PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Rogalińskie Dęby

emelsky
17-01-2017, 00:03
Witajcie!
Pomęczę Was Rogalińskimi Dębami <odkopane z wypadu w poszukiwaniu wschodu> :smile:
Dajcie znać co myślicie, wszelkie opinie na miarę złota :lol:

https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2017/01/DSC3303ne_aeearwq-1.jpg
źródło (http://s10.ifotos.pl/img/DSC3303ne_aeearwq.jpg)

Nikon D7200 + Sigma 10-20mm f/3,5 + zabawa w luminosity masks

leon28
17-01-2017, 07:46
jak dla mnie super, zupelnie nie ma sie do czego przyczepic ;-)

Greg77
17-01-2017, 10:31
Hej, znam miejscowke swietnie, osobiscie inaczej bym to ubral w kadr, troche przy tym niebie za jasna podloga, poza tym mi sie bardzo podoba, trafiles ciekawe warunki ;)
Mam nadzieje, ze lapales jakie deby z tym niebem po lewej...
Oj ta miejscowka to kopalnia kadrow, wszystko w odleglosci max 100m, musze sie znow tam wybrac przy nastepnej wizycie z Poznaniu.

Nbogdan
17-01-2017, 10:43
Nikon D7200 + Sigma 10-20mm f/3,5 + zabawa w luminosity masks

Mi się podoba, choć nie mam pewności co do kadru. Na jedno wyszło symetrycznie, na drugie może mniej dołu, może mniej góry... A może dobrze jest jak jest.
Jak się spisuje ta Sigma? Trochę śni mi się po nocach:sad: Fajna do widoczków, może też do nocnych.
A "luminosity masks" to z jednego kadru, czy łaczone z kilku?

emelsky
17-01-2017, 12:07
- - - - kolejny post - - - - - -

Hej, znam miejscowke swietnie, osobiscie inaczej bym to ubral w kadr, troche przy tym niebie za jasna podloga, poza tym mi sie bardzo podoba, trafiles ciekawe warunki ;)
Mam nadzieje, ze lapales jakie deby z tym niebem po lewej...
Oj ta miejscowka to kopalnia kadrow, wszystko w odleglosci max 100m, musze sie znow tam wybrac przy nastepnej wizycie z Poznaniu.

Dziękuję za opinię. Kadrowo też mi średnio usiadło, mam jeszcze kilka ujęć z tego poranka (może uda się wrzucić za jakiś czas). Podszedłem do tego bardziej ćwiczebnie, jeżeli chodzi o obróbkę bo nie wiem czy pamiętasz mojego pierwszego dęba na forum i niestety tam całość postprodukcji leżała ;) (faktycznie podłoga mogłaby być lekko ciemniejsza). Jeszcze raz dzięki za miłe słowo i sugestie!
Pozdrawiam

Mi się podoba, choć nie mam pewności co do kadru. Na jedno wyszło symetrycznie, na drugie może mniej dołu, może mniej góry... A może dobrze jest jak jest.
Jak się spisuje ta Sigma? Trochę śni mi się po nocach:sad: Fajna do widoczków, może też do nocnych.
A "luminosity masks" to z jednego kadru, czy łaczone z kilku?

Sigma jest ok, ostra, szeroka, trochę jednak przyczepiłbym się do aberracji, poza tym dobrze nam się współpracuje ;) Co do naświetlań to osobno góra, osobno dół.
Pozdrawiam

jak dla mnie super, zupelnie nie ma sie do czego przyczepic ;-)

Cieszę się, że się podoba ;)
Pozdrawiam

Hoobie
17-01-2017, 21:55
Bardzo przyjemnie dla oka, mi jednak osobiście przeszkadzają dwie rzeczy: zbyt jasny dół i... ramka ;).

Kulten
17-01-2017, 21:57
Fajnie zbudowany kadr i nastrój. Z uwag to tylko zbyt rozjaśnione drzewa i zrobione to w trochę niekonsekwentny sposób :) .

Ale tak poza tym dobre zdjęcie.

emelsky
18-01-2017, 01:34
Bardzo przyjemnie dla oka, mi jednak osobiście przeszkadzają dwie rzeczy: zbyt jasny dół i... ramka ;).

Faktycznie, przyciemniłem podłogę, usunąłem ramkę i podoba mi się bardziej! Ale mimo wszystko w ramkę wrzucę - może ciut mniej kombinowaną :-) dziękuję za wskazówki!
Pozdrawiam

Fajnie zbudowany kadr i nastrój. Z uwag to tylko zbyt rozjaśnione drzewa i zrobione to w trochę niekonsekwentny sposób :) .

Ale tak poza tym dobre zdjęcie.

Dziękuję za opinię, drzewka dałem lekko ciemniej, cały dół mocniej :-) dzięki za pozytywne słowa!
Pozdrawiam

lott
18-01-2017, 16:20
świetne, jak pocztówka :)

emelsky
13-04-2017, 23:45
Kolejna wycieczka do "kopalni" rogalińskich dębów :-)
Dajcie znać co myślicie

https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2017/04/MateuszL_aarqeqs-1.jpg
źródło (http://s6.ifotos.pl/img/Mateusz-L_aarqeqs.jpg)

Nemeth
14-04-2017, 10:11
Dwójka podoba mi się kadrowo bardziej od jedynki (chociaż tam "dzieje się" na zdjęciu więcej). Popraw tylko obróbkę, bo widać jasne obwódki wokół konarów i gałęzi.
Swoja drogą, od której strony warto podejść do dębów? Kilka razy szedłem ścieżką od strony pałacu w Rogalinku i chętnie bym zobaczył jakieś nowe (dla mnie) dęby :)

emelsky
14-04-2017, 11:43
Dzięki, faktycznie chyba lekko poszło po obwódkach przy zmniejszaniu (poprawię). Co do dębów... jeżeli jedziesz od strony Poznania to ja już w samym Rogalinku wjeżdżam w ulicę Kościelną i stamtąd można fajnie połazić między zakolami Warty.
Dzięki za wizytę, pozdrawiam

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka

frogi
14-04-2017, 12:43
Słodkie ;) :) , trochę może za ostre, drzewo wyciągane... na "małym" obrazku wygląda to dobrze :)

coutonmar
15-04-2017, 21:38
Obydwa mis ię bardzo podobają! klimatyczne i naturalne, takie pocztówkowe :)

basket
19-04-2017, 12:48
Obie prace bardzo ładne. Dwójka jednak bardziej przypadła mi go gustu. Bardzo podobają mi się kolory.