Zobacz pełną wersję : [ Architektura ] Hartenfels
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2017/02/32481091290_933a87a2f7_c_d-1.jpg
źródło (https://c2.staticflickr.com/4/3871/32481091290_933a87a2f7_c_d.jpg)
Dobre, Lepsze, Sufenta :D
Zdjęcie super, kadr, kwadrat, ramka, faktura materiału szczególnie przy BW - dla mnie na +
Dziekuje. Bardzo ladny komentarz.
Mnie też się bardzo podoba. Tak jak kolega wyżej napisał super są faktury i kształty ułożone w fajną całość. Jedynie spróbowałbym zostawić nieco więcej miejsca na górze, ale tylko nieco :-)
Dziekuje za komentarz. Do wyboru mialem albo "oko" w mocnym punkcie albo wiecej miejsca. W srode postaram sie kolejna wersje lokalnego klasyka "uploadowac"- z mocnym punktem i z "wiecej miejsca". P.S. Schloß Hartenfels jest stosunkowo blisko polskiej granicy- w Turgau. P.S.2. moje podziekowania za komentarze nie nalezy rozumiec jako: "dziekuje za slowa uznania dla tego przepieknego zdjecia" lecz jako: "dziekuje za slowa pociechy i prosze o pare kopaniakow w pupe". P.S.3 motyw jest tak prosty jak kinderdijk- wystarczy ustawic kamere i "trudno jest wszystko spier...".
Cóż mogę dodać do poprzedników? Konwersja i obróbka bardzo dobre. Kadr wyborny - Spirala Fibonacciego jak żywa :mrgreen:
I nawet mi ta ramka nie przeszkadza ;)
Mnie to zdjęcie " kręci" na poważnie. Dobra praca i oko ;-)
Dziekuje za komentarz, moshica. Poniewaz mam troche czasu pozwole sobie na uwage natury ogolnej: ciesze sie, ze zdjecie sie podoba, cieszy uwaga o dobrym oku (uwaga kolegi moshica) jest jednak cos, o czym nie mozna zapomniec- nie ja wymyslilem pokazany tu motyw, nie ja jako pierwszy motyw sfotografowalem- ja jedynie ustawilem statyw, na nim kamere do gory skierowana, tryb M, LV, nacisnalem spust migawki- fertig! Wkrotce pojade do Holandii Kinderdijk fotgrafowac- jestem pewien, ze otrzymam (po obrobce) przynajmnniej poprawnie naswietlone zdjecia- musze pojechac, ustawic, pstryk, fertig! To samo na/w Islandii albo na Lofotach...
Już nie bądź taki skromny! A wiesz ilu ten motyw fotografowało i zwaliło kompletnie kadr? Pewnie więcej osób na nim poległo, niż zrobiło "oglądalne" zdjęcie. W tym właśnie tkwi tajemnica - wiedzieć, gdzie i jak ustawić statyw, jak skomponowac kadr żeby Fibonacci się nie przewrócił w grobie, jak go naświetlić, jak obrobić i w jaką wsadzić ramkę :mrgreen:
Ja naprawde tak uwazam. A co do zdjecia: kamere mozna ustawic tylko w jednym miejscu. Pzdr.
ja jedynie ustawilem statyw, na nim kamere do gory skierowana, tryb M, LV, nacisnalem spust migawki- fertig!
chciałbym aby u mnie też były tak fajne zdjęcia po tak niby prostych czynnościach
więc powtórzę za SerU, już nie czaruj, że ty tam tylko spust migawki wciskasz ;-)
Bardzo bardzo ładny kadr. W sam raz na ścianę, by cieszył oko.
Faktura ładnie oddana, można by spróbować minimalnie przyciemnić nawet, ale raczej w ramach eksperymentu.
Kompozycyjnie dobrze, urodziwy motyw, bardzo dobra konwersja pasująca do tematu (z raczej miękkim światłem i ociepleniem bieli), bardzo przyjemne zdjęcie - do powieszenia na ścianę, o czym wspomniał creep, albo jako pocztówka. A że nowatorskie nie jest, to nie szkodzi, ważne że cieszy oglądąjących. Nie każde w końcu odkrywcze musi być. Przy obecnym rozpowszechnieniu fotografii jest to zastrzeżone dla nielicznych prac. Po wyguglaniu zdjęć tego motywu nie mam wrażenia, że fotografia którą komentujemy ginie w masie dostępnej w sieci. Dla mnie przynajmniej odróżnia się istotnie i decyduje o tym szereg niuansów. Nie wiem czy ten kadr z tego miejsca jest tym, który najbardziej mi się podobał i czy kolor nie dodałby tutaj pewnej wartości. W moim odczuciu jednak zdjęcie to ma wyraźnie indywidualny charakter.
wszystkim kolegom dziekuje za slowa pocieszenia.