PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Zamek Crichton

Sebastianito
31-01-2017, 11:39
Zamek Chriton mieszczący się na południe od Edinburgh-a pomiędzy kilkoma gospodarczymi polami. Swoja chistorię zaczynał już w 1407 roku... nawet miało tam miejsce morderstwo Williama Douglas, 6th Earl of Douglas podczas "Czarnej Kolacji" brrrrrrr....
Podobno miejsce jest nawiedzone, bo gdzies tam w okolicy palili czarownice na stosie (takie były czasy). możecie wierzyć lub nie, ale dało się odczuć czyjaś obecność pomimo tego, że byłem sam!
O przeszłości tego miejsca dowiedziałem sie dopiero po powrocie do domu.... Inaczej nigdy bym tam stopy nie postawił :)

_-= Crichton Castle =-_

https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2017/01/crichton_castle_by_sebastiankrausdaxcwq9-1.jpg
źródło (http://orig02.deviantart.net/0ce8/f/2017/031/0/6/crichton_castle_by_sebastiankraus-daxcwq9.jpg)

|PK1|P15-30@23mm|ISO100|f/11|2sek|

wasciu
31-01-2017, 13:10
Pomimo tak mrocznej przeszłości fotografia bardzo ciepła i przyjemna :) Mi się podoba!

Greg81
31-01-2017, 15:27
Kadrowo rewelacja, ale fioletu jest zbyt wiele Mz .

sufenta
31-01-2017, 17:50
Zdjecie na moim komputerze w pracy jest niewidoczne. Zdjecie obejrzalem na Flickr- jesli to to samo zdjecie- czy nie za duzo magenty? Kadr oryginalny przez na tyle wysokie ustawienie kamery, ze zamek spod linii horyzontu nie wystaje. Moze zbyt oryginalnie. Pzdr.

moshica
01-02-2017, 09:20
Tym razem za bardzo całość pracy "poszła" w fiolet, szczególnie widoczne na trawach w dolnej części zdjęcia. Kadr i światło bardzo na tak.

Sebastianito
01-02-2017, 11:49
(...) na Flickr- jesli to to samo zdjecie- czy nie za duzo magenty?

Tym razem za bardzo całość pracy "poszła" w fiolet (...)

No co ja poradzę, że tak lubię? Chciałem pokazać mróz tuż przed wschodem słońca... Cieszy mnie niezmiernie jednak, że wytykacie co wam sie nie podoba! Chyba jedyne forum które pomaga się dokształcać.

moshica
01-02-2017, 14:15
Piszemy obiektywnie jak jest, są prace każdego z nas mocne i słabsze, tutaj akurat wyszło tak.
Ty nie musisz się już dokształcać, średnia Twoich prac i tak jest wysoka ;-)

creep
03-02-2017, 21:59
Z uwagami kolegów o fiolecie się zgodzę, miejscami można by go trochę odjąć, ale to zdjęcie i tak bardzo mi się podoba - za światło na trawach i zamku, i fajny klasyczny kadr.

biegly
05-02-2017, 19:29
Jest pięknie, krajobraz marzenie. Takie opowieści dodają smaczku, szkoda że nie wiedziałeś o tych historiach wcześniej :P
Byś na bank miał więcej doznań ;)

djecie obejrzalem na Flickr- jesli to to samo zdjecie- czy nie za duzo magenty?

Tym razem za bardzo całość pracy "poszła" w fiolet, szczególnie widoczne na trawach w dolnej części zdjęcia.
Nie chcę tu bronić autora, ale z własnego doświadczenia cienie oraz czasami odcienie kolorów zależą od samego poranka.
Ciepłe światło z boku + niebieskie niebo odbijające światło na pomarańczowej trawie - różnie to może być ;)
Można porozmawiać o intensywności tegoż tu koloru. Ale chyba smak autora jest nam znany, nie pierwsze jego foto na forum, które niczym nie odbiega od poprzednich.
To jak ze śniegiem w cieniu, jedni twierdzą że musi być biały - ale czy na pewno on tam jest biały? :)