Zobacz pełną wersję : program do prezentacji zdjec
Chlopaki zwracam sie do Was, bo szukam, probuje i nie moge sobie poradzic.
W jakim programi moge utworzyc i pozniej wypalic na dvd prezentacje zdjec z muzyka, przejsciami, ale tak, zeby jakosc fotografii na tym pokazie byla taka jak ja je widze w przegladarce (jesli to w ogole mozliwe). Probowalem Memories, Gold costam, Picassa ale zawsze w efekcie koncowym zdjecia byly male i mydlane. A druga sprawa to jesli uda mi sie taki program/ustawienia znalezc to jakiej wielkosci (rozdzielczosci) zapisac zdjecia zeby na TV plasma 50cali zaprezentowac je rowniez w jak najlepszej jakosci. Dzieki za pomoc.
Cale i plazmy są w tym wypadku nieistotnym pierdzeniem marketingowym. Istotną dla Ciebie informacją jest tzw. rozdzielczość ekranu, choć tak naprawdę nie jest to rozdzielczość, a wielkość mierzona w pixelach.
Mając taki prostokąt (np. 1024 x 768 px - choć to są proporcje ekrany 4 x 3) przerabiasz zdjęcia do zadanej wielkości i po sprawie. Nie zapomnij o sRGB zamiast AdobeRGB, bo będziesz narzekać na kolory.
Wojteksw
31-05-2007, 20:36
Ja osobiście pokaz robię w Pinnacle Studio 10 PL, kiedyś sprawdzałem Nero ale nie byłem zadowolony.
chopy czy naprawde nikt nie spotkal takiego programu, ktory nagra na plyte i w fajny sposob z podkladem muzycznym zaprezentuje zdjecia ALE BEZ ZMIAN ICH JAKOSCI? Prosze pomozcie.
A próbowałeś Muvee Producer? Szybko, bezboleśnie i jakość sympatyczna.
Antonina
26-06-2007, 09:41
Ja od dwóch lat korzystam z Pinnacle PhotoAlbum na jakości nic nie tracisz program tworzy trzy foldery AUDIO TS - VIDEO TS – IMAGES w tym folderze masz wszystkie zdjęcia w oryginalnej jakości żadnej kompresji czy zmniejszania program ma to wszystko czego szukasz
Jest jeszcze jeden ciekawy program z tym że droższy tylko go testowałam ale efekty są rewelacyjne nawet po kompresji, możesz zrobić kilka podkładów muzycznych dla każdego albumu np.. dla siebie jakąś ciężką muzykę a jak będziesz pokazywał babci wybierzesz coś spokojnego ;) ma możliwość tworzenia menu na płytach CD tu masz link do wersji Trial na 30 dni http://www.divx.com/divx/windows/author/
Pinnacle kupisz do 10$ na eBayu a Autchor 40 $
spróbuj wykorzystać darmowy program FastStone Image Viewer
grzegorzant
30-06-2007, 14:03
W ProShow Gold jest chyba możliwość ustawienia rozdzielczości wyświetlanych plków oraz ustawienia ostatecznej jakości HQ itd
Pro Show Gold sadze że spisze się idealnie.
Gawronnek
30-06-2007, 14:54
też używam Pinnacle Stuio Plus 10, jestem bardzo zadowolony, stworzenie filmu z np. 500 zdjęć z menu DVD, podkładem muzycznym, przejściami itd. zajmuje mi około 30 minut, gorzej z konwersją do formatu DVD ale to już wina słabego kompa, w sumie wersja jubileuszowa zawiera wiele przydatnych dodatków, uważam że te nie całe 300 zł warto wydać
dziekuje Wam za odpowiedzi. Na pinnancle studio musze jeszcze poczekac, zeby go wyprobowac, ale mam Pro Show Gold.
Tylko niestety zdjecia w prezentacji sa rozmyte i nie maja takiej ostrosci jak w przegladarce - czy ktos moglby mnie naprowadzic gdzie i co odznaczyc zeby ich nie ruszal. - jesli to mozliwe przy konwersji na video - bo tego nie jestem pewien!!!
grzegorzant
11-07-2007, 17:56
a jaką rozdzielczość zdjęć, no i ogólną Qualitet;) całego projektu ustawiasz w menu przed ostatecznym zgraniem na płytę?
ja od pinnacnle'a proponuje Sony Vegas - przyjemna praca, dużo zabawy, duże możliwości...