PDA

Zobacz pełną wersję : Przygotowanie sprzętu do serwisu- GWARANCJA. Dokumenty/Paczka.

kurczeblade
19-01-2017, 12:26
Bardzo proszę o pomoc, w kwestii wysyłki dwóch aparatów do serwisu. D750 w ramach akcji serwisowej, oraz D600 w ramach akcji serwisowej kurz. :)

Generalnie wziąłem powyciągałem wszystkie karty gwarancyjne z pudełek i widzę że są braki. Przykładowo do Nikona D750 mam paragon, wraz z druczkiem Nikon Europe Service Warranty. Karteczka jest podpisana przez sklep, jest pieczątka na niej i data. Dodatkowo mamy żółtą naklejkę "2lata gwarancji. Ale dopiero teraz zauważyłem że nie mam osobno Polskiej KARTY GWARANCYJNEJ. Czy to będzie jakiś problem ze strony serwisu Nikona, przy przyjmowaniu aparatu w ramach gwarancji ?

Natomiast jeśli chodzi o D600 jest sama Polska KARTA GWARANCYJNA, jest ten druczek międzynarodowej gwarancji, ale nie jest wypełniony, niestety też nie mam paragonu. Czy w ramach akcji serwisowej zostanie aparat przyjęty z brakiem takich dokumentów?

kurczeblade
19-01-2017, 12:58
Co serwis dokładnie naprawia/wymienia w celu akcji serwisowej D750 w sprawie możliwego cienia na zdjęciach spowodowanego przez migawkę? Czy są przy tym wymieniane gumy ? :)
I proszę napiszcie jak zabezpieczacie swoje paczki do wysyłki ? :D Od czasów Pentaxa/Canona, pierwszy raz aparat wysyłam do Serwisu :)

jarzon
19-01-2017, 16:30
Kiedyś pytałem serwis o jedną d750, której numer seryjny kwalifikował ją do akcji serwisowej i dostałem wiadomość, że naprawa jest bezpłatna nawet dla aparatów spoza polskiej (europejskiej) dystrybucji.
Jeśli dobrze kojarzę, to gumy wymieniają bo są pod nimi śrubki niezbędne do rozmontowania korpusu.

jo44
19-01-2017, 18:16
Podobnie było jak oddawałem D600 do serwisu w ramach akcji "Kurz". Żadnych pytań o papiery - aparat zarejestrowano, dostałem pokwitowanie i po pięciu dniach aparat kurierem do domu.

jarzon
19-01-2017, 20:56
apropo zamówienia kuriera i wysyłki:

Aparat proszę przesłać do serwisu na koszt Nikon Polska kurierem DHL /nr klienta DHL 1243919/ na adres:

Serwis Nikon Polska Sp. z o.o.
Ul. Łopuszańska 38B
02-232 Warszawa