Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Łąka nad Columbia River
Poprawiłem obrazek.
http://www.themarts.com/galeria/tree_D50_65_tree_corrected_900.jpg
Piękny widok, fajny kadr, tylko ta ucięta choina trochę drażni.
Pozazdrościć takich widoczków.
Byłoby świetnie jakby było więcej góry.
Panie Światło - od dawna nie miałem do Ciebie żadnych pretensji (tylko podziwiałem i podziwiałem) - ale za tą obciętą u góry sosenkę, czy co to tam rośnie, to ja już nie wiem...
Takie fajne zdjęcie, naprawdę fajne - gra świateł i uspokajająca zieleń wokoło, akuratna doza egzotyki i wystarczająco swojskości, soczyste kolory kwiatków i mgiełka w 'sinej dali', wszystko jest w jaknajlepszym porządku - a tu nagle taki niefart!
A może właśnie takie, mówiąc z angielska - fart? :)
Pułkowniku jakby sie kiedyś szykował plenerek w Oregonie, to ja chętnie. Podziwiam różnorodność Twoich zdjęć.
co do zdjęcia ... wróć tam i zrób to szerzej (-:
Panie Światło - od dawna nie miałem do Ciebie żadnych pretensji (tylko podziwiałem i podziwiałem) - ale za tą obciętą u góry sosenkę, czy co to tam rośnie, to ja już nie wiem...
Co wyście się do tej biednej choinki? :)
Mi tam obcięcie nie przeszkadzało. Oczywiście go widać jak na dłoni, ale to niekoniecznie musi być błąd kompozycyjny. A może i jest, ale jak jest napisane w piśmie: pokaż mi zdjęcie gdzie błędu nie ma.... :)
A co tam choinka ten widok to jest MIODZIO
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (file:///C:/DOCUME%7E1/Mirek/USTAWI%7E1/Temp/moz-screenshot-4.jpg)
Pozdrawiam Mirek
Ta choinka tak koli gdyż jest na środku i z przodu, a widok i światło faktycznie świetne.
OK, OK, żeby choinka mniej w oczy koliła umieściłem ją bardziej z boku. Niestety musiałem stracić ładne tło w PG.
http://www.themarts.com/galeria/tree_gorge.jpg
Trzeba było zabrać toporek i wyciąć chwasta, było by bez problemu :D
Pułkowniku jakby sie kiedyś szykował plenerek w Oregonie, to ja chętnie.
Zapraszam... :) Plenerek to jest właściwie 365 dni w roku, więc w każdej chwili...
co do zdjęcia ... wróć tam i zrób to szerzej (-:
Żeby tam dotrzeć to wpierw trzeba zaliczyć trzy godziny forsownej marszruty ostro pod górę, wliczając dźwiganie plecaka ze sprzętem i statywu na ramieniu. No i obowiązkowa woda i prowiant. Niestety jak się nie ma już tych 30-stu lat, to wszystko przychodzi o wiele trudniej. A potem po takiej marszrucie to już człowiek tak zmęczony że mu wszystko jedno czy drzewo ucięte, czy kadr za wąski... :)
Chmurki tez ladne, ale co do drzewka, to sie zgadzam z kolegami.
Domagamy sie szerszego ujecia ! ;)
Chmurki tez ladne, ale co do drzewka, to sie zgadzam z kolegami.
Domagamy sie szerszego ujecia ! ;)
Wyższego, znaczy się...?
"Wyższego, znaczy się...?"
Szerszego w pionie ;) (taki kompromis).
Gdyby drzewo stanowilo wieksza czesc kadru, moznaby sie pokusic o skupienie uwagi na jakims interesujacym konarze, czy cus, a tutaj raczej calosc znacznie by jakosc odbioru podniosla (IMHO oczywiscie).
Tak, mam na mysli "wyzszego"
eee tam w sumie pieprzyć tą choinę, widok i kolorki są 1 klasa. Urosło bydle takie duże i trudno. I tak mi się podoba. Sam mam w kolekcji setki slajdów z dawnych górskich wędrówek ( robione jeszcze Practiką i F70tką), więc może też coś niebawem wrzucę, proszę tylko podajcie jakiś dobry namiar gdzie je zeskanować i przy okazji troche podretuszować.
Wybaczcie wznowienie wątka, ale poprawiłem obrazek który w wersji oryginalnej rzeczywiście nie był dobry.
no i jest gites :) !!! jeszcze bym wywalił ta choinkę wystającą całkiem po prawej,... żartowałem.
Bartek-Kacper
12-06-2007, 19:39
Nie widziałem poprzedniej wersji ale ten co teraz pokazujesz jest po prostu ŚWIETNY !
Megazordon
13-06-2007, 01:38
Nie tnij choinek Swiatlo! Na takie coś trzeba mieć specjalne glejty. :) Wersja poprawiona z całą choiną wymiata. Piękne zdjęcie.
uderzające
jak tylko łotworłem, łod razu mnie siekło
a potem zrozumiałem czemu... zoczyłem Twój awatar :-)
jest super, ale czegoś brakuje do ideału
czegoś, czego nie jestem w stanie dojść
jest to pewnie ułamek procenta do doskonałości ;-)
O! Niby mała poprawka a od razu inaczej - nie chciałem się pastwić nad poprzednią wersją, wystarczająco się wszyscy poznęcali. ta jest na 100%. W kalendarz może iść :)