Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Przed świtem - [Nemeth]
Witam
Klif w Orłowie pół godziny przed wschodem astronomicznym.
Nikon D800, Tamron 15-30, NiSi nd1000
ISO 160, f/2.8, 71 sekund
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://i2.wp.com/www.koniuszy.com/wp-content/uploads/2017/01/DSC4417.jpg?w=516)
pozdr.
Adam Majchrzak
30-01-2017, 03:34
Piękne stonowane barwy 8-) kadrowanie w ten sposób na szerokim kącie praktycznie nie zniekształca persperktywy, no chyba że masz TS, to można by zadrzeć wyżej dziób, czego mi tutaj właśnie trochę brak ;)
...no i wciąż zadziwiasz tymi przysłonami :shock: , bedę musiał wypróbować.
Pozdrawiam =]
Nie mam TS niestety. Geometria się nie posypała bo matryca była ustawiona prostopadle do obiektu ;)
A przysłona ... ten obiektyw jest tak cudownie policzony, że nawet na f/2.8 jest ostro w całym zakresie :) grzechem byłoby przymykać. Zresztą było jeszcze na tyle mało światła, że po przymknięciu bym musiał chyba z 3 min naświetlać ;)
Szkoda tej uciętej góry, "ciężkie" z prawej strony to zdjęcie , z lewej nic się równoważącego nie dzieje ;) :)
(...) z lewej nic się równoważącego nie dzieje ;) :)
No wiem :( Było za zimno i koleżanki nie chciały pozować na golasa. A jak powiedziałem, że zdjęcie wrzucę na nikoniarze.pl to w ogóle uciekły ;(
:)
No wiem :( Było za zimno i koleżanki nie chciały pozować na golasa. A jak powiedziałem, że zdjęcie wrzucę na nikoniarze.pl to w ogóle uciekły ;(
:)
:lol::lol::!:
... Było za zimno i koleżanki nie chciały pozować na golasa...
Było poprosić kolege... to mogło by być jeszcze ciekawsze... ;) :lol:
Było poprosić kolege... to mogło by być jeszcze ciekawsze... ;) :lol:
Bój się, żeby mi się nie zachciało autoportretu ;) :twisted:
Ja ostatnio przyciąłem drzewo z lewej a Ty od góry :) . Dlaczego tak?
maniak666
30-01-2017, 22:30
Ja ostatnio przyciąłem drzewo z lewej a Ty od góry :) . Dlaczego tak?
Bo Maciej jest wyższy to przyciąl z góry, a Ty niższy to sięgnąłes tylko z lewej. Jakbys miał drabinkę jak Prezes Polski to kto wie-może i z góry bys przyciął:mrgreen:
Ostry600
31-01-2017, 00:30
Bardzo mi się podoba. Uwielbiam Orłowski klif. A tak z innej beczki jaka woda w Bałtyku? :)