PDA

Zobacz pełną wersję : Lampa błyskowa Meike MK-300.

kazzi
16-02-2017, 16:04
Witam.
Jest może ktoś na naszym forum kto używa tego typu lampki http://www.optyczne.pl/6818-news-Meike_MK-300_-_kompaktowa_lampa_b%C5%82yskowa.html Chcę kupić takie dwie sztuki i używać do oświetlenia w makrofotografii.
Byłyby wyzwalane zdalnie za pomocą Pixel Kinga Pro, umocowane na giętych ramionach. Interesuje mnie opinia na temat ich jakości i deklarowanych funkcji.

ck_dezerter
16-02-2017, 18:16
Witam,
Nie wiem, czy dostaniesz jeszcze ten model, bo jest już nowsza 320. Ja te nowszą mam od 2 miesięcy i złego słowa nie mogę powiedzieć - prawie wszystkie funkcje działają (nie działa tylko synchronizacja z krótkimi czasami), ale wyzwalanie zdalne działa b dobrze - i z fotoceli (2 tryby), i ze sterownika ustawianego w aparacie. Wykonanie dość porządne jak na te pieniądze, mała i lekka (czyli to, co mi chodziło).
pozdrowienia!

kazzi
21-02-2017, 13:03
Dzięki za odpowiedź. Kupiłem na razie jedną sztukę , wiosną sprawdzę jak to mi będzie się sprawdzało w terenie i być może zastąpię SB800 drugą taką samą sztuką.
Po wstępnych testach mogę powiedzieć, że na korpusie działa prawidłowo i wyzwala się za pomocą radiowych wyzwalaczy w trybie TTL z możliwością ręcznego
ustawiania siły blysku z poziomu sterownika.