PDA

Zobacz pełną wersję : Lightroom dla średniozaawansowanych. Warsztaty w Krakowie i online. 19.03.2017

Szkoła Retuszu
06-03-2017, 20:07
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://szkolaretuszu.pl/wp-content/uploads/2017/03/Copy-of-RETUSZ-2.png)
19.03.2017
Kraków i online

Nauczysz się lepiej wykorzystywać potencjał Lightrooma
Poznasz możliwości programu w zakresie obróbki zdjęć.
Będziesz wiedzieć, co zrobić by usprawnić pracę i zaoszczędzić czas
Szkolenie prowadzi praktyk, który na co dzień pracuje w Lightroomie

Program warsztatów:

Praca z wieloma katalogami, import i eksport katalogów
LR i Photoshop integracja
Lightroom i programy zewnętrzne
Rozbieramy i analizujemy presety
Praca nad fotografiami testowymi:
Portret – retusz w LR
Krajobraz – korekcja geometryczna
Architektura – korekcja geometryczna
Korekcja kolorów
Profilowanie rawów
Praca nad fotografiami uczestników.
Na warsztaty weź laptopa oraz tablet graficzny (jeżeli używasz).

Na warsztaty weź laptopa oraz tablet graficzny (jeżeli używasz).

Zapisy: http://szkolaretuszu.pl/warsztaty/lightroom-dla-sredniozaawansowanych/

Informacje: [email protected], 794 401 447

CENA: 399 zł stacjonarnie i 299 zł online.

Każdy uczestnik warsztatów (stacjonarnych i online) otrzyma bezpłatny, nieograniczony dostęp do nagrania warsztatów.
Warsztaty online odbywają się na platformie do webinarów. Uczestnicy mają udostępniony obraz ekranu prowadzącego i słyszą jego głos. Mogą zadawać pytania na czacie. Otrzymują również materiały, by pracować podczas warsztatów.

PROWADZĄCY
Michał Wiatrowski, fotograf i producent wystaw fotograficznych. Ekspert od przetwarzania obrazu i druku fotografii. Prowadzi sklep fotopapiery.pl
Wykonuje projekty graficzne i fotograficzne. Wyróżniany wielokrotnie za prywatne projekty artystyczne i zdjęcia, m.in. World Photography Award, Nagrodą British Council oraz wyróżnienie NCK. W Szkole Retuszu prowadzi warsztaty z zarządzania kolorem i przygotowania do druku oraz Adobe Lightrooma.

DaroD300S
07-03-2017, 08:11
Takie pytanie retoryczne. Czy ktoś na prawdę wierzy w to, że jakiś ekspert chce się z nim podzielić wiedzą ? Dałem się złapać dwa razy na webinaria i raz na "warsztaty". Musiał bym użyć wielu słów uznawanych za politycznie niepoprawne aby to opisać. Nigdy więcej. Program warsztatów to 1/10 spisu treści jakiegoś podstawowego podręcznika do LR za około 50 PLN.

RobertMiernik
07-03-2017, 09:49
Jeśli ktoś zaczyna od zera, każde nowe narzędzie i każdy nowy trik to dla niego przyrost ogromny przyrost wiedzy (bo zaczyna od zera)
Jeśli już znasz Lightrooma czy Photoshopa choćby w stopniu średnim to znasz pewnie dziesiątki, jak nie setki różnych 'przyborów' i trików, wtedy nawet 10 nowych sposobów czy innych przykładów użycia to jakiś marny procent tego co już wiesz.

Niestety najtrudniejsze jest budowanie wiedzy/umiejętności jeśli ma się solidne podstawy. Dlatego rzemieślnikiem, można zostać w dwa lata a żeby być mistrzem trzeba pracować całe życie.

Byłe na kilku warsztatach obróbkowych, na żadnym nie słuchałem z wypiekami na twarzy przez cały dzień, zwykle to był jeden czy dwa 'momenty' ale to właśnie za to płacisz. Jeśli siadasz do komputera po raz pierwszy i masz otworzyć listę plików na pendrajwie, klikasz mój komputer, klikasz w pendrajwa i zrobione. Jeśli na kursie dowiesz się, co robi skrót Win+E to moim zdaniem było warto...

DaroD300S
08-03-2017, 13:00
Jeśli ktoś zaczyna od zera, każde nowe narzędzie i każdy nowy trik to dla niego przyrost ogromny przyrost wiedzy (bo zaczyna od zera)
Jeśli już znasz Lightrooma czy Photoshopa choćby w stopniu średnim to znasz pewnie dziesiątki, jak nie setki różnych 'przyborów' i trików, wtedy nawet 10 nowych sposobów czy innych przykładów użycia to jakiś marny procent tego co już wiesz.

Niestety najtrudniejsze jest budowanie wiedzy/umiejętności jeśli ma się solidne podstawy. Dlatego rzemieślnikiem, można zostać w dwa lata a żeby być mistrzem trzeba pracować całe życie.

Byłe na kilku warsztatach obróbkowych, na żadnym nie słuchałem z wypiekami na twarzy przez cały dzień, zwykle to był jeden czy dwa 'momenty' ale to właśnie za to płacisz. Jeśli siadasz do komputera po raz pierwszy i masz otworzyć listę plików na pendrajwie, klikasz mój komputer, klikasz w pendrajwa i zrobione. Jeśli na kursie dowiesz się, co robi skrót Win+E to moim zdaniem było warto...
Nie, nie było warto. Ta wiedza jest ogólnie dostępna za darmo lub za niewielkie pieniądze.

RobertMiernik
08-03-2017, 13:11
Sorrki ale moje zdanie jest mojsze niż twojsze więc proszę nie wciskać mi w usta swoich zdań.

Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka

DaroD300S
08-03-2017, 14:04
Pewnie, że Twoja prawda jest bardziej twojsza niż mojsza. Parę dni temu natknąłem się na forum na pytanie od zapewne młodego adepta sztuki : jak zrobić zdjęcie jak para młoda stoi w kościele w drzwiach? Oczekiwał on odpowiedzi w jednym i to niekoniecznie złożonym zdaniu. A wystarczy poczytać choćby Neila van Niekerka. Ale to już kilka zdań, ba kilka stron i trzeba jeszcze zrozumieć co się czyta. I pewnie stąd popularność tego typu szkoleń.

RobertMiernik
09-03-2017, 10:24
Zapominasz o podstawowej zalecie, spotykasz innych ludzi o podobnych do swoich zainteresowaniach i różnym (czasem wyższym) poziomie umiejętności.
Owszem WSZYSTKIE triki da się znaleźć na filmikach w internecie ale trzeba wiedzieć czego się szuka.
Wychodzenie z domu i poznawanie ludzi, naprawdę nie jest złe...