Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Glen Etive na ciepło.
Sebastianito
10-01-2017, 20:20
Zdjecie z 2016 roku ale jakos tak mi się ciepło zrobiło, wszak pogoda za oknem całkiem fajna: Słonecznie i 7*C na plusie to jednak teskni mi sie za wiosną.
-=Zapraszam=-
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2017/01/glen_etive_by_sebastiankrausdauxgb2-1.jpg
źródło (http://orig14.deviantart.net/a0e1/f/2017/010/4/e/glen_etive_by_sebastiankraus-dauxgb2.jpg)
|Pentax K1|Pentax 15-30@30mm|ISO100|f/22|1/10;1/6;1/50|
Bajecznie. Location, editing, everything. I jak na prawdziwy obraz przystalo- ramka, ktora oddziela piekny obraz od brzydkiej reszty (swiata). P.S. nic by sie zlego nie stalo, gdybys korzen w prawym dolnym rogu wystemplowal.
Nie podoba mi się. Korzeń mnie akurat nie przeszkadza. Nie zgrywa się ta składanka. Cześć na dole przesadnie ostra, niebo niby lekko rozmyte, ale jak by usiłowano je też ostrzyć, za dużo "clarity"?
Na dokładkę fragment nieba nad korzeniem dość tak mało przyjemnie wygląda :)
Mnie się podoba, korzeń jest świetny a powiem Wam że to krokodyl a nie korzeń, jesteście w błędzie ;-)
Sterylność i obróbka na wysokim poziomie.
Wow! Świetna fotografia. Jest kolorowo, ostro i w ogóle...!
Z korzeniem czy bez jest fajnie. Bardzo mi się podoba kadrowo, i kolorystycznie. Zatrzymuje na dłużej.
Zdjęcie jak zwykle dopracowane ;), zastanawia mnie czemu użyłeś f22 ? Nie obawiasz się dyfrakcji ?
Piękna, kolorowa bajka, tylko ten korzeń jak cierń. Chyba bym go usunął :)
Sebastianito
12-01-2017, 23:48
Nie podoba mi się. Korzeń mnie akurat nie przeszkadza. Nie zgrywa się ta składanka. Cześć na dole przesadnie ostra, niebo niby lekko rozmyte, ale jak by usiłowano je też ostrzyć, za dużo "clarity"?
Na dokładkę fragment nieba nad korzeniem dość tak mało przyjemnie wygląda :)
Każdy ma prawo do swojego zdania i ja to jak najbardziej szanuje! Mi również po tygodniu zadne z moich zdjęć sie nie podoba... ( i nie ma tu sarkazmu). Niemniej jedank z każdym Twoim założeniem... pudło. Nie ostrzyłem dołu, nie rozmywałem góry, nie ostrzyłem na siłę a "clarity" w ogóle nie używam... a na niebo wpływu nie mam... Tak jak pisałem wcześniej po tygodniu również mi się średnio podoba.
Zdjęcie jak zwykle dopracowane ;), zastanawia mnie czemu użyłeś f22 ? Nie obawiasz się dyfrakcji ?
Ja się tylko ubeków boję!
Piękna, kolorowa bajka, tylko ten korzeń jak cierń. Chyba bym go usunął :)
Było próbowane "z" i "bez"... "Z" wygrało... dlatego taka odsłona.
P.S. PIWA!
Piękny klimat.
Wiele bym dał - żeby się tam znaleźć wtedy.
patrząc za okno tęsknię za takim widokiem - piękne zdjęcie
Adam Majchrzak
13-01-2017, 19:13
Duży plus zdjęcia, że zrobiłeś je kiedy kwitnęły rododendrony, bez tego koloru te zdjęcie byłoby zupełnie inne. ;)
Trochę mniej mi tu pasuje ten waran z komodo :lol: ...no i rozterka, czy gmerając na warstwach, maskach, suwaczkami, można się odciąć od stempelka? czy to takie sama nie-ingerencja w fote, w jej rzeczywisty obraz?
Ostrość też przypada mi do gustu i najfajniejszy fragment zdjęcia (każdy ma swój taki "Ooooo ten!" ) góra bezpośrednio za wyspą , fajne te szczegóły w cieniach =]
Widziałem i bardzo chętnie wracam do tego ujęcia... Wszystko jak należy ;)!
Bardzo przyjemne w odbiorze zdjęcie, zaglądając do wątku pierwszy raz przeszkadzała mi wysepka po lewej.
Pierwsze wrażenie: wow, fajna kolorystyka ostrość, obróbka, słowem ładniusie zdjęcie. Ale po chwilowym patrzeniu (a o to przecież chodzi żeby zatrzymać się na chwilę) to wbrew pozorom duży bałagan, korzeń nie tam gdzie trzeba, denerwuje, rozprasza i wydaje się że fota nieco leci w prawo
Byłem pewien, że takie zdjęcia można zrobić tylko na D5 albo D500.:-?