Zobacz pełną wersję : Kurs fotografii z Harvardu
spiritus
18-01-2017, 12:01
Siema
Trafiłem na takie coś: https://alison.com/courses/Digital-Photography/content
Może się komuś przyda :)
Jak ktoś rozwiąże test na 80% to sobie moze wydrukować dyplom ;)
Ja zacząłem, wieje nudą z początku ale może na późniejszych etapach czegoś ciekawego się dowiem. Plus jest taki że wystarczy odpalić wykład, następnie przejść do następnego i już mamy ten poprzedni zaliczony. Wtopa będzie jak nie zdam na 80% i nie otrzymam "dyplomu Harvardu"
spiritus
18-01-2017, 19:47
Ja zacząłem, wieje nudą z początku ale może na późniejszych etapach czegoś ciekawego się dowiem. Plus jest taki że wystarczy odpalić wykład, następnie przejść do następnego i już mamy ten poprzedni zaliczony. Wtopa będzie jak nie zdam na 80% i nie otrzymam "dyplomu Harvardu"
Jak Ci się uda to opisz jak wygląda test... ja na chwilę obecną nawet czasu nie mam na to :)
KrZyChUM
18-01-2017, 20:27
Jak Ci się uda to opisz jak wygląda test... ja na chwilę obecną nawet czasu nie mam na to :)
Całość jest faktycznie na poziomie "Introduction". Po losowym oglądnięciu 45 minut z wszystkich modułów rozwiązałem test na 95% :-).
Też mi się udało zdać, za pierwszym podejściem... na 95% również. Niestety żeby dostać PDFa trzeba zabulić 14ojro.
spiritus
18-01-2017, 21:47
Też mi się udało zdać, za pierwszym podejściem... na 95% również. Niestety żeby dostać PDFa trzeba zabulić 14ojro.
Bez tego certyfikatu nie wydrukuje? Czy można jednorazowo tylko?
Warto wydać te 14 ojro za papierek z Harvardu? Jak sądzicie? :D
Problem w tym, że to nie do końca taki Harvard jakim go malują -> https://alison.com/cert/gallery/ tutaj są fotki jak wyglądają dyplomy drukowane przez nich (taki dyplom to już koszt 27euro + koszty wysyłki)
A tak będzie mniej więcej wyglądał nasz PDF -> https://alison.com/cert/style/image/certificate.jpg
Najgorsze jest to wielkie logo platformy Alison, wolałbym tam logo Harvardu :-P
spiritus
18-01-2017, 22:06
Aaa to suabo.....
Najgorsze jest to wielkie logo platformy Alison, wolałbym tam logo Harvardu :-P
Fotograf nie umie loga podmienić? Nie chce mi się wierzyć :D
KrZyChUM
18-01-2017, 22:44
Aaa to suabo.....
Harvard rocznie kosztuje 50k $. Za 14 ojro to ten tego... ;-).
spiritus
18-01-2017, 22:50
Harvard rocznie kosztuje 50k $. Za 14 ojro to ten tego... ;-).
Ale masz porządny papier a nie jakieś alison gdzie nikt nie będzie kojarzył :D
Fotograf nie umie loga podmienić? Nie chce mi się wierzyć :D
Jakby patrzeć od tej strony to można mieć certyfikat każdej uczelni i z każdej dziedziny.
pioterkow
19-01-2017, 13:15
Generalnie to takie "certyfikaty" można wydrukować sobie na domowej drukarce. Mają taką samą wartość jak te śmieci z internetu. Wyciąganie kasy i szukanie jeleni.
thekrycha
19-01-2017, 14:21
Hah, mówię sobie, a co mi tam ... wejdę sobie, jak mawia mój kolega ... just for testa :p ;)
I co? Ano to, że @spiritus (http://forum.nikoniarze.pl/member.php?u=68782) masz w dziób :p :D
Jak przeczytałem jedną z odpowiedzi na pytanie o PSa to sobie odpuściłem ... Pytanie brzmiało, które z poniższych stwierdzeń jest prawdziwe i uwaga, jedna z odpowiedzi "Napis 'Photoshop' pojawia się na każdym obrabianym zdjęciu" ... Kursor czym prędzej powędrował w stronę 'krzyżyka' :p
Ale na tym, nie koniec ... Stronka zauważyła, że przerwałem w trakcie rozwiązywania testu i w te pędy dostałem maila, że Harvard wycofuje kurs z Alison i że muszę się spieszyć, bo za chwilę kurs zniknie i nie będę mógł otrzymać ich super hiper certyfikatu ... Jak się domyślacie domena powiększyła szeregi czarnej listy mailowej :p
Podsumowując, polecam ... haha :p ;)
Gustavo Woltmann
22-01-2017, 14:17
Wiem, że to nie odpowiedź na temat, ale nie znalazłem podobnego wątku. Czy ktoś mógłby mi polecić dobry kurs fotografii w Warszawie??? Taki na weekendy?
spiritus
22-01-2017, 15:41
Wiem, że to nie odpowiedź na temat, ale nie znalazłem podobnego wątku. Czy ktoś mógłby mi polecić dobry kurs fotografii w Warszawie??? Taki na weekendy?
Gustavo Woltmann załóż nowy wątek. Tu posprzątam aby nie zaśmiecać.