem w alior bank konto wyższej jakości. wszystko darmowe. Haczyk jest taki, że wpłaty minimalne co miesiac 2500 zl lub transakcje karta min. 700zl mies.