PDA

Zobacz pełną wersję : Lightroom problem z makietami w oknie DRUK

kebab87
16-02-2017, 18:48
Witam,

Mam taki problem z Lightroomem, że w oknie "Druk" mam cały czas pustą stronę "Strona 1 z 1" unsaved print. Chciałbym zrobić kolaż zdjęć wykorzystując gotowe makiety, znalazłem nawet w internecie szablony które dodałem i istnieją one po lewej stronie w zakładkach "zestawy makiet" ale jakąkolwiek bym kliknął na środku ekranu nic się nie zmienia, widać je tylko w podglądzie, siedzę godzinami klikam wszystko co się da a na środku ekranu dalej i tak tylko ta szara pusta strefa. Ktoś miał podobny problem albo wie jak sobie z tym poradzić? Wszystkie inne opcje programy działają poprawnie, reinstalacja nic nie pomaga. Na filmikach na youtubie widzę że po prostu klikają szablon makiety pojawia się ona na tym środku który u mnie jest ciągle pusty i po prostu sobie wrzucają w okienka szablonu zdjęcia, u mnie niestety tak to nie wygląda.

Pozdrawiam i proszę o pomoc

2marekm
17-02-2017, 16:53
Ja mam po polsku, a więc nie wiem jak jest po angielsku.
Kliknij "szablony" potem "jednostki miary" i wybierz np. cm.

kebab87
20-02-2017, 17:30
A rozwiązanie problemu takie proste ;), dziękuję bardzo za odpowiedź!

Vim
15-11-2018, 14:08
A rozwiązanie problemu takie proste ;), dziękuję bardzo za odpowiedź!

Witam

Odgrzeję trochę stary temat, ponieważ sam mam taki problem.
Na jednym kompie po wybraniu zakładki print nic mi nie wyświetla, tylko szare tło bez żadnych szablonów. Obojętnie jaki szablon wybiorę nic się nie pokazuje.
Na lapku wszystko śmiga bez kłopotów. Można wiedzieć jak sobie poradziłeś z tym problemem ?