Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Tanie oprogramowanie z USA

atuzi
09-09-2005, 11:33
Trafiłem na stronę, na której można kupić oprogramowanie np Adobe poprzez Download (bez instrukcji, płytki, pudełka itp) za to taniej, na Adobe Photoshop CS2 V 9.0 kosztuje 70 USD czyli 210 zł. Płacąc kartą Visa nie ponosi się żadnych dodatkowych kosztów. Czy ktoś próbował takiej formy zakupu? Podaję link:
http://alloemsale.com/product_details.php?product=2186&cat=3

stig
09-09-2005, 11:49
Atuzi... Nie badz naiwny... Nie dosc, ze zaplacisz za pirata, to jeszcze Ci karte oczyszcza... :)

atuzi
09-09-2005, 12:03
No nie wiem czy pirat, poczytaj na ich stronie, dlaczego jest taniej. Sądzę, że Adobe szybko by zablokował taką stronę, gdyby to były piraty, ale może się mylę. Podobnie jest z muzyką mp3, która nie jest piracka a którą kupuję z oficjalnych serwisów i uwierz mi jest taniej. Już od kilku lat kupuję różne rzeczy kartą w sieci, w Polsce i zagranicą, i jakoś nikt mi karty nie wyczyścił. Sądzę, że nie ma od tego odwrotu, za jakiś czas wszystko będziemy kupować w sieci, chyba że ktoś woli w sklepie, ale za to drożej.

Antonina
09-09-2005, 12:18
Witaj ja co dzień dostaje podobne e-maile z podobnymi propozycjami to są zwykli oszuści

stig
09-09-2005, 12:24
Przeciez PhotoShopa tez mozesz kupic przez siec... I nigdzie nie zaplacisz tak smiesznej ceny. Ich tlumaczenia -- to normalna sprawa -- jakies przeciez musza argumenty za swoja cena podac... W przeciwnym wypadku zlapaliby mniej naiwniakow.
Co do blokady stron z produktami Adobe... Jak Adobe mialo by to niby zrobic? Wiesz ile jest stron, z ktorych mozna sciagnac Shopa -- nawet bez zadnego placenia? Dlaczego niby Adobe ich nie zamyka? :)
Pomysl logicznie; gdyby legalnego Shopa dalo sie kupic za 200 zl, to jak myslisz -- ktos kupowalby za prawie 4 "kola", tylko po to, zeby miec pudelko i manuala? :)

Antonina
09-09-2005, 12:27
Pomysl logicznie; gdyby legalnego Shopa dalo sie kupic za 200 zl, to jak myslisz -- ktos kupowalby za prawie 4 "kola", tylko po to, zeby miec pudelko i mauala?

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

c2h5oh
09-09-2005, 12:30
Bylo o tym glosno swego czasu. Wyczyszcza Ci karte i dostaniesz pirata, tak jak pisali przedmowcy.

atuzi
09-09-2005, 12:43
A nie dziwi was, że w stanach w sklepie kupujesz Photoshopa za 700 USD czyli 2100 zł (http://www.shopping.com/xPC-Adobe_ADO_PHOTOSHOP_CS2_9_WIN~PD-24325043~FD-96394~kworg-24325043~kw-24325043~DMT-1~VK-~S-P~OR-0) a u nas 4000? Wersja full w pudełku. Tym razem chyba nie pirat. 50% drożej niż w USA to trochę dużo jak za przewiezienie do Europy.

stig
09-09-2005, 12:52
Tym razem chyba nie pirat. 50% drożej niż w USA to trochę dużo jak za przewiezienie do Europy. Niestety takie sa realia... Oprogramowanie graficzne to nie sa warzywa, ktorych sprzedaje sie na tony -- stad takie, a nie inne marze polskich posrednikow. Z tymi 4 "kolami" troche przesadzilem... Jak chwile poszukac to i za 3 mozna kupic wersje CS2.

Pawel Pawlak
09-09-2005, 17:36
Najtaniej CS2 można chyba nabyć jako upgrade. U nas kosztuje dość sporo, ale oficjalnie można ściągnąć z netu za chyba 149$. Trzeba mieć tylko starszą wersję PS. Ja OEM PS 6.0 nabyłem chyba rok temu z jakimś śmiesznym elementem komputeowym za 100euro. teraz tylko zassać z netu upgrade, zapłacić 500zł i legal CS2 za jakieś 900zł :)

Antonina
10-09-2005, 08:43
No proszę dzisiaj znowu dostałam taką propozycje http://oemversions.com/

heretique
10-09-2005, 09:52
Najtaniej CS2 można chyba nabyć jako upgrade. U nas kosztuje dość sporo, ale oficjalnie można ściągnąć z netu za chyba 149$. Trzeba mieć tylko starszą wersję PS. Ja OEM PS 6.0 nabyłem chyba rok temu z jakimś śmiesznym elementem komputeowym za 100euro. teraz tylko zassać z netu upgrade, zapłacić 500zł i legal CS2 za jakieś 900zł :)

A zrobiłeś już tak? Bo mi się wydaje, że wersje OEM nie dają prawa do upgrade, ani chyba do niczego w ogóle ;-)

Czornyj
10-09-2005, 13:19
Fajna jest teraz promocja na Creative Suite - jak kupisz full albo uprgrade, to ci dają "gratis" Intuosa3 A5. Gdyby nie moja znakomita sytuacja finansowa, to bym sobie chetnie apgrejdnął :cry:

Antonina
10-09-2005, 13:34

A zrobiłeś już tak? Bo mi się wydaje, że wersje OEM nie dają prawa do upgrade, ani chyba do niczego w ogóle ;-)

Witam
z tego co ja wyczytałam w jakimś czasopiśmie to można tylko aktualizować wersje 8CS ale mogę się mylić nie pamiętam ale poszukam i dam znać

linux_user
12-09-2005, 22:45
Pelna wersja PSCS2 to $599 upgrade $149 z dowolnej wersji- ale nie z Elements
Jakis czas temu byla promocja zakupu pelnej wersji PSCS dla osob ktore nabyly sprzet Canona razem z Elements...byl osobny link na stronie Adobe i wszystko bylo najlegalniej.
Calosc $299 za wszyskto prosto z Adobe ......
( taka droge ja poszedlem - kupilem Canona A75 za $99 ....zona uzywa a ja mam PSCS )

jak chcecie zweryfikowac czy dane zrodlo jest legalne to skrobnijcie e-maila do Adobe podajcie namiary na strone i zobaczycie czy uznaja to zrodlo za legalnego dystrybutora oprogramowania.....

Pawel Pawlak
13-09-2005, 00:06
Pelna wersja PSCS2 to $599 upgrade $149 z dowolnej wersji- ale nie z Elements

Czyli z OEM też może być :)

linux_user
13-09-2005, 01:08
Czyli z OEM też może być Smile

Adobe Photoshop CS2 Upgrade
To install this upgrade successfully, you will need a licensed version of any version of Adobe Photoshop, on the same platform as this purchase.
NOTE:This upgrade does not apply to Adobe Photoshop Elements, Photoshop Album, Photoshop Limited Edition, or PhotoDeluxe licensed users.

To ze strony adobe .....wiec OEM tez

atuzi
13-09-2005, 08:19
linux user napisał:
"jak chcecie zweryfikowac czy dane zrodlo jest legalne to skrobnijcie e-maila do Adobe podajcie namiary na strone i zobaczycie czy uznaja to zrodlo za legalnego dystrybutora oprogramowania....."
To właśnie zrobiłem ze stroną opisaną w pierwszym poście tego wątku w zeszły czwartek, ale jak do tej pory Adobe nie odpowiedziało. Albo tak wolno działają, albo mają gdzieś czy ktoś ich piratuje.

idiom
13-09-2005, 11:58
Zgodnie z tym co napisano na stronie The Register (http://www.theregister.co.uk/2004/06/03/oem_software_scams/)

Adobe never offered Acrobat or Photoshop (with the exception of Photoshop Elements) as OEM software, but it is widely available from OEM vendors.

Wszelki OEM Adobe jest nielegalny

linux_user
13-09-2005, 19:34
jest jeszcze takie rozwiazanie
http://www.wacom.com/promo/photoshop_cs.cfm

Siupes
18-09-2005, 18:03
linux user napisał:
To właśnie zrobiłem ze stroną opisaną w pierwszym poście tego wątku w zeszły czwartek, ale jak do tej pory Adobe nie odpowiedziało. Albo tak wolno działają, albo mają gdzieś czy ktoś ich piratuje.
jako ze strona juz nie dziala, to pewnie jednak ich to troche obchodzi :mrgreen: